نگرانی مردم از کاهش نرخ سودسپرده

اگرچه قرار است طبق بخشنامه بانک مرکزی، نرخ سود سپرده بانکی کاهش یابد، اما روی دیگر سکه نرخ سود تسهیلات است که به گفته مردم، بعید به نظر می‌رسد از سمت بانکها، چندان مورد استقبال قرار گیرد.
کد خبر: ۷۲۴۳۱۲
|
۰۲ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۱:۰۰ 24 August 2017
|
14397 بازدید
|
 اگرچه قرار است طبق بخشنامه بانک مرکزی، نرخ سود سپرده بانکی کاهش یابد، اما روی دیگر سکه نرخ سود تسهیلات است که به گفته مردم، بعید به نظر می‌رسد از سمت بانکها، چندان مورد استقبال قرار گیرد.

بانک مرکزی روز گذشته موضوع تثبت نرخ سود بانکی را بالاخره طی بخشنامه‌ای به بانکها اعلام کرد؛ البته قرار نیست به این زودی نرخ‌ها کاهش یابد بلکه از روز گذشته که این مصوبه ابلاغ شده است، بانکها ۱۲ روز فرصت دارند تا ابلاغیه را به شعب خود ارسال کرده و زمینه‌سازی‌های لازم را برای آن صورت دهند. به همین دلیل بود که اجرای آن برای این مدت زمان به تعویق افتاد تا همه زیرساختهای لازم فراهم شود.

البته این مهلت دوازده روزه در شرایطی تعیین شده است که یک بار دیگر، کاهش نرخ سود بانکی طی ماههای اخیر در بازار بانکی کشور تجربه شده و البته بعد از گذشت مدتی، عملا به بن‌بست رسید و بانکها رویه خود را در پیش گرفتند؛ به خصوص اینکه به گفته مراجع نظارتی ، بسیاری از بانکها با مشکلات جدی مواجه هستند و اگر قرار بر این باشد که سپرده گذاران متاثر از کاهش نرخ سود بانکی، سپرده های خود را جابجا کرده یا احیانا به رقبای قیمت‌شکن بانکهای سالم بسپارند، باز هم این پروژه به شکست می‌انجامد.

در این میان بانک مرکزی البته با لحن قاطعانه‌ای می‌گوید که این بار مثل همیشه نیست و قرار است به شدت با بانکهای متخلف برخورد شود؛ اما تجربه نشان داده که بالاخره، اگر بانکی بخواهد از شرایط و ضوابط تعیین شده از سوی سیاستگذار پولی و بانکی عدول کند، شاید مشمول جرایم نقدی شود یا شاید هم وضعیت بدتری برایش از سوی بانک مرکزی رقم بخورد، اما به هرحال موضوع آن قدر سختگیرانه نیست یا حداقل نبوده است که بانکهای متخلف را تهدید کند و آنها را به شرایطی سوق دهد که دست از نرخ شکنی بردارند.

اما روی دیگر سکه فارغ از نظم و انضباط‌هایی که بانک مرکزی برای ساماندهی نرخ سود بانکی دنبال می کند، رفتار سپرده‌گذاران است که باید آن را به دقت رصد کرد؛ چراکه در نهایت، آنها هستند که تصمیم می‌گیرند که پول خود را به کدام بانک بسپارند و در تداوم آن، رفتار بانکها با نرخ سود بانکی را نیز معین می کنند؛ به این معنا که اگر مردم با نرخ ۱۵ درصدی سپرده‌های یکساله بانکها که بانک مرکزی مصوب کرده است، کنار بیایند، گام موثری در توفیق این حرکت برای کاهش نرخ سود برداشته می شود؛ اما اگر آنها بخواهند رفتاری از خود بروز دهند که منجر به کاهش منابع بانکها و شعب آنها شود، به طور قطع باید تا حد زیادی منتظر بود که کاهش نرخ سود بانکی شکست بخورد.

پیمان قربانی، معاون اقتصادی بانک مرکزی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر، در خصوص رفتار احتمالی بانکها برای دور زدن نرخ سود بخشنامه شده از سوی بانک مرکزی، می گوید: بانک مرکزی با هر گونه دور زدن بخشنامه جدید نرخ سود بانکی، افتتاح حساب جداگانه برای واریز سود بیشتر و یا پرداخت سود موثر بالاتر از نرخ مصوب برخورد خواهد کرد، گفت: حسن اجرای این مصوبه را به شدت زیر نظر داریم.

وی ادامه می‌دهد: هیچ یک از بانکها حق ندارند نرخی بالاتر از مصوبه شورای پول و اعتبار و بخشنامه جدید بانک مرکزی را در سپرده ها اعمال نمایند و در غیر این صورت با برخورد جدی مواجه خواهند شد.

