نیروهای عراقی آماده حمله به الحویجه، اعلام بی طرفی فرانسه در مناقشه ایران و عربستان، وصل شدن برق «حلب» پس از هفت سال قطعی!، اخراج سفیر آمریکا در اردن به دلیل حمایت از برجام و تخلیه ذخایر آمونیاک «حیفا» پس از تهدیدات نصرالله، از جمله مهم ترین خبرهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، اعلام زمان نهایی شکست داعش در سوریه نیز مورد توجه قرار گرفته است.
به گزارش «تابناک»؛ نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه گفت: احتمال میرود گروه تروریستی داعش در سوریه تا پایان اکتبر شکست بخورد.
استفان دیمیستورا، نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه در مصاحبه با رادیو بیبیسی گفت: احتمالا مناطق باقی مانده در اشغال تروریستهای داعشی در سوریه تا پایان اکتبر سقوط میکند.
وی افزود: آنچه ما میبینیم به نظر من سرآغازی برای پایان این جنگ است و آنچه هماکنون نیاز داریم این است که تضمین کنیم پایان جنگ، آغاز صلح باشد.
دیمیستورا گفت: همچنان سه منطقه رقه، دیرالزور، و ادلب ناآرام است و احتمال میرود که ارتش سوریه و روسیه دیرالزور را تا پایان ماه جاری میلادی و چه بسا تا اوایل اکتبر آزاد کنند.
وی افزود: آمریکا و نیروهای دموکراتیک سوریه احتمالا تا پایان اکتبر، رقه را آزاد خواهند کرد.
طلال سلو، سخنگوی نیروهای دموکراتیک سوریه ساعاتی قبل گفت: این نیروها بخش قدیمی رقه را بعد از نبردهایی با داعش کامل آزاد کردهاند.
هم اکنون نیروهای دموکراتیک سوریه، بیش از 60 درصد شهر را به کنترل خود دارند.
نیروهای عراقی آماده حمله به الحویجه فرماندهی عملیات مشترکی عراق از آمادگی نیروهای عراقی برای آغاز عملیات آزادسازی شهرستان «الحویجه» خبر داد.
سرگرد «یحیی رسول»، سخنگوی رسمی این عملیات جمعه اعلام کرد به محض آزادسازی کامل شهرستان «تلعفر» از چنگال تروریستهای داعش، اقدامات لازم از سوی فرماندهان برای شروع عملیات آزادسازی الحویجه در استان کرکوک در دستور کار قرار گرفت.
به گزارش وبگاه خبری «النشره»، وی در این خصوص اظهار داشت: هواپیماهای عراقی اقدام به انتشار اعلامیههای در این منطقه کردهاند که از آنها میخواهد از مناطقی که عناصر داعش در آنجا حضور دارند، دور شوند.
سخنگوی عملیات مشترک عراق با بیان اینکه هماکنون طرح نهایی آزادسازی الحویجه در حال آماده شدن است، تأکید کرد تا آغاز عملیات بازپس گیری این شهرستان، مراکز تحت اشغال داعش هدف جنگندههای عراق خواهد بود.
نیروهای عراقی از بیستم آگوست عملیات آزادسازی شهرستان تلعفر، بزرگترین شهرستان عراق را از اشغال داعش شروع کردند و نخست وزیر عراق، دیروز پنجشنبه رسما آزادسازی آن و تمامی استان نینوی را اعلام کرد.
شهرستان الحویجه، در غرب استان کرکوک قرار دارد. گروه تروریستی داعش علاوه بر آن، بخشهای از استان صلاح الدین را اشغال کرده است.
اعلام بی طرفی فرانسه در مناقشه ایران و عربستان رئیسجمهور فرانسه گفته این کشور در مناقشه میان ایران و عربستان از هیچ یک جانبداری نمیکند.
«امانوئل ماکرون»، رئیسجمهور فرانسه در اولین سخنرانی برای تشریح سیاست خارجی خود گفته که این کشور در مناقشه میان ایران و عربستان جانب هیچ یک از دو کشور را نمیگیرد.
