به گزارش
تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی اولین روز مهر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
1 مهر 1304، بازار تهران در اعتراض به كمبود نان تعطيل شد و كسبه و مغازهداران دست از كار كشيدند.
1 مهر 1307، عبدالحسين تيمورتاش وزير دربار رضاخان كه به اروپا سفر كرده بود، پس از ملاقات با سران كشورها و عقد چند قرارداد و از جمله خريد كشتي به تهران بازگشت.
1 مهر 1323، در چنین روزی اعلام شد که به خاطر شرایط بد اقتصادی دولت عربستان، به ایرانیان اجازه داده نمی شود که عازم مناسک حج شوند.
1 مهر 1330، كارشناسان انگليسي تأسيسات نفت ايران به دستور دولت مصدق اخراج شدند.
1 مهر 1331، مهندس مهدي بازرگان عضو هيأت مديره شركت ملي نفت ايران به سمت مديرعامل بنگاه مستقل لوله كشي آب منصوب شد.
1 مهر 1351، دولت رسماً خاتمه اصلاحات ارضي را اعلام كرد تا مردم از سرمايه گذاري در بخش كشاورزي دلسرد نشوند.
1 مهر 1357، امروز اعلام شد روزانه بيش از 50 ميليون دلار پول به وسيله سرمايه داران از كشور خارج مي شود.
1 مهر 1360، روزنامه ليبرالسيون چاپ فرانسه نوشت: «انقلاب ايران 4 ميليارد فرانك به فرانسه ضرر زد. به عبارت ديگر انقلاب براي هر فرد فرانسوي شاغل كه ماليات مي پردازد، 266 فرانك تمام شده است.
1 مهر 1368، در اعتراض به برقراري رابطه ميان مجارستان و رژيم صهيونيستي، دولت جمهوري اسلامي ايران سفر برنامه ریزی شده وزير صنايع مجارستان به تهران را لغو و سفر وزير خارجه آن كشور به ايران را به تعويق انداخت.
منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد