حمله بی سابقه عادل الجبیر به ایران، آمار جدید قربانبان وبا در یمن، نشست سه جانبه ایران، عراق و ترکیه در مورد همه پرسی اقلیم کردستان، حمله داعش به کاروان کمک های مردمی ایران برای مردم سوریه، کاخ سفید به دنبال تبادل زندانیان با ایران و طرح رئیس جمهوری عراق برای حل و فصل بحران اقلیم کردستان، از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای 24 ساعت گذشته خاورمیانه بوده اند. از سوی دیگر، باید به کشته شدن 850 تروریست النصره توسط جنگندههای سوری و روسی اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ جنگندههای نیروی هوایی روسیه و نظامیان ارتش سوریه در پاسخ به حمله تروریستهای جبهه النصره در منطقه کاهش تنش در استان ادلب، شمار زیادی از تروریستها را از پای درآورند.
آن طور که اینترفاکس به نقل از ستاد کل ارتش روسیه گزارش داده، در این حمله حدود 850 تروریست کشته و 11 تانک متعلق به آنها منهدم شده است.
در بیانیه ستاد کل ارتش روسیه آمده که تروریستها صبح سهشنبه به مواضع ارتش روسیه در منطق کاهش تنش حمله کرده که با پاسخ هوایی کوبنده جنگندههای سوری و روسی مواجه شده است. مواضع مورد حمله در شمال و شمال شرق شهر حماء قرار داشته است.
حمله بی سابقه عادل الجبیر به ایران عصر چهارشنبه، عادل الجبیر با متهم کردن ایران به تروریسم، مدعی شد که در مورد اینکه ایران سردسته حامیان تروریسم در جهان است، اجماع جهانی وجود دارد.
وی ادامه داد: معتقدم ایران به توافق هستهای پایبند نبوده و انتظار داریم جامعه جهانی ایران را به پایبندی به توافق ملزم کند.
آمار جدید قربانبان وبا در یمن
آمارهای منتشره از سوی سازمان بهداشت جهانی نشان میدهد، علاوه بر ۶۹۸ هزار و ۳۷۱ مورد ابتلا به وبا در یمن، شمار قربانیان این بیماری به دو هزار و ۱۰۱ تن رسیده است.
امروز سازمان بهداشت جهانی با انتشار گزارشی اعلام کرد: از ۲۷ آوریل تا ۱۷ جولای سال جاری میلادی، ۶۹۸ هزار و ۳۷۱ مورد ابتلا به بیماری وبا در یمن دیده شده و طی این مدت، دو هزار و ۱۰۱ تن نیز بر اثر این بیماری مهلک جان خود را از دست داده اند.
در ادامه این گزارش همچنین تصریح شده است، بیماری وبا در ۲۱ استان از ۲۲ استان یمن شیوع یافته است.
گفتنی است، با توجه به ادامه تهاجم عربستان به کشور یمن، میلیون ها تن از مردم این کشور آواره شده و بالطبع به دلیل عدم دسترسی به آب آشامیدنی و عدم جمع آوری زباله ها، مردم این کشور هر روز در معرض خطر مبتلا به بیماری مهلک وبا قرار دارند.
نشست سه جانبه ایران، عراق و ترکیه در مورد همه پرسی اقلیم کردستان نشست سه جانبه وزرای امور خارجه ایران، عراق و ترکیه در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار شد.
مسائل منطقه به ویژه موضوع همه پرسی در کردستان عراق در این نشست مورد گفت وگو و تبادل نظر قرار گرفت.
حمله داعش به کاروان کمک های مردمی ایران برای مردم سوریه منابع خبری از حمله خمپارهای داعش به کاروان کمک های مردمی ایران به مردم سوریه در دیرالزور خبر میدهند.
بنا بر گزارش منابع محلی، کاروان کمک های مردمی ایران در مقابل استانداری دیرالزور متوقف شده بود که به فاصله زمانی ده دقیقهای، دو خمپاره از غرب رود فرات و محل اسکان تکفیریهای داعش به مقابل استانداری و مجاور کاروان کمک های مردمی اصابت کرد.
در این حمله، هیچ یک از خودروهای حامل کمک های مردمی آسیب ندیده است.
برخی منابع گزارش دادند که این حمله تروریستی چند زخمی بر جای گذاشته است.
کاخسفید به دنبال تبادل زندانیان با ایران در حالی که ادعاهای ضد ایرانی مقامات دولت آمریکا در حال تشدید شدن است، یک رسانه آمریکایی از تدارک احتمالی کاخ سفید برای طرح تبادل زندانیان با ایران خبر داد.
