اخراج «استیو بنن»، استراتژیست ارشد ترامپ از کاخ سفید و اثرات آن بر برجام!

بنن یک ضد ایرانی تمام عیار است. او در چند ماه اخیر نقش مهمی در دیدگاه های ضد ایرانی ترامپ و فشار بر تهران ایفا کرده بود. بنن به شدت مخالف برجام و خواهان لغو آن بود. این رویکرد بنن، مخالفانی در کاخ سفید داشت. مک مستر، مشاور امنیت ملی ترامپ، مهم ترین مخالف بنن بوده است. او مغز متفكر پشت بر هم زدن برجام و ازدياد تحريم بر ايران بود. بسیاری از ناظران بر این باورند که با رفتن بنن، نباید دیگر نگران اقدام تهاجمی ترامپ در مورد برجام بود.
کد خبر: ۷۲۲۷۳۴
|
۲۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۰ 19 August 2017
|
19517 بازدید
|
روز جمعه، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا مغز متفکر و استراتژیست مناقشه‌برانگیز خود را اخراج کرد. این خبر نیز از سوی کاخ سفید تأیید شد. قبل از این که کاخ سفید خبر اخراج بنن را تأیید کند، بسیاری از رسانه‌های آمریکا این خبر را منتشر کرده بودند.
 
به گزارش «تابناک»، سارا سندرز، سخنگوی ترامپ در بیانیه ای اعلام کرده است: جان کلی، رئیس دفتر تازه دونالد ترامپ و استیو بنن با هم بر سر این که روز جمعه آخرین روز کاری او در کاخ سفید باشد، توافق کرده بودند.
 
در هفته های گذشته با انتخاب جان کلی به ریاست دفتر ترامپ، كوشش براي كنارگذاری رادیکال های ناسيوناليست و نژادپرست درون دولت ترامپ شروع شد. به نظر می رسد، كنارگذاری بنن بيشتر با تلاش نظاميان درون دولت ترامپ صورت گرفته است.

جان کلی در هفته های گذشته پس از یک تحقيق به اين نتيجه رسيده بود كه بنن باید از دولت ترامپ كنار گذاشته شود. اين پيشنهاد با موافقت ترامپ روبه رو شده بود.
 
بنن، یک ملی گرای دست راستی است که پیش از آنکه به کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ بپیوندد، وبسایت راست افراطی بریت بارت را می گرداند.
 
اخراج «استیو بنن» استراتژیست ارشد ترامپ از کاخ سفید و اثرات آن بر برجام! 
گفته می شد که در ماه های اخیر او با برخی از دیگر کارکنان ارشد کاخ سفید، از جمله اعضای خانواده ترامپ که در میان مقام های دولت هستند، اختلاف نظر و جنگ قدرت داشت.
 
گفتنی است، رئیس جمهور آمریکا پیش از این نیز ترکیب شوراى امنيت ملى را تغییر داد و استیو بنن را نیز از عضویت در این شورا اخراج کرده بود.

ترامپ در موضع‌گیری پیرامون حوادث شارلوتزویل، کوکلوکس کلان و دیگر گروه‌های نژادپرست و راست افراطی را در یک کفه با مخالفان آن‌ها قرار داده و همه را محکوم کرده بود. منتقدین معتقدند که مشاور او در این موضع‌گیری بنن بوده باشد.

بنا بر خبری از نیویورک تایمز روپرت مرداک، از غول‌های رسانه‌ای جهان نیز قبل از حوادث شارلوتزویل از ترامپ خواسته بود، بنن را کنار بگذارد. جان کلی نیز از مخالفان بنن به شمار می‌رود و از قول او نقل می‌شود که گفته است بیش از این افراد دسیسه‌گر را در کاخ سفید تحمل نخواهد کرد.
نشریه هیل نیز نوشت: رویکردهای افراط گرایانه و ترویج دهنده نفرت استیو بنن برای امنیت آمریکا بسیار خطرناک تر از کره شمالی و ایران است.
 
اخراج «استیو بنن» استراتژیست ارشد ترامپ از کاخ سفید و اثرات آن بر برجام! 
 
پیش از این نیز نانسی پلوسی، رهبر اقلیت دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان آمریکا نیز از ترامپ خواست حامیان «سفیدبرترپندارها» و در رأس آن‌ها استیو بنن، مشاور و استراتژیست اصلی خود، را از کاخ سفید بیرون کند.

عضو مجلس نمایندگان آمریکا از ایالت کالیفرنیا، در بیانیه‌ای اظهار داشت: اگر ترامپ درباره مواضع خود در قبال سفیدبرترپنداها صادق است، باید استیو بنن و دیگر طرفداران برتری نژادی سفیدپوستان را از کاخ سفید اخراج کند.
 
یک لنینیست در قلب کاخ سفید

دوازدهم نوامبر سال ۲۰۱۳ بود که استیو بنن با افتخار اعلام کرد، «او یک لنینیست است» و گفت که هدف اصلی اش همچون هدف لنین، نابود کردن ماشین دولتی است. او خواستار درهم شکستن سیستم سیاسی موجود آمریکاست و به هیچ محدودیت و مانعی در این کار توجه نمی‌کند.

