دولت در انتخاب وزیر علوم به بن بست رسیده!

کد خبر: ۷۳۷۱۹۵
|
۱۸ مهر ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۹ 10 October 2017
|
5530 بازدید
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف با تاکید بر اینکه دولت در انتخاب وزیر علوم به بن بست رسیده است، گفت: مشکلات به ارث رسیده آموزش عالی از دولت نهم و دهم، موجب شده بسیاری از افراد دارای صلاحیت، مسئولیت وزارت علوم را نپذیرند و برخی افراد پیشنهادی نیز مورد قبول واقع نشوند.

به گزارش ایسنا، دکتر بیژن ظهوری زنگنه با اعلام این مطلب اظهار کرد: متاسفانه مسئله انتخاب وزیر علوم در حال حاضر به موضوعی بی‌معنی تبدیل شده و بسیاری از افراد نظیر دکتر توفیقی که صلاحیت وزیر شدن را دارند از کاندیداتوری این وزارتخانه کنار گذاشته ‌شده‌اند و نوعی سردرگمی در انتخاب فرد شایسته در وزارت علوم را شاهد هستیم.

وی در ادامه تصریح کرد: وزارت علوم برخلاف جایگاه کلیدی و اهمیتی که دارد، در دولت فعلی همانند سایر وزارت‌خانه‌ها نتوانست فرد مورد نظر را در راس کار داشته باشد و امروزه ما شاهد هستیم که تمامی وزارت‌خانه‌ها و ادارات در دولت وضعیت شفاف و مشخصی دارند و بر اساس برنامه ترسیم شده فعالیت‌های خود را انجام می‌دهند اما وزارت علوم همچنان در سردرگمی به سر می‌برد و تبعات این وضعیت در درجه اول متوجه دانشگاه‌ها خواهد شد.

این استاد دانشگاه شریف تاکید کرد: یکی از مشکلات و چالش‌های اساسی آموزش عالی این است که به دانشگاه‌ها همانند مدارس و دبیرستان نگاه می‌شود و این مراکز خودمختاری و استقلال لازم را برای انجام امور خود ندارند و در تصمیم گیری‌ها، تامین مالی و بودجه‌ای به وزارت علوم متکی هستند.

دکتر زنگنه ادامه داد: باید وزارت علوم از وضعیت فعلی خود خارج و کوچک تر شود و تنها نقش ستادی در دانشگاه‌ها داشته باشد و به مسائل کلان آموزش عالی بپردازد. این در حالی است که در حال حاضر این وزارتخانه گسترش یافته و در همه امور آموزش عالی دخالت می‌کند.

 به گفته وی، گزینش استاد و همچنین دانشجو در دانشگاه‌ها به خصوص دانشجویان دوره دکتری که بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی صورت گرفت، نمونه‌هایی است که نشان می‌دهد دانشگاه‌ها در کشور ما بر خلاف سایر کشورها از استقلال برخوردار نیستند و لذا باید نقش وزارت علوم که ستادی و پیگیری امور راهبردی آموزش عالی است افزایش یابد.

این استاد دانشگاه شریف با تاکید بر اینکه بسیاری از چالش‌ها  ومشکلات آموزش عالی از دولت نهم و دهم به ارث مانده است، گفت: بورسیه‌های بی‌رویه و گسترش بی‌رویه و کمی دانشگاه‌ها افزایش ظرفیت دانشجو نیز از غلط کاری‌هایی بود که در دولت سابق اتفاق افتاد و امروزه تبعات آن در آموزش عالی دیده می‌شود و رفع این تبعات نیازمند وزیر شجاع، با شهامت و کارآمدی است که بتواند این اوضاع نابسامان را بهبود بخشد.

دکتر زنگنه تاکید کرد: مشکلات و چالش‌های فعلی آموزش عالی که یادگار دولت‌های قبل است یکی از دلایل عدم تمایل برخی افراد کارآمد برای قرارگرفتن در راس آموزش عالی است. در واقع به دلیل وضعیت نابسامان وزارت علوم بسیاری از افراد تمایلی برای وزیر شدن ندارند و برخی از افرادی هم که معرفی می شوند مورد قبول واقع نمی‌شوند.

این استاد دانشگاه شریف در پایان با تاکید بر اینکه دانشگاه‌ها در شرایط فعلی به وضعیت انفعال رسیده ‌اند،گفت: لازم است با مشخص شدن هر چه زودتر تکلیف وزارت علوم از سوی دولت، وضعیت انفعال، رخوت و بهم ریختگی در دانشگاه‌ها سامان یابد. در واقع وزیر آینده باید با شهامت و شجاعت کامل برخی از مشکلات به ارث مانده از دولت گذشته نظیر بروکراسی‌های کشنده، گسترش کمی دانشگاه‌ها و... را رفع کند و با درایت تصمیمات بزرگی بگیرد. در غیر این صورت شاهد سیستم ناکارآمد در آموزش عالی خواهیم بود.
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