ظرفیت پهنای باند اینترنت بین الملل با افزایش ۲۵۲ گیگابیت بر ثانیه در ۳ ماهه نخست امسال، به ۹۹۵ گیگابیت برثانیه رسید. این درحالی است که ظرفیت اینترنت داخلی تغییری نداشته است.
به گزارش مهر، دفتر بررسی های اقتصادی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات، آخرین وضعیت شاخص های توسعه ای بخش ارتباطات کشور را مربوط به ۳ ماهه نخست سال ۹۶ اعلام کرد.
بر مبنای این آمار، ظرفیت پهنای باند اینترنت بین الملل که تا پایان سال ۹۵ حدود ۷۴۳ گیگابیت بر ثانیه بود تا پایان خردادماه و با افزایش ۲۵۲ گیگابیت، به ۹۹۵ گیگابیت بر ثانیه رسیده است.
از سوی دیگر اما، وضعیت ترانزیت ارتباطات بین الملل طی این مدت تغییری نداشته و میزان ترانزیت ارتباطات دیتای بین الملل تا پایان خردادماه ۳ هزار و ۶۰۰ لینک STM۱ اعلام شده است. این درحالی است که مطابق با برنامه ششم توسعه، شرکت ارتباطات زیرساخت موظف شده تا پایان این برنامه، ظرفیت ترانزیت ارتباطات دیتا را به ۳۰ ترابیت برثانیه برساند.
براساس گزارش ارائه شده از سوی وزارت ارتباطات، در ۳ ماهه نخست امسال، حدود ۲ هزار کیلومتر به ظرفیت شبکه کابل فیبرنوری بین شهری کشور افزوده شده است و این ظرفیت از ۶۲ هزار و ۶۰۲ کیلومتر در سال ۹۵ به ۶۴ هزار و ۲۰۵ کیلومتر در خردادماه سال ۹۶ رسیده است.
در همین حال و برغم تاکید مکرر وزارت ارتباطات، مبنی بر توسعه شبکه ملی اطلاعات برای جابجایی اطلاعات در داخل کشور، ظرفیت شبکه اینترنت داخلی کشور بدون تغییر نسبت به سال ۹۵ همچنان ۶ هزار و ۸۰۰ گیگابیت برثانیه است و ظرفیت شبکه انتقال تجهیزات فیبرنوری به یکهزار و ۴۱ گیگابیت برثانیه رسید.
در همین حال میانگین تاخیر در ارسال بسته های دیتا در شبکه داخلی کشور نیز بهبود یافته و از ۲۰ میلی ثانیه به ۱۹.۶ میلی ثانیه رسیده است.