نگرانی‌ها و امیدواری‌های طیب نیا برای اقتصاد ایران

وزیر اقتصاد دولت یازدهم نگرانی‌ها و امیدواری‌های خود را برای اقتصاد ایران اعلام کرد.
کد خبر: ۷۲۴۲۷۸
|
۰۱ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۹:۰۰ 23 August 2017
|
5198 بازدید
وزیر اقتصاد دولت یازدهم نگرانی‌ها و امیدواری‌های خود را برای اقتصاد ایران اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی طیب نیا در مراسم تودیع خود افزود: امروز ستاد فرماندهی جنگ می خواهیم مثل همان زمان که جنگ بود پس یک نفر باید کار را به عهده گیرد.

طیب نیا گفت: از سال ٣٨ تا ٩٥ متوسط نرخ وشد اقتصاد ٣.٥ درصد بوده است که به ١١ درصد به دلیل افزایش قیمت نفت رسید و در ٣٧ سال گذشته متوسط رشد اقتصادی ٢.٧ درصد بوده است بنابراین اقتصاد ایران ظرفیت فروافتادن در تله رشد پایین اقتصادی را دارد و اگرچه در سال های ابتدایی پیروزی انقلاب شاهد ضریب جینی بالایی بوده؛ ولی تغییر زیادی بر شیوه توزیع درامد نداشته ایم.

گزارش خبرنگار مهر، علی طیب نیا، وزیر سابق اقتصاد مراسم تودیع خود گفت: به مدت چهارسال مسئولیت سنگینی را به عهده داشتم، زر حالی که در تمام سال های پس از انقلاب خود را سرباز نظام دیدم و در یال ٩٢ علیرغم شرایط بحرانی اقتصادی، مسیولیت پذیرفته ام و در حالی که برخی آنرا خودکش می دانستند.
وی افزود: وزیر جدید از مدیران باتجربه کشور هستند و حضور وی در چهار سال قبل نقطه اتکای قابل توجهی برای وزارت اقتصاد بود که با رای قاطع نیز روانه پست وزارت اقتصاد شد.

وی گفت: هر برنامه ای باید اهداف ارمانی داشته باشد ولی برای یک برنامه خوب باید برنامه ای را تدوین کرد که دست یافتنی باشد البته نگرانی ها و امیدهایی دارم؛ اولین دلیل امیدواری،  توانایی رییس جمهور برای حل مشکلات اقتصادی و اجرای اقتصاد مقاومتی است که فرصتی کم نظیر را در جهت اصلاح ساختارهای اقتصادی کشور بوجود اورده است؛ دومین دلیل تداوم پشتیبانی مردم از دولت است.

وی افزود: صداقت، شفافیت و موفقیت می تواند سرمایه اجتماعی را شکل دهد؛ این در حالی است که وجود چشم انداز مثبت، وضعیت خوبی را برای اقتصاد رقم می زند؛ بنابراین ناظران بین المللی چشم انداز مثبتی را برای اقتصاد ایران لحاظ کنند.

برای حل مشکلات، انسجام همه ارکان نظام لازم است و هنوز لا یک نظام حکمرانی خوب فاصله داریم؛ این در حالی است که در ٤ سال فبل از فرصت ها به خوبی استفاده نکردیم.

طیب نیا ادامه داد: ضمن اینکه ایجاد بازار بدهی یک ابزار هوشمندانه برای تامین مالی است. 

وی با ابراز امیدواری نسبت به آینده اقتصاد ایران از نگرانی های خود نسبت به اقتصاد ایران گفت و تصریح کرد: امروز که برجام به نتیجه رسیده نگرانی هست که مجدد به روند گذشته برگردیم؛ باید تن به درد اصلاحات اقتصادی بدهیم و البته در دولت دوازدهم اتفاقات خوبی افتاده  و البته نگرانی دوم عدم انسجام در داخل است؛ مرور تجربیات موفق و ناموفق جهانی نشان می دهد که تنها کشورهایی به وضعیت مناسب اقتصادی دست یافته اند که در داخل انسجام دارند و با دنیا تعامل می کنند. 

اقتصاد مقاومتی؛ مهمترین دستور کار اقتصاد

به گزارش خبرنگار مهر، مسعود کرباسیان نیز در این مراسم گفت:  عمر طولانی کاری مسبب مراسم تودیع و معارفه متعدد می شود که اولین تودیع و معارفه بنده نیز سال شصت بوده است. 

وزیر اقتصاد افزود:  این راه سخت نیازمند تدبیراست و البته امیدواوم کارنامه من نیز شبیه طیب نیا باشد. 

کرباسیان با بیان اینکه رییس جمهور به دقت و صراحت برنامه اقتصاد ایران را تشریح کرده است گفت: برنامه های بالادستی در اقتصاد ایران وجود دارد و مهمترین برنامه ما نیز اقتصاد مقاومتی است؛ ضمن اینکه هشت ابرپروژه نیز در گذشته تدوین شده و تلاش داریم که در چهار محور کار را پیش بریم؛ ضمن اینکه از نرخ تورم افسار گسیخته به شرایط متعادلی رسیده و سهم منابع ناشی از نفت کاهش یافته و امیدواریم این دستاوردها تداوم یابد. 

کرباسیان با بیان اینکه توانمندسازی بخش خصوصی و مردمی شدن اقتصاد یکی از چهار محور کاری وزارت اقتصاد در دوره جدید است.

وی تصریح کرد: عملکرد دکتر طیب نیا مورد پذیرش و قبول مردم و دولت است و این افتخاری برای من است. دوست دارم در پایان دوره کاری ام کارنامه ای همچون طیب نیا برای بنده نیز به ثبت رسد؛ این در حالی است که تعامل با بخش خصوصی نیز در دستور کار است و بر همین اساس،توانمند شدن بخش خصوصی از ب نامه های اصلی ما بوده و در اجرای اصل ۴۴ باید انچه مورد نظر مقام معظم رهبری است انجام شود.

وی افزود: محیط کسب و کار و بهبود رقابت پذیری برای ما بسیار مهم است و اجرای برنامه های مرتبط با آن را سرعت می دهیم؛ ضمن اینکه برونگرایی هوشمندانه و تقویت سرمایه گذاری خارجی هدفمند از مهمترین اقدامات دولت دوازدهم خواهد بود. 

وی افزود: با بانک مرکزی رفاقت داریم و در کنار این نهاد و سازمان برنامه کار خواهیم کرد؛ در عین حال  مشارکت در بهبود عدالت اجتماعی و ساماندهی سهام عدالت نیز در دستور کار است.

کرباسیان، مدیریت منابع دولت بسیار مهم دانست و گفت: دسترسی آزاد به اطلاعات برای شهروندان بسیار مهم است و ما باید به سمت استانداردهای حسابرسی و شفاف برویم و پولشویی و  مسایل مرتبط با آن را باید پی بگیریم.

وی افزود: اوراق خزانه ای که خارج از بازار سرمایه توسط دولت چاپ شده بود قرار شد در بازار ثانویه بورس اوراق بهادار مورد معامله قرار گیرد. همچنین اصلاح نظام بانکی هم از اولویت ها است و انجام تکالیف اقتصاد مقاومتی وزارت اقتصاد مهمترین اقدام خواهد بود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