تمام اینها در شرایطی است که سپرده گذاران هم برای خود نظراتی دارند؛ آنها البته کمی از تصمیم بانک مرکزی برای کاهش نرخ سود سپرده هایشان نگران هستند و معتقدند که بانک مرکزی روندی را در پیش گرفته که نرخ سود را از همین ۱۵ درصد هم بیشتر کاهش دهد و این امر شرایط را برای آنها سخت می کند.

یکی از سپرده گذاران نظام بانکی در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: با توجه به شرایط بد اقتصادی، واقعا اگر نرخ سود سپرده کاهش یابد و بانکها بخواهند بصورت مصمم این ابلاغیه را اجرایی کنند؛ به نظر می رسد که شرایط برای معیشت مردم سخت تر شود؛ چراکه برخی تنها راه درآمدشان همین سپرده های بانکی است؛ به همین دلیل دولت باید همه شرایط را در این رابطه در نظر بگیرد؛ یعنی شرایطی را فراهم نماید که به موازات کاهش نرخ سود سپرده، شرایط اقتصادی بهتر شود.

وی می افزاید: مردم اگر شرایط اقتصادی را مساعد ببینند، به طور قطع دلشان نمی خواهد که سود بالا بگیرند، ولی باید شرایط را به گونه ای پیش برد که مردم از این تصمیم دولت ضرر نکنند و تنها عده ای منفعت آن را ببرند.

در عین حال یکی دیگر از سپرده گذاران نیز بر این باور است که بانکها فقط نرخ سود سپرده را کاهش می دهند و از سوی دیگر، حاضر نیستند که نرخ سود تسهیلات را نیز کاهش دهد، بنابراین مردم این طور ضرر می کنند؛ به همین دلیل از بانک مرکزی درخواست می شود که بر روی نرخ سود تسهیلات نیز نظارت داشته باشد.

وی می افزاید: اگر نرخ سود تسهیلات و وام هایی که بانکها در اختیار مردم قرار می گیرند نیز کاهش یابد و البته شرایط دریافت تسهیلات نیز سهل تر شود، به طور قطع شاید مردم بتوانند با سرمایه اندکی که دارند در کنار دریافت وام از بانک، کسب و کاری راه بیندازند و ارتزاق کنند؛ آنگاه دیگر به بانکها برای دریافت سود بیشتر، فشار وارد نمی آورند.

به هرحال باید منتظر ماند و دید که از یازدهم شهریورماه که موعد بانک مرکزی با نظام بانکی برای کاهش نرخ سود بانکی است، چه اتفاقی در انتظار نظام بانکی و سپرده گذاران است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۶
انتشار یافته: ۱۲
رضا ت
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۲
مردم به پول مفت عادت کرده اند.
- وقتی سود پول، مثل کشورهای توسعه یافته 1 یا نهایتا 2 درصد باشد، تمامی پول ها به سمت سرمایه گذاری و صنعت روانه می شود. سود نسبتاَ کمتر اما بسیار با برکت تر، هم برای صاحبان پول، هم برای کشور و مردم
- از طرفی وقتی نرخ بهره بانکی کم باشد، یعنی بانک ها با نرخ همان 1 یا 2 درصد وام به مردم بدهند، آنهایی که توانمندی دارند و پول ندارند به راحتی کسب و کار خود را راه اندازی می کنند.
*یعنی با کم کردن نرخ بهره بانکی، از دو طریق چرخ صنعت به گردش در می آید.
متاسفانه سود بانکی عین رباست. ما شعار می دهیم که در دین ما حرام است ولی کشورهای توسعه یافته با رعایت همین نکته ساده چرخ صنعتشان همیشه می چرخد.
نکته اینجاست که در حالیکه در همه جای دنیا نرخ سود بانکی صد درصد مستقل از تورم است، در ایران به بهانه های مختلف آن را به تورم ربط می دهند. این یک موضوع 100 درصد منسوخ در اقتصاد نوین دنیاست.
شک هم نکنید که هیچوقت نرخ سود بانکی پایین نخواهد آمد. تنها تجارت بانک ها هم دلالی است. دلالی زمین، طلا، دلار و ... به طوریکه بورس ایران را هم تبدیل به یک بازار بزرگ دلالی با مافیای مخصوص به خود کرده است
وقتی شما پول دارید و هنری ندارید که با آن پول کار کنیدیک سئوال پیش می آید:
- اگر شما هنری ندارید پولتان را بزرگ کنید چگونه آن پول بزرگ را به دست آورده اید؟ (اگر جواب شما بالا رفتن قیمت زمین و مسکن و ارث است که خود اینها در زمره اقتصاد کاذب بوده و خود معلولی از نرخ تورم است)
خان محمدعلی آقا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۲
اینکار فقط منجربه فشارشدید بر مستأجران بیچاره می شود
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۲
نتيجش ميشه كاهش درآمد مردم و افزايش ثروت بانكها... فارغ از تمام اتفاقات گرفتن تسهيلات ارزان قيمت فقط مردم رو مقروض ميكند و با اين پولها چه كسب و كارى ميشود راه انداخت جز شغلهاى كاذب.فكر ميكنيد پول چه كسانى در بانكهاى ايرانه؟؟؟ سرمايه دارها؟ رانت خوارها؟؟؟ خير !!! مردم عادى. پس لطفا سود را كم نكنيد.
حسین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۲:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۲
سود پولی که باید به مردم بدن ک می کنن ولی سود که که از مردم به عنوان بهر میگرنند ثابت می مونه

