کشف تجارت مرگبارمافیای گوشت

کد خبر: ۷۲۷۴۱۲
|
۱۴ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۰ 05 September 2017
|
13713 بازدید
دستگاه قضایی مشهد با کشف ابعاد گسترده اقدامات شبکه مافیایی در بازار گوشت، به فعالیت خطرناک و مرگبار این شبکه پایان داد.
 
به گزارش خراسان، ماجرا تکان دهنده است، اسنادی که دست های پنهان و پشت پرده برخی مدیران و مسئولان در «مافیای بازار گوشت کشور» را نشان می دهد. آنانی که برای سودجویی های میلیاردی و با واردات و توزیع فراورده های دامی آلوده در کشور جان مردم را به بازی گرفته اند و سلامت آن‌ها را به خطر انداخته اند. اگرچه مشخص است افشای این اسناد و شواهد فاجعه بار «قدرت های در سایه» را به تکاپو می اندازد اما سوال های اساسی این است که محموله های سنگین گوشت های آلوده توسط چه کسانی، کجا و چگونه توزیع شده است؟
 
محموله های فراورده های دامی که مجوز معدوم‌سازی آن از سوی دستگاه قضایی صادر شده است اما بررسی‌های دقیق مقامات قضایی  نشان می دهد که اسناد معدوم‌سازی جعلی بوده، این محموله ها  در کدام بازار و در کجای کشور به فروش رسیده است؟
 
این همه ماجرا نیست و ابعاد تکان دهنده فعالیت این شبکه مافیایی حاکی از دریافت حقوق و پاداش های نجومی و ده ها میلیون تومانی برخی مدیران ارشد ادارات کل تحت عنوان هیئت امنای یک کشتارگاه است.
 
وارد کردن مقدار زیادی از گوشت های آلوده به ویروس‌های خطرناک و کشنده از افغانستان و ارمنستان با عنوان «تنظیم بازار» و فروش آن به قیمت گوشت تازه داخلی ایرانی، صدور مجوز ارسال ده ها تن دنبه غیرقابل مصرف به مقصد ترکیه،  در حالی که این محموله هیچ وقت از کشور خارج نشده، بخشی دیگر از ابعاد فعالیت این شبکه مافیایی است. همچنین اسناد موجود نشان‌ می دهد این شبکه مافیایی در کشتار دام های مولد و صادر کردن دام‌های زنده مولد به خارج از کشور نقش داشته است. از سوی دیگر فراهم کردن زمینه واردات گوشت به کشور در قالب تنظیم بازار که عمدتا هم آلوده و غیربهداشتی بوده است و توزیع واکسن ها و سرم‌های تاریخ گذشته، پرده دیگری از فعالیت مخوف این شبکه مافیایی است که امروزه به همت و تلاش شبانه روزی دستگاه قضایی استان خراسان رضوی و به ویژه دادستان عمومی و انقلاب مشهد به عنوان مدعی العموم و ایستادگی رئیس کل دادگستری خراسان رضوی در برابر برخی فشارها، بسیاری از محموله های گوشت آلوده کشف و دست های پنهان برخی مدیران ارشد استانی و میانی از پشت پرده بیرون آمده و تهدید جدی علیه امنیت غذایی مردم از بین رفته است.
 
بدیهی است افرادی که امروز و در پی افشای «مافیای بازار گوشت» به پستوها خزیده اند باید پاسخ گوی اعمال خود و افکار عمومی باشند اسناد تکان دهنده‌ای که حاکی از دست داشتن منابع ثروت و قدرت در پس ماجراست و بدیهی است که دستگاه قضایی مشهد همچون دیگر پرونده های ملی که تاکنون ورود کرده بدون توجه به جوسازی و غوغاسالاری ها این پرونده را نیز تا پایان با قاطعیت رسیدگی می کند و برگ زرین دیگری به افتخارات دستگاه قضایی و اعتماد عمومی خواهد افزود.
 
بررسی جزئیات تخلفات و اقدامات این شبکه مافیایی که تعدادی از مدیران و مسئولان در آن نقش ویژه داشته اند ابعاد تکان دهنده این مسئله را روشن تر می کند.
 
حدود 100 تن دنبه غیرقابل مصرف گم شد!
 
