فقط اندونزي راي ممتنع داد

سرانجام، تصويب سومين قطعنامه تحريم شوراي امنيت عليه ايران

سرانجام پس از گذشت حدود 9 ماه سومين قطعنامه تحريم شوراي امنيت عليه ايران با ۱۴ راي موافق به تصويب رسيد. قطعنامه در حالي صادر شد که ايران طبق طرح مداليته به کليه ابهامات آژانس پاسخ داد و آژانس رفع آنها را اعلام نمود.
کد خبر: ۷۳۷۷
|
۱۳ اسفند ۱۳۸۶ - ۲۲:۴۲ 03 March 2008
|
53860 بازدید

سرانجام پس از گذشت حدود 9 ماه سومين قطعنامه تحريم شوراي امنيت عليه ايران با ۱۴ راي موافق به تصويب رسيد و تنها اندونزي به اين قطعنامه راي ممتنع داد.

به گزارش خبرنگار «تابناک»، قطعنامه در حالي صادر شد که ايران طبق طرح مداليته به کليه ابهامات آژانس پاسخ داد و آژانس رفع آنها را اعلام نمود.

نمايندگان ۱۵ دولت عضو شوراي امنيت سازمان ملل متحد روز دوشنبه در نيويورک درباره قطعنامه پيشنهادي فرانسه و بريتانيا عليه ايران راي‌گيري کردند.

سه عضو غير دائم شورا يعني ليبي، اندونزي، آفريقاي جنوبي هرچند پيشتر نگراني‌هايي درباره پيش‌نويس قطعنامه ابراز کرده بودند، از قطعنامه جديد تحريم‌ها عليه ايران حمايت کردند. اما سفير اندونزي در سازمان ملل متحد اعلام کرد که کشورش به قطعنامه جديد شورا عليه ايران راي ممتنع مي‌دهد و به اين ترتيب سومين قطعنامه تحريم‌هاي شوراي امنيت عليه ايران با ۱۴ راي موافق به تصويب رسيد.
 
در ابتداي جلسه راي‌گيري، محمد خزائي،‌ سفير ايران در سازمان ملل متحد سخنراني کرد و اقدام جديد شورا عليه ايران را «غيرقانوني» و «ناعادلانه» دانست.
 
قرار بود راي‌گيري درباره قطعنامه ايران روز شنبه يکم مارس انجام شود. اما بريتانيا و فرانسه تصميم گرفتند اين راي‌گيري را به دوشنبه موکول کنند تا بتوانند حمايت تعداد بيشتري از اعضاي غير دائم شوراي امنيت را جلب کنند که البته به رغم همراه کردن ليبي، اندونزي و آفريقاي جنوبي از همراه کردن اندونزي بازماندند.
شوراي امنيت سازمان ملل متحد تا به حال دو قطعنامه عليه ايران صادر کرده و در هر دو قطعنامه از ايران خواسته غني‌سازي اورانيوم را متوقف کند.
 
در پيش‌نويس قطعنامه سوم نيز اين درخواست تکرار شده و با توجه به عدم تمکين ايران به اين درخواست غيرحقوقي، تنبيه‌هاي جديدي براي ايران در نظر گرفته شده است.
از جمله اين تصميم‌ها محدوديت مسافرت به خارج از ايران براي تعدادي از مقامات ايراني درگير در برنامه اتمي ايران و مسدود کردن بعضي از دارايي‌هاي ايران در خارج از اين کشور است.
 
مفاد قطعنامه 
در اين قطعنامه ضمن استقبال از رفع ابهام‌هاي اخير درباره بخش‌هايي از فعاليت‌هاي هسته‌اي گذشته ايران گروه «1+5» اعلام آمادگي كرده تا در راستاي حل مناقشه هسته‌اي ايران از راه ديپلماتيک تدابير قابل توجه و ملموس بيشتري اتخاذ کند.
سومين قطعنامه شوراي امنيت عليه برنامه صلح‌آميز هسته‌اي ايران شامل سه پيوست است که در آن نام 13 شرکت و 13 مدير تاسيسات هسته‌اي ايران به فهرست تحريم‌ها اضافه شده‌اند.

