دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام نسبت به وقوع جنگ بیست ساله در صورت تجزیه کشورهای منطقه هشدار داد و از رهبران کردستان عراق خواست از همه پرسی صرف نظر کنند.
به گزارش «تابناک»؛ شامگاه یکشنبه، محسن رضایی در نشست خبری با رسانه های خبری عراقی در پاسخ به پرسش های خبرنگاران عراقی گفت: بسیاری از کشورهای منطقه، جهان و سازمان ملل با انجام همه پرسی و تجزیه عراق مخالف هستند و از رهبران کرد می خواهد که از انجام همه پرسی صرف نظر کنند.
به گفته وی، عراق، کشور شناخته شده و عضو سازمان ملل و دارای مرزهای بین المللی است و تجزیه آن، کار بسیار اشتباهی است، زیرا تجزیه این کشور سرآغازی برای ناامنی های خطرناک در منطقه خواهد بود.
وی تبعات تجزیه عراق را بر روی کشورهای منطقه خطرناک خواند و گفت:
اگر تجزیه عراق شروع شود، به سوریه و ترکیه نیز کشیده خواهد شد و جنگ تجزیه طلبی در منطقه شروع می شود که شاید این رویداد بیست سال منطقه را آبستن ناامنی کند.دبیر تشخیص مصلحت نظام، علت مخالفت شدید جمهوری اسلامی ایران، ترکیه، سوریه و عراق با تجزیه را به همین دلیل عنوان کرد و افزود: تغییر در جغرافیای منطقه، تبعات خطرناکی به دنبال دارد.
وی از شکل گیری جنگ های جدید در منطقه بین دولت مرکزی عراق و کردستان این کشور در نتیجه جدایی از عراق هشدار داد و گفت: تنها ملت کردستان عراق از این جنگ و ناامنی آسیب می بیند و امنیت این منطقه دستخوش ناآرامی می شود.
رضایی از ورود ارتش ترکیه در آینده به شمال عراق در صورت جدایی کردستان عراق هشدار داد و افزود: متأسفانه همه پرسی اقلیم کردستان عراق، بیش از اینکه خواست مردمی باشد، مسأله ای شخصی است و خیلی از رهبران کرد مخالف آن هستند.
وی ادامه داد که برخی از رهبران کرد می خواهند از طریق همه پرسی، برای خود نام و آوازه بسازند، در حالی که آنچه کردستان عراق نیازمند آن است، امنیت و پیشرفت است.
دبیر تشخیص مصلحت نظام، خودداری سازمان ملل و کشورهای اروپایی از نظارت بر همه پرسی اقلیم کردستان عراق را بزرگترین شکست برای این پروسه دانست و تأکید کرد، اگر رهبران کرد عراق همچنان بر همه پرسی اصرار ورزند، دو دلیل بیشتر ندارد؛ یا انگیزه شخصی است و یا دست های پنهان در پشت صحنه وجود دارد.
رضایی تأکید کرد که در آینده این دست های پشت پرده افشا می شوند.
محسن رضایی رسیدن ارتش و نیروهای امنیتی عراق و سوریه به مرزهای قانونی خود را در چهار سال اخیر، اتفاق بزرگی خواند و گفت: این نشان می دهد که امنیت در عراق و سوریه برقرار شده است.
دبیر تشخیص مصحلت نظام پیرامون مشاور نظامی ایرانی در عراق و سوریه گفت: حضور ما در عراق و سوریه و لبنان و دیگر کشورها به خواست دولت های آنها صورت گرفته و هدف آن تقویت امنیت در این کشورهاست.
رضایی در خصوص سیاست آمریکا در منطقه تأکید کرد که آمریکایی ها نمی خواهند امنیت کامل در عراق و سوریه برقرار شود و با هر عملی که منجر به امنیت پایدار در این دو کشور شود، مخالفت می کنند.
دبیر تشخیص مصلحت نظام به مسأله انتقال عناصر داعش به شرق سوریه در منطقه دیر الزور اشاره کرد و گفت که تمرکز و تجمع عناصر تروریستی داعش در یک منطقه به ضرر این گروه تروریستی است.