ماجرای ورود دستگاه قضایی  به پرونده «مافیای بازار گوشت» از بیست و هشتم بهمن سال 1393 از آن جا آغاز شد که شبکه دام پزشکی مشهد طی گزارشی به دادیار شعبه اول پیشگیری از وقوع جرم از توقیف محموله غیرقابل مصرف 65 تنی دنبه در یکی از سردخانه های شهر خبر داد. مقام قضایی نیز دستور داد تا مورد مصرف کالا تعیین شود و از طریق مزایده به فروش برسد اما این دستور اجرا نمی شود تا این که در جلسه کمیته بهداشت اداره کل دام پزشکی ضمن رد مصرف انسانی، مقدار دنبه توقیفی 35 تن اعلام می شود اما باز هم اداره کل دام پزشکی در حالی که مقدار کالای آلوده را در مکاتبه با معاونت بهداشتی و پیشگیری سازمان دام‌پزشکی کشور 40 تن اعلام می کند، خواستار تعیین تکلیف آن می شود. وقتی پاسخی از این معاونت نرسید، اداره کل دام پزشکی خراسان رضوی مجوز حمل مقدار 95 تن دنبه به مقصد کشور ترکیه را صادر می کند که این امر نشان از مغایرت زیاد وزن دنبه با گزارش های دیگر دارد.
 
اما بررسی های قضایی حاکی از آن بود که نه تنها الزامات شرایط صادرات کشور مقصد در این گونه فراورده ها رعایت نشده است و افراد حقیقی نیز مجاز به این گونه صادرات نیستند، بلکه استعلام از گمرک و وزارت امور خارجه توسط مقام قضایی نشان می داد که دنبه های مذکور به این کشور وارد نشده است حال این دنبه ها با توجه به نوع آلودگی آن در کجا مصرف شده اند، سوال بی پاسخی است که افکار عمومی منتظر روشن شدن ماجراست.
 
ماجرای گوشت های آلوده ارسالی از سیستان و بلوچستان
 
با آن که روزنه هایی از دخالت برخی مدیران و دست اندرکاران امور دام و فراورده های دامی پس از ورود دستگاه قضایی به ماجرای «مافیای گوشت» سوسو می زد، در تاریخ 94.6.16 نیز گزارشی مردمی از ورود 30 هزار کیلوگرم گوشت آلوده از سیستان و بلوچستان به خراسان رضوی، حساسیت موضوع را دو چندان کرد چرا که مسئولان و دست اندرکاران، مقامات قضایی را در جریان نگذاشته بودند. در نهایت این محموله توقیف شد و آزمایش ها از غیرقابل مصرف بودن آن ها حکایت داشت و مقام قضایی دستور معدوم کردن محموله را طبق جوابیه اداره کل دام پزشکی به تاریخ 94.9.14 صادر کرد در همین حال مکاتبه ای از سوی دام پزشکی مشهد صورت می گیرد که محموله فوق به وزن 12175 کیلوگرم در تاریخ های 18 و 19 و 20 خرداد 94 معدوم شده است در حالی که مکاتبه درخواست معدوم سازی محموله در تاریخ 94.9.14 صورت گرفته یعنی 6 ماه قبل از گرفتن دستور برای معدوم کردن محموله گوشت های آلوده!؟!
 
با این حال بررسی های قضایی مشخص کرد که نامه ارائه شده توسط دام پزشکی، مربوط به مکاتبه و موردی دیگر است. در همین زمان که آلوده بودن گوشت ها احراز شده و غیرقابل مصرف بودن آن به تایید رسیده بود محموله دیگری از سیستان و بلوچستان ارسال و مجوز حمل آن جمعا به وزن 25160 کیلوگرم صادر شد که نه تنها از ورود این محموله سنگین به خراسان رضوی جلوگیری نشد بلکه تایید تخلیه آن نیز در سایت به ثبت رسید!
 
اما ماجرای این محموله به این جا ختم نشد وافراد مسئول صورت جلسه ای را امضا کردند که گوشت های آلوده در حضور آن ها امحا شده است ولی بعد از آن که توسط مقام قضایی احضار شدند به صراحت اعلام کردند که در محل عملیات امحا حضور نداشته اند و بدون اطلاع از این که این مقدار گوشت که طبق صورت جلسه ها و قبض باسکول و همچنین رسید تخلیه، دارای وزن هایی مغایر از یکدیگر است، امحا شده است یا خیر! اقدام به امضای صورت جلسه کرده اند!؟ این پایان ماجرا نیست بلکه طبق صورت جلسه تنظیمی در هر مرحله از عملیات حدود چهار هزار کیلوگرم از گوشت های آلوده مذکور در یکی از کشتارگاه های شهری در اطراف مشهد امحا شده است در حالی که بررسی های دقیق و اظهارات متصدیان امر توسط مقام قضایی مشخص کرد که دیگ تبدیل ضایعات کشتارگاه مذکور فقط توانایی معدوم کردن هزار کیلوگرم در یک مرحله 10 الی 15 ساعته را داشته است!!
 
گوشت های آلوده به کشتارگاه نرسید!
 