بنن خود را نه پوپولیست می‌داند و نه یک ناسیونالیست سفید پوست؛ آن گونه که منتقدانش درباره او می‌گویند، بلکه خود را لنینیست می‌خواند؛ لنینیستی که بیشتر به الزام‌های اقتصاد توجه دارد و از این راه بر آن است، نظم جدیدی برپا کند.
 
اخراج «استیو بنن» استراتژیست ارشد ترامپ از کاخ سفید و اثرات آن بر برجام! 

«انتقال قدرت به توده‌ها»، «احیای عظمت از دست رفته آمریکا» و «نخست آمریکا» شعارهایی است که مطابق الگوی لنینی برای تصرف قدرت در کارزار انتخاباتی آمریکا توسط دونالد ترامپ مطرح شدند. ایدئولوگ پنهان این سیاست، استیو بنن بود.

بنن و اسلام
 
بنن یک فرد افراطی و به ‌شدت راستگراست. ضدیت او با اسلام و مسلمانان، موضوعی نیست که او پنهان کرده باشد. بارها گفته است که جهان آزاد باید با تأکید بر ارزش‌های مسیحی ـ یهودی به مقابله با خطر فزاینده اسلام در جهان برخیزد. سیاست منع ورود موقت شهروندان هفت کشور مسلمان به آمریکا از جمله سیاست‌هایی است که او به ترامپ دیکته کرده است.

بنن آشکارا بر این باور است که مشکل کلیدی جامعه آمریکا، پدیده مهاجرت است. بنن در این خصوص حتی تفاوت خاصی بین مهاجران قانونی و غیرقانونی قائل نمی‌شود. او معتقد است که دلیل بیکاری گسترده و عقب ماندگی اجتماعی آمریکا را باید در پدیده مهاجرت جست.

بنن از جنگ با جهان اسلام سخن گفته است؛ جنگ مقدسی که سال‌هاست به باور او شروع شده و به زودی ابعاد و گستره‌ای وسیع خواهد یافت؛ نظریه‌ای کمابیش مشابه آن چیزی که ساموئل هانتینگتون در «رویارویی تمدن‌ها» مطرح کرده بود.

بر اساس باور هانتینگتون و حال بر این بستر، شاه بیت استراتژی سیاسی بنن بر دو جنگ اجتناب‌ناپذیر استوار است؛ یکی جنگ با چین و دیگری جنگ با جهان اسلام.

خوب یا بد رفتن بنن برای ایران

استیو بنن کار خود را به عنوان مسئول سامانه‌های نظامی در اقیانوس آرام شروع کرد. زمانی که در ایران انقلاب اسلامی روی داد، بنن مردی بیست و شش ساله بود و یکی از نیروهایی که آن زمان بر روی ناوشکن فوستر در اقیانوس آرام انجام وظیفه می‌کرد. در همان روزها بود که موضوع اشغال سفارت آمریکا و گروگانگیری پیش آمد. بنن از سیاست جیمی کارتر در مقابله با موضوع گروگانگیری ناراضی و بر این باور بود که آمریکا باید راهکار تندتری در قبال ایران در پیش گیرد.

آن گونه که خود بنن در مصاحبه‌هایش گفته است، ماجرای گروگانگیری تاثیری عمیق بر سمت و سوی تفکر سیاسی او داشته است.
 
 بنن یک ضد ایرانی تمام عیار است. او در چند ماه اخیر نقش مهمی در دیدگاه های ضد ایرانی ترامپ و فشار بر تهران ایفا کرده بود. بنن به شدت مخالف برجام و خواهان لغو آن بود. این رویکرد بنن مخالفانی در کاخ سفید داشت. مک مستر مشاور امنیت ملی ترامپ مهم ترین مخالف بنن بوده است.
 
در همین زمینه، در چند هفته اخیر گزارش های متعددی در مورد اختلاف میان بنن و مک مستر در مورد ایران و مشخصا برجام به وجود آمده بود.
 
گروه‌های محافظه‌کار و «بریت بارت» وب‌سایت نزدیک به استیو بنن، مک‌مستر را به بهانه حمایت ناکافی از اسرائیل و تسامح در برابر ایران، آماج انتقادات تند قرار داده‌اند. تنش‌ها پس از آن بالا گرفت که مک‌مستر شماری از نفرات نزدیک به استیو بنن را از شورای امنیت ملی آمریکا اخراج کرد.

برای افراد نزدیک به بنن، این اقدام گویای واقعیت‌های بسیاری است. آسوشیتدپرس نوشته توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 یکی از موضوعات محل مناقشه در کاخ سفید میان مک‌مستر و استیو بنن است. مک‌مستر خواستار پایبندی به آن است، در حالی که بنن از خروج آمریکا از آن حمایت می‌کند.

«واشنگتن‌فری‌بیکن»، از رسانه‌های وابسته به جریان نومحافظه‌کاران آمریکایی عزل این نفرات را «پاکسازی» شورای امنیت ملی از مخالفان برجام توصیف کرده است.
 