به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري فرانسه مفاد قطعنامه فوق به اين شرح است:

• تحريم كلي مقامات مسئول در برنامه‌هاي موشكي و هسته‌اي ايران براي مسافرت‌هاي خارجي و بازرسي از محموله‌هاي صادراتي و وارداتي اين كشور در صورتي كه به كالاهاي ممنوع ظن و گمان وجود داشته باشد
• درخواست از كشورها براي هشياري در ورود به تعهدات جديد براي حمايت مالي عمومي در زمينه تجارت با ايران از جمله اعطاي وام‌هاي صادراتي و تضمين يا بيمه‌نامه براي ايرانياني كه در اين تجارت مشكوك دخالت دارند
• درخواست از كشورها براي هشياري درباره فعاليت‌هاي موسسات مالي در قلمرو آنها با تمامي بانك‌هاي مستقر در ايران به ويژه بانك ملي، بانك صادرات و شعبه‌ها و شركت‌هاي تابعه آنها در خارج از اين كشور

تحريم‌هاي مصوب شوراي امنيت در قطعنامه 1747 در 24 مارس 2007
• تحريم تمامي صادرات نظامي ايران
• محدوديت داوطلبانه در زمينه فروش تسليحاتي نظير هواپيماي جنگي و بالگردهاي تهاجمي، كشتي‌هاي جنگي، موشك‌ها، تانك‌هاي نبرد و وسايط نقليه مسلح به ايران
• تحريم داوطلبانه در زمينه دارايي‌هاي خارجي 13 موسسه ايراني از جمله بانك دولتي سپه و 15 مقام ديگر و همچنين 13 موسسه مرتبط با برنامه‌هاي حساس موشكي بالستيك و اتمي جمهوري اسلامي ايران از جمله مقامات ارشد نيروي قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامي
• محدوديت‌هاي داوطلبانه در زمينه سفر خارجي اين 15 مقام
• محدوديت‌هاي داوطلبانه در زمينه كمك مالي يا وام به دولت ايران

