پاسخ لاوروف به ادعای نتانیاهو در مورد ایران، استقرار گسترده «نُجَباء» در مثلث مرزی عراق-سوریه-اردن، دیدار جابری انصاری با اسد، احتمال رایزنی ایران و ۱+ ۵ برای ایجاد یک توافق مکمل جدید، ارسال توپهای هوشمند آمریکایی از اقلیم کردستان عراق به سوریه و استقرار پیشرفتهترین هواپیماهای روسی در سوریه، از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای 24 ساعت گذشته خاورمیانه بوده اند. در این میان، پاسخ سید حسن نصرالله به منتقدان توافق داعش و حزب الله نیز مورد توجه بوده است.
به گزارش «تابناک» به نقل از شبکه خبری المنار، سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان در واکنش به انتقادهای یک مقام عراقی تأکید کرد، توافق با داعش شامل انتقال تروریستها به عراق یا هر کشور دیگری در خارج از سوریه نبوده است.
وی اعلام کرد: بر اساس توافق جرود، عناصر مسلح داعش در داخل اراضی سوریه جابجا شدهاند.
دبیرکل حزب الله لبنان افزود: ۳۱۰ تن از عناصر شکست خورده داعش به نقطه دیگری از سوریه منتقل شدهاند و حضور این افراد هیچ تأثیری در روند نبرد نداشته است.
وی خاطرنشان کرد: منطقهای که این عناصر به آن منتقل شدهاند، در خط جبهه بادیه سوریه است که در این نقطه نیروهای ارتش سوریه مشغول نبرد هستند.
سیدحسن نصرالله تأکید کرد: ما این عناصر مسلح شکست خورده را از جبههای که در حال نبرد بودیم، به جبهه دیگر نبرد خود منتقل کردیم.
پاسخ لاوروف به ادعای نتانیاهو در مورد ایران روز چهارشنبه، وزیر خارجه روسیه در مورد ادعای بنیامین نتانیاهو که گفته بود ایران قصد حمله به رژیم صهیونیستی را دارد، واکنش نشان داد.
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در واکنش به این ادعای نتانیاهو گفت: روسیه هیچگونه اطلاعی از اینکه ایران در حال آماده شدن برای حمله به اسراییل باشد، ندارد.
روز دوشنبه، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در دیدار با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه ایران را متهم کرد که در حال ساخت سایت های موشکی در سوریه و لبنان برای تولید موشک و در راستای حذف اسراییل است.
استقرار گسترده «نُجَباء» در مثلث مرزی عراق-سوریه-اردن پس از حمایتهای آشکار لجستیکی و معنوی آمریکا از داعش در مثلث مرزی عراق-سوریه-اردن، اعزام رزمندگان خود را برای نابودی عناصرداعش افزایش داده است.
به گزارش العالم، سایت مقاومت اسلامی نُجَباء از حضور گسترده رزمندگان خود در مثلث مرزی عراق-سوریه-اردن خبر داد.
مقاومت اسلامی نُجَباء با انتشار تصاویری اعلام کرد، پس از حمایتهای آشکار لجستیکی و معنوی آمریکا از داعش در مثلث مرزی عراق-سوریه-اردن، اعزام رزمندگان خود را برای نابودی عناصر این گروه تروریستی تکفیری افزایش داده است.
دیدار جابری انصاری با اسد
معاون وزیر خارجه که بامداد چهارشنبه به سوریه سفر کرده است، با بشار اسد رئیس جمهور این کشور دیدار و گفتوگو کرد.
حسین جابری، انصاری معاون عربی و آفریقا وزارت امور خارجه و مذاکره کننده ارشد ایران در روند آستانه، که جهت گفت وگو با مقامات سوریه پیرامون آخرین تحولات سوریه و منطقه و روند مذاکرات بین المللی صلح سوریه وارد دمشق شده است، صبح امروز چهارشنبه 8 شهریور 96 با بشار اسد رییس جمهور سوریه دیدار و گفت وگو کرد.
معاون عربی و آفریقا وزارت امور خارجه در این دیدار ضمن ارائه گزارشی از روند تحرکات دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران با طرف های مختلف منطقه ای و بین المللی در ارتباط با سوریه و با اشاره به سرعت حوادث و تحولات بر ضرورت رایزنی مستمر و نزدیک میان طرفین تأکید کرد.
رئیس جمهور سوریه نیز در این دیدار ضمن تقدیر از حمایتهای ملت، دولت و رهبری جمهوری اسلامی ایران از سوریه در مبارزه با تروریسم، بر ضرورت حفظ هشیاری و هماهنگی سوریه و ایران در مرحله فعلی تأکید کرد.
در این دیدار دو طرف با مرور آخرین تحولات میدانی و سیاسی، درباره افق های پیش روی در زمینه حل بحران سوریه به ویژه در چهارچوب روند آستانه گفت وگو و تبادل نظر کردند
گفتوگو درباره مذاکرات آستانه، تبریک به مناسبت پیروزى ارتش در مقابله با تروریستها در مرز با لبنان و همکارى و هماهنگی براى مبارزه با تروریسم از محورهای سفر جابری انصاری به سوریه است.