همزمان، وبگاه «المانیتور» گزارش داده مک‌مستر با اخراج این افراد در حال اخلال در برنامه‌های کارگروهی است که بنن برای بررسی امکان براندازی حکومت ایران در کاخ سفید راه‌اندازی کرده است.
 
رسانه‌های دست راستی نیز مک‌مستر را ضد اسرائیل و دمدمی مزاج توصیف و او را به همکاری با مقام‌های دولت سابق آمریکا متهم کرده‌اند.
 
به طور کلی، بنن در مورد ايران به طور مشخص به دنبال تحريم ها و فشارهای بيشتری بر ايران بود. او مغز متفكر پشت بر هم زدن برجام و ازدياد تحريم بر ايران بود. بسیاری از ناظران بر این باورند که با رفتن بنن دیگر نباید نگران اقدام تهاجمی ترامپ در مورد برجام بود.
 
در واقع، نظاميانی که اکنون با بیرون راندن طیف بنون در حال تسلط بر کاخ سفید هستند، به دخالت های نظامی آمريكا سخت پايبند بوده؛ اما اعتقاد داشته اند كه دولت امريكا باید به تعهدات بين المللی مثل برجام كاملا پايبند بماند.
 
آنچه برای ايران و سياست خارجی كشور ما مهم است، اينكه ايدئولوگ های دولت ترامپ ـ كه بر طبل ناديده گرفتن برجام می كوبيده اند ـ از صحنه قدرت خارج شده اند.

اکنون قدرت در دست ميليتاريست های دولت ترامپ است. دولت ترامپ سخت بر این نظاميان متکی بوده و نظاميان دولت ترامپ كه با تيلرسون، وزير امور خارجه اين كشور، همصدا هستند، به پايبند بودن به برجام اعتقاد دارند؛ اما همچنين برای فروش اسلحه، حمايت آمريكا از عربستان سعودی و اسرائيل اصرار می ورزند و از یک چالش نظامی با ايران در صورت لزوم پرهيز نخواهند كرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۷
انتشار یافته: ۱۰
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۸
خدا رو شکر
به هم مشغول باشن تا شرشون به ما نرسه
مجید
|
United States of America
|
۱۱:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۸
خبر قابل توجه و تحلیل جالبی بود آنجا که می گوید:« آنچه برای ايران و سياست خارجی كشور ما مهم است، اينكه ايدئولوگ های دولت ترامپ ـ كه بر طبل ناديده گرفتن برجام می كوبيده اند ـ از صحنه قدرت خارج شده اند.

اکنون قدرت در دست ميليتاريست های دولت ترامپ است. دولت ترامپ سخت بر این نظاميان متکی بوده و نظاميان دولت ترامپ كه با تيلرسون، وزير امور خارجه اين كشور، همصدا هستند، به پايبند بودن به برجام اعتقاد دارند؛ اما همچنين برای فروش اسلحه، حمايت آمريكا از عربستان سعودی و اسرائيل اصرار می ورزند و از یک چالش نظامی با ايران در صورت لزوم پرهيز نخواهند كرد. »
امیدوارم دلواپسان برجام متوجه این موضوع باشند و آب به آسیاب دشمن نریزند و ترامپ را از کرده خود در اخراج عنصر افراطی ضد ایرانی، پشیمان نکنند
ناشناس
|
United States of America
|
۱۲:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۸
امتحان کنید: ا
بچه تهران
|
United States of America
|
۱۲:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۸
امتحان کنید: اگه ایران بتونه هواپیماهای خریداری شده ار بوئینگ رو وارد کشور کنه، آمریکا پایبندی خودشو به برجام نشون داده، در غیر این صورت بدونید که آمریکا موضع سختی در قبال ایران خواهد گرفت. بقیه ماجرا صداهائی است که از طبل های توخالی در می آد و خارج از معیارهای دیپلماتیکه. مثلا تا این حد که ترامپ بگه ایران روح برجام رو مخدوش کرده!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۴ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۸
سلام، شرایط برای ایران سخت تر شد، تا الان اقدامات ترامپ علنی و قابل پیش بینی بود ولی از حالا به بعد این اقدامات مخفیانه و اتخاذ استراتژی مقابله با آن سخت تر خواهد بود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۸
ما هم باید حسین شریعتمداریها و کریمی قدوسی ها را اخراج کنیم تا برجام به نتیجه برسد این افراد سنگ اندازان واقعی هستند !
حامد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۸
انشالله ترامپ و همه مشاوران فاشیستش هر چه سریعتر به سرنوشت بنن دچار شوند.
دلنگرون
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۸
سگ زرد برادر شغاله
افشین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۸
تبریک می گم، پس لطفا کمتر بهانه به دشمن بدهید.
ناشناس
|
France
|
۱۸:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۸
ما باید راه خودمان را برویم و اخم و لبخند هیچ جانوری نباید بر اراده ما اثر گذار باشد و این را هم در نظر بگیریم که وجود ما برای این جماعت بهانه است نمیتوانیم بی وجود یا نیمه وجود باشیم که بهانه دست این جماعت ندهیم که خیانت است به نسل های اینده
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