این ادعاها در حالی مطرح شده که مقامات ایران همواره تأکید دارند که بازداشت و زندانی تعدادی از این افراد، به دلایلی از قبیل «جاسوسی» بوده و اینکه قانون ایران، تابعیت دوگانه را به رسمیت نمیشناسد.
حال فارین پالیسی گزارش داده که احتمالا کاخ سفید از طریق یک میانجی، درصدد مذاکره با ایران در موضوع این «زندانیان آمریکایی» است.
دو منبع آگاه به این رسانه آمریکایی گفتند که کاخ سفید در حال بررسی گزینههایش است؛ گزینههایی از قبیل تدابیر تنبیهی برای اعمال فشار به ایران و همچنین مذاکرات از طریق میانجی برای یک طرح احتمالی تبادل زندانیان است.
این منابع البته به اینکه کدام کشور خارجی میتواند به عنوان میانجی اقدام کند یا اینکه آیا زندانیان ایرانی در آمریکا یا دیگر کشورها هم بخشی از این طرح تبادل هستند یا نه، اشارهای نکردند.
فارین پالیسی مینویسد: «آزمون بزرگ، عصر روز چهارشنبه خواهد بود؛ جایی که رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا برای نخستین بار با محمد جواد ظریف، همتای ایرانی خود به همراه وزرای خارجه دیگر قدرت های امضا کننده توافق هستهای دیدار میکند. این نشست به میزبانی فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برگزار خواهد شد».
طرح رئیس جمهوری عراق برای حل و فصل بحران اقلیم کردستان رسانه ها از طرح فواد معصوم، رئیس جمهوری عراق برای حل و فصل اختلافات موجود میان اقلیم کردستان و بغداد خبر دادند.
پایگاه خبری «ان آر تی» اعلام کرد، در پی دیدارها و مشورت های رئیس جمهوری عراق با رهبران احزاب و گروه ها، نماینده دبیرکل سازمان ملل و سفرای کشورهای بزرگ و پیشنهادهای مطرح برای حل و فصل اختلافات مربوط به برگزاری همه پرسی اقلیم کردستان، روی ارائه طرحی با هدف تصویب آن به عنوان نقشه راه برای حل و فصل تمامی مشکلات موجود بین اقلیم کردستان و دولت مرکزی توافق شده است.
این طرح بر تصویب موارد پیشنهادی «یان کوبیچ»، نماینده دبیرکل سازمان ملل که مورد قبول کشورهای عضو دائم شورای امنیت نیز قرار گرفته، تأکید کرده است.
این طرح می افزاید: مذاکرات میان طرف های ذیربط، ماه سپتامبر 2017 برای حل و فصل مشکلات موجود بدون هیچ گونه پیش شرط و بر اساس اصل شراکت آغاز خواهد شد.
طرح مذکور با تأکید بر اینکه این مذاکرات باید در یک دوره زمانی ـ که از سه سال بیشتر نباشد ـ به سرانجام برسد، افزوده است، سازمان ملل از روند مذاکرات و اجرای بندهای توافقنامه میان طرفین حمایت می کند.
این طرح می افزاید، به موجب این توافق، دولت اقلیم کردستان تصمیم به عدم برگزاری همه پرسی می گیرد که قرار است در 25 سپتامبر انجام شود و در صورت موفق نبودن مذاکرات به همه پرسی رجوع خواهد شد.
این طرح از تشکیل سه کمیته ناظر بر مذاکرات خبر داده که عبارتند از: کمیته قانونگذاری به منظور اجرای قوانین معطل مانده بین اقلیم کردستان و دولت مرکزی، کمیته اجرایی ویژه پیگیری و اجرای قوانین و مقررات صادره از سوی دولت مرکزی و اقلیم کردستان و نیز کمیته سیاسی برای حل و فصل نهایی مشکلات سیاسی موجود.
این طرح همچنین خاطرنشان کرده است، سقف زمانی برای پایان دادن به مشکلات حل نشده بین اقلیم کردستان و دولت مرکزی عراق نباید از سه سال تجاوز کند.
این طرح افزوده است، هجده ماه اول برای حل و فصل مسائل اجرایی خواهد بود که پیشتر قوانین ومقررات درباره آنها صادر شده و همچنان معطل مانده است.
در این طرح همچنین به حل و فصل مسائلی مانند اصلاحات قانون اساسی، سرنوشت کرکوک و مناطق مورد مناقشه و مسائل مورد اختلاف اشاره شده است.