خنده دار هست
تو دنیا دولت ها اوراق قرضه می فروشن که تورم کنترل کنن و اشتغال ایجاد کنن اینجا مردم رو به دلالی سوق می دن
مسعود
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۱۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۲
با این رویه های نظارتی بانک مرکزی هیچ اتفاق خاصی نخواهد افتاد و جای هیچگونه نگرانی برای سپرده گذاران نخواهد بود.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۲۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۲
من خودم چندین سال هست که عمده درآمدم رو در بانک های مختلف سپرده کردم و از محل سود این سپرده ها و درآمد میلیونی ماهیانه بدون زحمت ، حسابی لذت می بردم ، غافل از اینکه اصل سرمایه ام داره مثل یخ ، آب میشه ، متاسفانه بدلیل تنبلی ناشی از گذاشتن سرمایه در بانک و دریافت سود بانکی بی برکت که اثر این پول در زندگی من اصلاً مشخص نشد ، موقعیت های کاری زیادی رو از دست دادم ،خدا رو شکر از سال قبل به خودم آمدن ، و اقدام به سرمایه گذاری بلند مدت در شرکتهای با بنیان خوب در بورس اوراق بهادار کردم ، محاسبه کردم ، سود سالیانه و ارزش افزوده ناشی از بالارفتن قیمت سهم در مدت مشابه در مقایسه با بانک ، میانگین 15 برابر سود بانکی بوده و الان غصه میخورم چرا زودتر این سرمایه گذاری رو انجام ندادم . باور کنید سود بانکی ، کشور رو بدبخت کرده ، من سرمایه داری رو میشناسم که چند ده میلیارد تومان در بانک گذاشته و ماهیانه در حد میلیارد سود بانکی میگیره ، به هر کیفیتی باهاش صحبت کردم قانع نشد که این پول بدون زحمت و بدون مالیات رو رها کنه و یه واحد تولیدی دام یا واحد کشاورزی راه اندازی کنه و چند نفر رو مشغول به کار کنه . . .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۳
چه داستان جالبي! اكثر واحدهاي توليدي يا تعطيلند يا با حداقل توان كار مي كنند. چون دستهايي تو كاره كه توليد داخلي صورت نگيره. وقتي اجناس با قيمت پايين توسط عده اي از چين وارد ميشه اما از طرف ديگه به جاي حمايت, سال به سال ماليات و بيمه افزايش پيدا مي كنه كدوم عقل سليمي سراغ توليد ميره؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۲
بسمه تعالی
بهتره ابتداء نرخ سود تسهیلات کاهش پیدا کند، چون اکثر وام ها نصیب سازمانها و نهادهای دولتی میشود. تا مردم بخت برگشته یا شرکتهای خصوصی . نهایت ناجوانمردیست که به بهانه کاهش سود تسهیلات دائما سود سپرده گذاران کاهش پیدا کند ولی تغییریدر سود تسهیلات نباشد یا به ظاهر باشد و دروغگین و در عمل با فرمولهای خلق الساعه سود تسهیلات فرقی با گذشته نکند.
داغون
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۲
ای وای دوباره تنش و بدبختی و ازدحام مردم توی بانک ها و شایعات پشت شایعات...
فرامرز
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۲
فکر کنم یواش یواش سپرده های مردم سر از کشورهای دیگه در آورند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۲
چرا همیشه ضعف تشکیلات اقتصادی راروی مردم وبانک هاسرشکن میکنن. ازمنابع بانک ها درجهت بهره وری بیشتراقتصادی وکوتاه کردن دست رانت خوارهااستفاده کنن تا هم درآمد بیشتری حاصل بشه وسپرده گذار استفاده کنه و هم چرخ صنعت و تولید ازیک منبع مالی پرقدرت داخلی تامین بشه . اگه بخواهند می توانند. ولی ماجرا چیز دیگری است.!!!!
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
آخرین اخبار
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