این سفر بعد از حضور دی میستورا در تهران و دیدار با مقامات کشورمان انجام میشود.
احتمال رایزنی ایران و ۱+ ۵ برای ایجاد یک توافق مکمل جدید فرانسه روز چهارشنبه از احتمال رایزنی با اعضای ۱+ ۵ برای مذاکره درباره یک توافق مکمل «برجام» که برنامه موشکی ایران را هم شامل میشود، خبر داد.
«آگنس روماتت اسپاین»، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه روز چهارشنبه در کنفرانس خبری گفت: «رئیسجمهور [امانوئل ماکرون] روز ۲۹ آگوست خاطرنشان کرد: توافق وین را میتوان با همکاری برای دوران پس از سال ۲۰۲۵ و همکاریهای ضروری درباره استفاده [ایران] از موشکهای بالستیک تکمیل کرد.»
وی در ادامه گفت: «این همکاری میتواند موضوع رایزنیهای آتی با شریکان ما باشد.»
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا از زمان ورود به کاخ سفید بارها از «برجام» به عنوان یک «توافق بد» یاد کرده و تهدید نموده از آن خارج خواهد شد. وی همچنین در اجلاس گروه ۲۰ در اقدامی که نقض آشکار دستکم یکی از بندهای این توافق هستهای است سران کشورها را به دوری از بازار ایران ترغیب کرد.
خبرگزاری رویترز به نقل از دیپلماتهای غربی نوشته، اظهارات مقامهای فرانسه در شرایطی مطرح شدهاند که تهدیدهای ترامپ به خروج از توافق هستهای نگرانی در پاریس را به همراه داشته است.
سخنگوی وزارت خارجه فرانسه گفت: «توافق وین درباره برنامه هستهای ایران برای امنیت منطقهای و بینالمللی و منع اشاعه ضروری است. هیچ جایگزین معتبری ندارد.»
ارسال توپهای هوشمند آمریکایی از اقلیم کردستان عراق به سوریهمنابع رسانه ای اعلام کردند که خودروهای حامل توپ های هوشمند آمریکایی با عبور از گذرگاه «فیشخابور» واقع در اراضی اقلیم کردستان عراق، وارد سوریه شده اند.
بر اساس این گزارش، رسانه های خبری اعلام کردند که خودروهای حامل توپ های هوشمند آمریکایی وارد سوریه شده اند.
بنا بر اعلام رسانه ها، این خودروها با عبور از گذرگاه «فیشخابور» واقع در اراضی اقلیم کردستان عراق به سوریه رسیده اند.
استقرار پیشرفتهترین هواپیماهای روسی در سوریه نیروی هوایی روسیه به تازگی چهار فروند از پیشرفتهترین هواپیماهای تجسسی، اطلاعاتی خود به نام «بریو-50» را که با پیشرفتهترین هواپیماهای «ای وکس» آمریکا قیاس میشوند، در سوریه مستقر کرده است.
به نوشته وبگاه «دبکا فایل» چند فروند از این هواپیماها در ماههای اخیر حین پرواز بر فراز سوریه رصد شدند که پس از عملیات همگی به پایگاههای خود در روسیه بازگشتند؛ اما اینک چهار فروند از این هواپیماها در پایگاه هوایی حمیمیم در استان لاذقیه سوریه مستقر شدهاند.
دبکا فایل نوشت: رادار «شمی_ام» این هواپیما قادر به تعیین اهداف از فاصله 600 کیلومتری است و در حین پرواز میتواند تمامی اسرائیل و هرگونه پرواز و تحرکات نظامی را رهگیری و شناسایی کند. روسیه اینک با این اقدام و تقویت بنیه هوایی سوریه دیگر نیازی به تبادل اطلاعات در صورت حمله هوایی آمریکا یا اسرائیل یا یک حمله موشکی به سوریه ندارد و تمامی اطلاعات دریافتی را به مقر مشترک فرماندهی روسیه که نحوه واکنش و مدیریت عملیات را مدیریت میکنند، انتقال میدهد.
دبکا نوشت: این فعل و انفعال آزادی عمل کنونی نیروی هوایی و دریایی اسرائیل و آمریکا بر فراز سوریه و در شرق دریای مدیترانه را محدود کرده و عملیات آنها را خطرناکتر میکند.
این وبگاه در ادامه با اشاره به تنوع جنگ افزارهای هوایی و دفاع موشکی روسیه در سوریه نوشت: اسرائیل دیگر چون گذشته امکان پروازهای راحت همانند حمله هوایی که در 17 مه علیه کاروان تجهیزات ایران به حزبالله در نزدیکی دمشق انجام شد را ندارد. اسرائیل در آینده باید تاکتیکهای خود را با دفاع به شدت تقویت شده روسیه و سوریه منطبق سازد.
در پایان این مطلب آمده است: هواپیماهای جدید تجسسی مقر فرماندهی روسیه را قادر میسازد، مناطق عاری از تنش در سوریه همانند موردی که اینک در مرزهای جنوب غربی سوریه مقابل بلندیهای جولان در اسرائیل شاهدش هستیم را کامل کنترل کند.