وی خاطرنشان کرد، عملیات نظامی نیروهای ارتش سوریه هم اکنون در منطقه دیرالزور جریان دارد و انتظار می رود، در ماه های آینده این منطقه کامل از تروریسم پاکسازی و آزاد شود.
رضایی دست های آمریکایی را در پس جنجال آفرینی اخیر علیه انتقال عناصر داعش به دیرالزور دانست و گفت: آمریکایی ها نمی خواهند پرونده داعش در منطقه برای همیشه بسته شود.
محسن رضایی از شکست سیاست های صهیونیست ها و آمریکایی ها در ایجاد دشمنی بین اعراب با جمهوری اسلامی ایران و همچنین به راه انداختن جنگ شیعه و سنی خبر داد و گفت: تهران تمامی این طرح های صهیونیست ها و آمریکایی ها را خنثی کرده است.
وی آزادی موصل و تلعفر را حاصل همکاری اهل سنت و شیعیان عراق دانست و گفت: شیعیان و اهل سنت هم اکنون هم در صفوف نیروهای ارتش و هم الحشد الشعبی حضور دارند و همین امر یکی از عوامل پیروزی بر تروریسم در عراق بوده است.
به گفته وی، جمهوری اسلامی ایران اجازه نمی دهد، دشمن اول اسلام یعنی رژیم صهیونیستی پشت اختلاف افکنی شیعه و سنی یا دشمنی اعراب و ایران پنهان شود و همچنان معتقد است که دشمن اول جهان اسلام، رژیم اسراییل است.
محسن رضایی با اشاره به شکل گیری جبهه مقاومت از جمهوری اسلامی ایران تا عراق، سوریه و لبنان گفت که شکل گیری جبهه مقاومت در این چهار کشور بسیار مهم است و امیدواریم در آینده عربستان سعودی نیز به این جبهه در مقابله با رژیم صهیونیستی بپیوندد.
رضایی تأکید کرد، هم اکنون چهار کشور ایران، عراق، سوریه و لبنان بهترین دوستان همدیگر بوده و تنها کشورهایی هستند که صادقانه با تروریسم می جنگند.
به گفته وی، اختلاف نظرها بین این کشورها در مسائل منطقه ای بسیار جزئی و قابل حل است و این چهار کشور می توانند در آینده بنای شکل گیری یک اتحادیه به منظور ایجاد صلح، امنیت و پیشرفت را در منطقه بگذارند.
دبیر تشخیص مصحلت نظام از کشورهای اسلامی و عربی منطقه برای پیوستن به این مجموعه دعوت به عمل آورد و گفت: در صورت شکل گیری یک اتحادیه از کشورهای اسلامی، این اتحادیه با توجه به منابع نفت، گاز و معادنی که در منطقه وجود دارد، می تواند حتی قوی تر از اتحادیه اروپا باشد.
وی سیاست های آمریکا را در چهارده سال اخیر در عراق شکست خورده توصیف کرد و گفت: سرنوشت سیاست دولت ترامپ در خلیج فارس هم شکست خواهد بود، زیرا آمریکا امروز ضعیف ترین شرایط خود را می گذراند.
وی پیروزی های بزرگ نیروهای مسلح و الحشد الشعبی را بر تروریسم در عراق تبریک گفت و افزود: امروز دولت و ملت عراق مستقل هستند و نیاز به دخالت هیچ کشوری برای اداره کشورشان ندارند.
محسن رضایی یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران همان طور که در عرصه جنگ با تروریسم در کنار عراق بود، در مرحله بازسازی و سازندگی نیز این کشور را تنها نمی گذارد.
وی تأکید کرد: سیاست جمهوری اسلامی ایران حفظ و یکپارچگی تمامیت اراضی کشورها، عدم تغییر در مرزهای بین المللی است.
به گفته وی، تنها معتقدیم که رژیم اشغالگر اسراییل باید از بین برود و فلسطین آزاد شود و جنگ و تفرقه افکنی در جهان اسلام پایان پیدا کند.
محسن رضایی به همراه رئیس تشخیص مصلحت نظام برای انجام سفری زیارتی عازم کشور عراق شده است.