بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی سر به فلک کشید

بر اساس آخرین آمارها بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی در پایان تیرماه ۹۶ به ۱۰۷ هزار و ۸۷۰ میلیارد تومان رسید که نشان می‌دهد تنها به فاصله یک ماه اضافه‌برداشت بانک‌ها از منابع بانک مرکزی ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بوده است.
کد خبر: ۷۳۰۳۹۷
|
۲۴ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۰ 15 September 2017
|
4279 بازدید
بر اساس آخرین آمارها بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی در پایان تیرماه ۹۶ به ۱۰۷ هزار و ۸۷۰ میلیارد تومان رسید که نشان می‌دهد تنها به فاصله یک ماه اضافه‌برداشت بانک‌ها از منابع بانک مرکزی ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بوده است.

به گزارش فارس، بر اساس آمارهای مربوط به خلاصه دارایی‌ها و بدهی‌های بانک مرکزی که در قالب گزارش گزیده آمارهای اقتصادی از سوی بانک مرکزی ارائه شده، حجم کل دارایی خارجی بانک مرکزی در پایان تیرماه امسال به رقم 346 هزار و 500 میلیارد تومان رسیده است.

این رقم نسبت به اسفندماه سال گذشته 2.1 درصد و در مقایسه با تیرماه سال قبل 3.6 درصد افزایش داشته است.

حجم اسکناس مسکوک در پایان ماه مورد بررسی 6 هزار و 990 میلیارد تومان محاسبه شده است که در یک سال منتهی به تیرماه امسال 22.6 درصد و در 4 ماهه اول امسال نسبت به اسفند سال گذشته 39.5 درصد افزایش داشته است.

بدهی بخش دولتی به بانک مرکزی در 4 ماهه اول امسال 7.8 درصد افزایش و در یک سال منتهی به تیرماه 96 به میزان 0.3 درصد کاهش داشته است. حجم کل بدهی بخش دولتی به بانک مرکزی 62 هزار و 80 میلیارد تومان است.

بدهی بخش دولتی به بانک مرکزی از دو جزء بدهی دولت و بدهی شرکت‌ها و مؤسسات دولتی به بانک مرکزی تشکیل می‌شود که در این چارچوب سهم دولت از کل بدهی‌ها 34 هزار و 930 میلیارد تومان و سهم شرکت‌ها و مؤسسات دولتی 27 هزار و 150 میلیارد تومان است. بدهی دولت در یک سال منتهی به تیرماه 96، 1.2 درصد و در 4 ماه اول سال جاری 27.6 درصد افزایش داشته است،

رشد بیش از 7 هزار میلیارد تومانی بدهی دولت به بانک مرکزی ناشی از دریافت تنخواه بودجه است که البته دولت طبق قانون باید تا پایان سال این بدهی را تسویه کند. بدهی‌ شرکت‌ها و مؤسسات دولتی در 4 ماهه اول امسال 10.2 درصد و در یک سال منتهی به تیرماه 96 به میزان 2.2 درصد کاهش داشته است.

سپرده قانونی بانک‌ها نزد بانک مرکزی تا پایان تیرماه به رقم 134 هزار و 560 میلیارد تومان رسیده است که در یک سال منتهی به تیرماه 20 درصد و در 4 ماهه اول امسال 6.5 درصد رشد داشته است.

همچنین بانک‌ها 5 هزار و 270 میلیارد تومان به عنوان سپرده دیداری نزد بانک مرکزی قرار داده‌اند.

سپرده‌های دولت نزد بانک مرکزی در یک سال منتهی به تیرماه امسال 2.9 درصد و در 4 ماهه اول امسال 4 درصد کاهش داشته است. رقم سپرده دولت نزد بانک مرکزی 31 هزار و 290 میلیارد تومان است. سپرده شرکت‌ها و مؤسسات دولتی نزد بانک مرکزی 4 هزار و 410 میلیارد تومان بوده که در یک سال منتهی به تیرماه 14 درصد افزایش داشته اما در 4 ماهه اول امسال 7.5 درصد کاهش داشته است.

بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی 107 هزار و 870 میلیارد تومان درج شده است که این رقم در یک سال منتهی به تیرماه 18.7 درصد و در 4 ماهه اول سال جاری 8.2 درصد رشد داشته است. نکته جالب رشد قابل توجه بدهی بانک‌ها در فاصله خرداد تا تیرماه 96 است، به‌طوری‌که این بدهی فقط در یک ماه 6 هزار و 500 میلیارد تومان افزایش داشته است و طبق شنیده‌ها میزان بدهی در مردادماه هم رشد قابل توجهی داشته؛ چراکه بانک‌ها خبرهایی مبنی بر برنامه بانک مرکزی برای تبدیل اضافه‌برداشت‌ها به خط اعتباری شنیده بودند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