به گزارش «میدلایستآی»، ماکرون در این سخنرانی که به تازگی در کاخ الیزه در جمع سفیران فرانسه ایراد کرد گفت، «یک گروه تماس بینالمللی» در ماه سپتامبر در مقر سازمان ملل در نیویورک تشکیل جلسه خواهد داد.
او بدون اشاره به جزئیات بیشتر گفت، «بازیگران کلیدی» تحولات سوریه در این نشست شرکت خواهند کرد.
رئیسجمهور فرانسه در بخش دیگری از اظهاراتش گفت، همکاری پاریس و مسکو درباره بحران سوریه، «نتایج محسوسی» به ویژه در زمینه کاهش استفاده از سلاحهای شیمیایی در سوریه داشته است.
رئیس دولت فرانسه همچنین از تشکیل کنفرانسی با موضوع «بسیج عمومی علیه تأمین مالی تروریسم» در اوایل سال 2018 خبر داد و گفت: «ریشهکن کردن تروریسم» تنها با «خشکاندن منابع مالی آن» محقق خواهد شد.
میدلایستآی نوشته، ماکرون در این سخنرانی همچنین با بیان اینکه کشورش در مناقشه میان عربستان سعودی و ایران نباید از یکی از دو طرف جانبداری کند، اضافه کرد: «جز با ورود به این تعابیر و همپیمان شدن با یکدیگر، به اهدافمان دست پیدا نخواهیم کرد. برخی، انتخاب خودشان را انجام دادهاند و این اشتباه است. قوت دیپلماسی ما در این است که برای همگان گویاست.»
وصل شدن برق «حلب» پس از هفت سال قطعی! به نقل از تلویزیون دولتی سوریه، مهندس «محمد زهیر خربوطلی» وزیر برق سوریه امروز رسما اعلام کرد که برق استان حلب پس از هفت سال قطعی مداوم، وصل شد.
پیشتر نیز گزارشهایی درباره وصل شدن برق استان حلب منتشر شده بود، اما وزیر برق سوریه امروز رسما بازگشت جریان برق به این استان را اعلام کرد.
گروه های تروریستی با تخریب دکلهای انتقال برق در حلب و انجام اقدامات خرابکارانه قبل از آزادسازی آن، خسارت فراوانی را به برق این استان وارد کرده بودند.
اخراج سفیر آمریکا در اردن به دلیل حمایت از برجام منابع خبری میگویند: «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا به فاصله اندکی بعد از ورود به کاخ سفید، به پیشنهاد پادشاه اردن، سفیر آمریکا در «امان» را از سمتش برکنار کرده است.
نشریه فارنپالیسی نوشته، «ملک عبدالله دوم»، پادشاه اردن، قبلاً از «باراک اوباما»، رئیسجمهور سابق آمریکا خواسته بود، این دیپلمات را اخراج کند، اما اوباما توجهی به این درخواستها نکرده و از «آلیس ولس» حمایت کرده بود.
دیپلماتهای فعلی و سابق در گفتوگو با فارنپالیسی عنوان کردهاند، «ملک عبدالله» عمدتاً به دلیل مخالفت شدیدش با توافق هستهای اوباما با ایران، روابط نامطلوبی با ولس داشت. پادشاه اردن نیز همانند سران بسیاری از دیگر کشورهای عربی به هر گونه پیشنهاد دیپلماتیک که میتوانست تقویت احتمالی نقش ایران در منطقه را به همراه داشته باشد به دیده تردید مینگریست.
مقامهای سابق میگویند، ملک عبدالله دوم حتی تلاش کرده بود، سفیر آمریکا را از برخی دیدارهایش با ژنرالهای آمریکایی در امان حذف کند.
یک مقام سابق آمریکایی گفته، برای پادشاه اردن، «آلیس ولس» از همان ابتدای شروع کارش در جولای 2014 نزدیکترین و آشکارترین هدف جهت نشان دادن نارضایتی گسترده امان از سیاستهای اوباما و رایزنیهای دیپلماتیکش با ایران بود.
غیر از موضوع اردن، ملک عبدالله تصور میکرد که دولت اوباما میتوانست اقدامات بیشتری برای نجات یک خلبان اردنی انجام دهد که توسط گروه تروریستی داعش، زنده زنده سوزانده شد.
