ترامپ: خوشحال باشید که فقط ۱۶ نفر کشته شدند!

کد خبر: ۷۳۵۳۹۷
|
۱۲ مهر ۱۳۹۶ - ۰۶:۴۴ 04 October 2017
|
10704 بازدید
رئیس جمهوری آمریکا در بازدید از جزیره توفان زده پورتوریکو ضمن مقایسه تعداد کشته های توفان ماریا با توفان کاترینا در زمان جورج بوش رئیس جمهوری اسبق امریکا، به مقام های این جزیره گفت: خوشحال باشید که فقط 16 نفر کشته شدند.
 
به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز، دونالد ترامپ سه شنبه در بازدید از جزیره توفان زده پورتوریکو، باز به مقایسه خسارات به جای مانده از توفان های اخیر با توفان های دوره های پیش از خود پرداخت.
 
وی ضمن مقایسه توفان ماریا که دو هفته پیش پورتوریکو را درنوردید با توفان کاترینا که در سال 2005 به کشته شدن نزدیک به 2 هزار نفر انجامید، به مقام های این جزیره گفت: خوشحال باشید که فقط 16 نفر کشته شدند.
 
 این در حالی است که «کارمن کروز» شهردار سن خوآن پایتخت پورتوریکو از عملکرد دولت ترامپ در بازسازی این منطقه انتقاد کرده است.
 
برنامه دیدار ترامپ از پورتوریکو شامل دیدار عمومی نخواهد بود و آسیب دیدگان توفان ماریا در مکانی بسته با وی دیدار خواهند کرد.
 
ترامپ در گفت و گو با خبرنگاران نمره دولتش در بازسازی مناطق توفان زده در 2ماه اخیر را 20 دانست و گفت: ما در پورتوریکو به خوبی عمل کردیم.
 
این در حالی است که دولت ترامپ به دلیل کوتاهی در رسیدگی به این جزیره اسپانیولی زبان مورد انتقاد گسترده قرار گرفته است.
 
هفته پیش با وجود آنکه پورتوریکو همچنان با خسارت های این توفان شامل قطع برق و کمبود آب و غذا درگیر بود، دولت آمریکا از تعلیق محدودیت کشتیرانی برای تامین سوخت این جزیره امتناع کرد.
 
براساس قانونی موسوم به قانون «جونز» که نزدیک به 100 سال پیش تصویب شده، رفت و آمد دریایی بدون گمرک میان سواحل و بندرهای آمریکایی تنها برای کشتی هایی که دارای پرچم این کشور بوده و خدمه آن ها شهروند آمریکا باشند، ممکن است.
 
اما وزارت امنیت داخلی آمریکا در وضعیت های فوق العاده ای نظیر توفان هاروی و ایرما که طی آن برخی ایالت های داخلی آمریکا از جمله تگزاس، لوئیزیانا و فلوریدا خسارات هنگفت دیدند، برای پیشگیری از کمبود سوخت در این ایالت ها، اقدام به تعلیق موقت این قانون کرد.
 
این در حالی است که این وزارتخانه، درخواست اعضای کنگره آمریکا مبنی بر تعلیق قانون جونز برای تامین سوخت پورتوریکو را رد کرد.
 
پورتوریکو که جزیره ای مجزا از سرزمین اصلی آمریکا اما تحت حاکمیت دولت این کشور است، از دیرباز با این قانون مخالفت کرده و آن را عامل افزایش قیمت کالاهایی که به این جزیره وارد می شوند دانسته است.
 
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا خود در توئیتی زیرساخت های فرسوده و بدهی هنگفت پورتوریکو را مانعی برای بازسازی این جزیره توفان زده بیان کرد.
 
ماریا را مهیب‌ترین توفانی می‌خوانند که در یک سده گذشته، نواحی تحت مالکیت سیاسی آمریکا را در نوردیده است.
 
این توفان که در مقیاس سافیر سیمپسون، در شدیدترین درجه (پنج از پنچ) رده‌بندی می‌شد، از چهارشنبه گذشته به پورتوریکو رسید، خانه‌ها را در هم کوبید و آسیب جدی به سیستم برق‌رسانی این جزیره وارد کرد و تاکنون دست کم 25 کشته برجای گذاشته است.
 
هم‌اکنون گزارش‌ها از قطعی برق در بسیاری از مناطق پورتوریکو حکایت دارد و احتمال می‌رود که احیای سیستم برق رسانی نیازمند بودجه عظیم و فعالیت چندماهه‌ باشد.
 
ماریا پیش از این با شدتی کم‌‌تر، برخی جزیره‌های دریای کارائیب از جمله باربادوس را در نوردیده و باد و باران‌های شدیدی را در این مناطق موجب شده بود.
 
شهرهای مختلف آمریکا در هفته‌های گذشته با توفان‌های مهیب و بی‌سابقه روبه رو بوده است.
به تازگی توفان ایرما که سرعت آن گاه حتی به 180 مایل (290 کیلومتر) در ساعت می‌رسید، شماری از جزایر کارائیب از جمله بارابودا، سن مارتین و ویرجین را درنوردید، درختان را از جا کند و خانه‌ها و بیمارستان‌ها را ویران کرد.
 
ایرما علاوه بر وارد کردن خسارت‌های سنگین سبب شد تا میلیون ها تن از ساکنان ایالت فلوریدای آمریکا ناچار به ترک خانه‌های خود شوند.
 
پیش از این هم توفان سهمگین دیگری موسوم به هاروی، ایالت تگزاس آمریکا را درهم کوبیده و خسارت‌های جبران‌ناپذیری از خود به جای گذاشته بود. پیش‌بینی می‌شود جبران این خسارت‌ها نیازمند بودجه‌ای بالغ بر 180 میلیارد دلار باشد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