از سوی دیگر در تاریخ 95.3.20 ادعا شده بود که گوشت ها توسط فردی به نام ... و با خودروی شماره ... به کشتارگاه منتقل شده است در حالی که در دفتر کشتارگاه محموله خودروی مذکور خمیر مرغ ثبت شده و گوشت نبوده است بنابراین صورت جلسه تنظیمی جعلی و خلاف واقع بوده و بررسی های میدانی و تخصصی افسران تحقیق حکایت از آن دارد که توسط خودروی مذکور هیچ محموله معدومی گوشت به کشتارگاه برای امحا حمل نشده است!!
 
حال با توجه به آلوده بودن گوشت ها، این سوال به ذهن می رسد که آیا گوشت ها به مصرف انسانی رسیده است؟!
 
فروش اجزای حرام دام
 
ماجرای فراورده های گوشتی آلوده به گزارش هایی درباره تخلفات کشتارگاه ها و فروش اجزای حرام دام ها نیز کشیده شد و بررسی ها و افشاگری مسئولان بازرسی و نظارتی هم از حمل بدون مجوز محموله دنبلان حکایت داشت.
 
به طوری که در تاریخ 95.7.2 کامیون حاوی دنبلان توسط ماموران ایست و بازرسی شاهرود توقیف شد و تحقیقات مشخص کرد که این محموله فاقد هرگونه مجوز بهداشتی است اما روز بعد و در تاریخ 95.7.3 مجوز حمل برای کامیون مذکور صادر شد!! این در حالی است که پیش از آن نیز گزارش هایی درباره تهیه و توزیع اجزای حرام دام در برخی کشتارگاه ها ارائه شده بود که این محموله های تاریخ گذشته بدون هیچ گونه نظارتی در سردخانه ها نگهداری می شد!!
 
توقیف کله پاچه های منجمد غیرقابل مصرف در پردیس
 
ماجرای مافیای گوشت و فراورده های دامی در گوشه و کنار کشور زیر ذره بین دستگاه قضایی مشهد قرار گرفته بود که در تاریخ 95.9.23 محموله کله پاچه غیرقابل مصرف در شهرستان پردیس تهران توسط نیروهای پلیس توقیف شد که تحقیقات دادستانی آن شهر مشخص کرد محموله 9 تنی مذکور از یکی از کشتارگاه های بزرگ خراسان رضوی و با برچسب های تولید روز بارگیری شده است!!
 
از آن جا که پرونده مافیای بازار گوشت در شعبه 217 دادسرای عمومی و انقلاب مشهد و توسط قاضی «سیدهادی سبحانی» در حال رسیدگی است گزارش کاملی از تخلفات و برچسب های کشف شده از سوی دادستانی پردیس به دادسرای مشهد ارسال شد و پرونده مذکور پس از صدور کیفرخواست در شعبه 102 کیفری پردیس مورد رسیدگی قرار گرفت. بررسی های قضایی در مشهد باز هم حکایت از دست های پشت پرده‌ای داشت که سودجویان برای کسب منافع مادی، جان انسان ها را نشانه رفته اند به طوری که حتی محموله آلوده به انگل نیز که با گوشت های سالم مخلوط شده بود در مشهد کشف و ضبط شد.
 
واردات گوشت های آلوده از افغانستان و ارمنستان
 
اوایل تیر ماه گذشته نیز اطلاعاتی به دادسرای مشهد رسید که نشان می داد محموله های گوشت گوسفندی با احتمال آلودگی از افغانستان با مجوز ستاد تنظیم بازار و توسط فردی افغانی الاصل وارد کشور شده است. در آزمایش‌هایی که با دستور قاضی پرونده  صورت گرفت آلودگی شدید و مهلک این محموله تایید شد از سوی دیگر نیز مقامات قضایی در دادستانی مشهد دستور تحقیق درباره محموله های دیگری که از کشور ارمنستان بارگیری شده بود را به معاونت اطلاعات سپاه امام رضا(ع) اعلام کردند. این محموله غیرمجاز ساعت یک بامداد و در حالی که مجوز تخلیه در تهران را داشت در مشهد کشف شد و بررسی ها نشان داد که این محموله دارای آلودگی های خطرناک است و مصرف انسانی ندارد.
 
این در حالی است که گوشت های مذکور با نادیده گرفتن نظارت به صورت عمومی و خارج از شبکه ستاد تنظیم بازار توزیع شده است و اکنون مسئولان امر باید پاسخ گوی افکار عمومی باشند.
 
کشتار دام های مولد
 
از سوی دیگر نیز برخی اخبار حاکی از آن است که طی چند سال اخیر بسیاری از دام های مولد به منظور کاهش دام و گوشت در کشور کشتار شده اند تا پس از آن مافیای بازار گوشت بتواند با وارد کردن گوشت از کشورهای همسایه به سودجویی های خود ادامه دهد و از طرف دیگر نیز اخباری مبنی بر صادرات دام زنده با قیمت های بالا به کشورهای عربی خلیج فارس به گوش می رسد که قطعات گم شده این پازل را در بازار مافیایی گوشت تکمیل می کند و ...

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