کاخ سفید، وزارت خارجه آمریکا و سفارت اردن در واشنگتن، همگی از اظهارنظر درباره این گزارش فارنپالیسی خودداری کردهاند.
تخلیه ذخایر آمونیاک «حیفا» پس از تهدیدات نصرالله رژیم صهیونیستی به خاطر ترس از تهدیدات دبیرکل حزبالله، ذخایر آمونیاک حیفا را پس از چندین ماه کشمکش، کامل تخلیه کرد.
شرکت صنایع شیمیایی حیفا ـ یکی از بزرگترین تولید کنندگان محصولات کشاورزی در جهان ـ بعد از ماهها مقاومت در برابر دستور دیوان عالی رژیم صهیونیستی برای تخلیه تأسیسات ذخیره آمونیاک در این شهر بندری، سرانجام تسلیم شد.
به نوشته وبگاه «تایمز اسرائیل» دلیل این تخلیه، احتمال نشت مواد سمی و تهدید جان چند هزار ساکن حیفا اعلام شده و در پی این مسأله حدود هشتصد کارگر آن، اخراج شدند.
در حالی که احتمال نشت، بهانه شده، پیشتر مقامات اسرائیلی نسبت به تهدیدات کلامی «سید حسن نصرالله» دبیرکل جنبش حزبالله لبنان درخصوص حمله موشکی به تأسیسات آمونیاک حیفا، شدیدا ابراز نگرانی کرده بودند.
این ذخایر آمونیاک، که در بندر حیفا واقع شده است، ابتدا در سال 2013 و در پی خطری که برای ساکنین مناطق همجوار آن داشت، دستور تخلیه آن صادر شده بود.
تأسیسات فرآوری و ذخیرهسازی دوازده هزار تُنی آمونیاک در شهر حیفا، بارها مورد تهدید «سید حسن نصرالله»، دبیرکل جنبش حزبالله قرار گرفته و تأکید کرده بود، اگر رژیم صهیونیستی بخواهد جنگ دیگری را با لبنان آغاز کند، با انفجار این مخازن صدها هزار اشغالگر در حیفا جان خود را از دست خواهند داد.
فعالان محیط زیستی و برخی سیاستمداران اسرائیلی این مخازن آمونیاک را «بمب ساعتی» در حیفا توصیف کرده و خواستار جابجایی یا برچیده شدن آن بودند.
در حکم دیوان عالی دادگستری رژیم صهیونیستی آمده است: «آمونیاک ماده سمّی است و به دلیل نزدیک بودن پایانه آن به یک میلیون تن در منطقه حیفا، احتمال اینکه یک رخنه امنیتی یا نقص فنی باعث فاجعه شود، وجود دارد. همچنین خطر نشست آمونیاک یا آسیب به کشتیهای اطراف آن وجود دارد.»
پیشتر بیش از چهار هزار اسرائیلی در برابر دادستانی حیفا تجمع کرده و از کابینه نتانیاهو خواستند این مخازن را از شهر حیفا به جای دیگر انتقال دهد.
چندی پیش نیز پروفسور «ایهود کینان» از مؤسسه فنی اسرائیل طی گزارشی جمعبندی کرد، هرگونه حمله به تأسیسات دوازده هزار تُنی آمونیاک میتواند فاجعهای در آن منطقه ایجاد کرده و در حالی که انفجار خود مخزن هزاران تن را به کام مرگ میکشاند، حمله به شناورهایی که آمونیاک را جابهجا میکنند نیز صدها هزار تن دیگر را خواهد کشت.
نصرالله نیز پیشتر با اشاره به اینکه دشمن اسرائیلی مجبور شده است، در برابر تهدید قبلی حزبالله، مخازن آمونیاک حیفا را جابهجا کند، گفت: «فرض کنیم شما مخازن آمونیاک حیفا را مخفی کردید، با کشتیهای حامل آمونیاک که آمونیاک را به فلسطین اشغالی منتقل میکنند چه میکنید و آنان را لای کدام موج مخفی میکنید؟»
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.