محققان دریافتند حملات قلبی بیشتر در زمستان رخ میدهند.
به گزارش ایسنا، و به نقل از ساینس، مطالعه ۱۶ ساله بر روی بیش از ۲۸۰ هزار بیمار نشان میدهد که دمای هوا یک عامل خارجی برای بروز حمله قلبی است.
میانگین تعداد حملات قلبی در دمای هوای سردتر نسبت به گرمتر به طور قابل توجهی بیشتر میشود.
دکتر مومان آ. محمد، از گروه قلب و عروق دانشگاه سوئد اظهار کرد: تغییرات فصلی در وقوع حمله قلبی موثر است. میزان حمله قلبی در تابستان کاهش و در زمستان به اوج خود میرسد. اما هنوز مشخص نشده است که آیا این موضوع به دلیل دمای سرد است یا تغییرات رفتاری.
این مطالعه بزرگترین تحقیق در ارتباط با بروز حمله قلبی و شرایط آب وهوایی مانند دمای هوا، مدت زمان تابش آفتاب، بارش و فشار هوا است.
در این بررسی ارتباط بین میانگین تعداد حملات قلبی در روز و میانگین حداقل دمای هوا طی سالهای ۱۹۹۸ تا ۲۰۱۳ مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج نشان داد میانگین تعداد حملات قلبی در روز به طور قابل توجهی در دمای سردتر نسبت به گرمتر بیشتر است.
علاوه بر این مشخص شد وقوع حملات قلبی با افزایش سرعت باد، مدت زمان نور آفتاب و رطوبت هوا افزایش مییایبد.
محققان ارتباط بین شیوع حمله قلبی و شرایط آب و هوایی در گروههای مختلف شامل سالمندان، افرادی با فشاری خون بالا، دیابت و یا حملات قلبی قبلی و بیمارانی که داروهای مختلف دریافت کرده بودند را مورد بررسی قرار دادند.
آنها عنوان کردند: بیشتر حملات قلبی در دمای زیر صفر بوده و نتایج نشان داد که دمای هوا در حمله قلبی نقش دارد.
در افراد سالم این مکانیزم به خوبی تحمل میشود، اما در افراد مبتلا به پلاک آترواسکلروز در عروق کرنر حمله قلبی رخ خواهد داد.
دکتر محمد افزود: عوامل دیگری هم در این بررسی نقش دارند. عفونتهای دستگاه تنفسی و آنفلوآنزا از عوامل خطر حمله قلبی هستند.
علاوه بر این، رفتارهای وابسته به فصل نظیر کاهش فعالیت بدنی و تغییرات غذایی ممکن است در افزایش وقوع حمله قلبی در هوای سردتر نقش داشته باشند.
این یافتهها در کنگره ESC ارائه شده است.