تحريم‌هاي مصوب 23 دسامبر 2006 شوراي امنيت عليه برنامه هسته‌اي ايران
• تحريم تجاري ايران در زمينه تمامي اقلام، مواد، تجهيزات، كالا و فن‌آوري قابل استفاده در برنامه غني‌سازي اورانيوم تهران
• تحريم‌هاي داوطلبانه در زمينه سفرهاي خارجي 12 مقام مرتبط با برنامه‌هاي هسته‌اي و موشك بالستيك ايران
• تحريم‌هاي داوطلبانه دارايي‌هاي خارجي اين 12 مقام و همچنين 10 موسسه‌اي كه به طور مستقيم با برنامه‌هاي هسته‌اي يا موشك بالستيك ايران ارتباط دارند يا در زمينه تأمين آنها حمايت مي‌كنند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۷
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۳۰ - ۱۳۸۶/۱۲/۱۴
مسئولین مملکت در این امتحانی که برای کشورهای به ظاهر دوست پیش آمد باید ماهیت آنها را بدانند شاید در روزهای سختی که خدای ناکرده برای ما پیش آید اینها مستقیما با ما در گیر شوند جون منافع خود را در آن می بینند و بغیر از منافع خود فکر نمی کنند . البته در سالهای دفاع مقدس در بین اسرای عراقی از ملیتهای مختلف که همیشه بظاهر با ما بوده اند دیده می شد . ما در این کار زار به سه چیز مهم نیاز داریم تا سر بلند بیرون آییم
1 - کمک و یاری خداوند بزرگ که قطعا شامل حال ما بوده و خواهد بود.
2 - پشتوانه مردمی که دومین عامل اساسی می باشد و این در صورتی حاصل می شود که از سیاستهای دولت محترم در همه زمینه ها و بخصوص این مسئله (پرونده هسته ای ) اطمینان و رضایت کامل داشته باشند
3 - دیپلماسی هوشیارانه ، دقیق ، مبتنی بر عقل و منطق در سیاست خارجی حاکم باشد .
در نهایت از خداوند امداد می طلبیم و از خوانندگان محترم سایت تابناک دعوت می کنم شعر (پیام به انیشتن ) زنده یاد شهریار را بخوانند و ببینند که با چه احساس نوع دوستی و صلح طلبی سروده شده است و به نظر می رسد که حرف دل تمام ما ایرانیان انساندوست باشد .
ناشناس
|
Netherlands
|
۰۱:۳۸ - ۱۳۸۶/۱۲/۱۴
مسئولین ما اگر کمی غیرت داشته باشند باید دوربینهای IAEA را بر دارند. این طور که نمی شود که اینها هر بار بهانه جدید بیاورند و تحریم اقتصادی کنند و ما هیچ عکس العملی نشان ندهیم.
ناشناس
|
-
|
۰۱:۳۹ - ۱۳۸۶/۱۲/۱۴
اگرملت ودولت باتوکل به خداوتحمل سختیهای ناشی ازتحریم این مراحل روهم مثل قبل پشت سربذارن به نسل آینده خدمت کردن.وگرنه عقب نشینی موجبات لعن ونفرین آیندگان روبدنبال داره.....ایران همیشه سرفراز بمان
ناشناس
|
United States
|
۰۱:۵۰ - ۱۳۸۶/۱۲/۱۴
ایران چه راه کاری انجام میدهد بلاخره ! دنیا قطعنامه پشت قطعنامه تصویب می کنند و ما را محدود و محدودتر میکنند و تورم ما افزایش سر سام آوری پیدا کرده و فشار بر مردم بیشتر بیشتر می شود ! این وضع تا کی ادامه می یابد !
ناشناس
|
Netherlands
|
۰۲:۰۲ - ۱۳۸۶/۱۲/۱۴
از یک طرف همکاری می کنیم واز طرف دیگر تحریم می خوریم ! پس چرا همکاری می کنیم اگر آخر و عاقبتش یکیه ؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۲:۰۶ - ۱۳۸۶/۱۲/۱۴
ما باید در رابطه با آژانس انرژي اتمی تجدید نظر کنیم. این ها برای فرار از شکست های پی در پی خودشان مرتکب فرار به جلو شده اند. شکست گزارش البرداعی و سفر آقای احمدی نژاد به عراق از یک طرف و برای تحت تاثیر قرار دادن جنایات صهیونیست ها از طرف دیگر این قطعنامه را تصویب کردند.
اینک آقای دکتر احمدی نژاد باید برنامه هایی که برای این کشورها پس از گزارش تهیه کرده بود را عملی کند.
ناشناس
|
United Kingdom
|
۰۲:۴۴ - ۱۳۸۶/۱۲/۱۴
مگر 8 سال جنگ تحمیلی را چگونه اداره کردیم. اول توکل به خدا وبعد هم تکیه مردمی که نه شعار که تا دادن جان خود و تقدیم شهدایی چند از یک خانواده ایستادگی کردند. وقتی ملتی عزت میخواهد باید هزینه اش را هم بپردازد. مسئولین جا خالی نکنند مردم آمادگی دارند. ما در ابتدای انقلاب بلد نبودیم از یک کلت استفاده کنیم . اکنون متخصصانی داریم که در دانشگاه نظام عملا آبدیده شدند و به وضعیت امروزی رسیدند یعنی در 8 سال جنگ نابرابر ، اینرا دشمن بخوبی میداند که اگر پا جلو گذارد گور خود را کنده است وبهمین دلیل است که جرئت عرض اندام ندارد. به والله خیانت است اگر قدمی عقب نشینی کنیم. برای آدمی که میخواهند با عذاب وذلت او را نابود کنند مرگ در راه خدا ومیهن از عسل شیرینتر است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۲:۵۹ - ۱۳۸۶/۱۲/۱۴
به عنوان یک ایرانی مسلمان که هنوز اندکی از فرهنگ عاشورا در ذهنم نقش دارد و از مال دنیا نیز چیزی ندارم که غصه آن را بخورم از طرف خود و زن بچه هایم می گویم ما تا آخر در کنار رهبر و ریاست محترم جمهورمان ایستاده ایم و انرژی هسته ای حق مسلم ماست و ما اگر ایران سربلند بخواهیم می بایست بهای آن را بپردازیم .
ناشناس
|
Uruguay
|
۰۳:۱۱ - ۱۳۸۶/۱۲/۱۴
با سلام
بدون تردید هر ایرانی از اینکه تحت فشار ستمگران و زورگویان قرار گیرد بایستی درپی رهایی از ستم و حفظ عزت و سربلندی میهن باشد اما همانگونه که خداوند به انسان منطق و عقل داده بایستی بر اساس شرایط و با توجه به توانمندیهای خود عمل کنیم. متاسفانه دولتمردان ما اکنون راه رسیدن به توسعه را تقابل با سایر کشورها بویژه صاحبان فناوریهای پیشرفته می دانند در صورتیکه بر اساس عقل و منطق چنین راهی به سر منزل مقصود نخواهد رسید. چند نمونه در دنیا قابل اشاره است. ژاپن به عنوان قدرتی شکست خودرده در جنگی ویرانگر راه بازسازی و ساختن آینده خود را عدم تقابل با دنیای زورگو یافت و اکنون کسی امکان تقابل با این کشور را ندارد. روسیه به رغم داشتن توان نظامی بسیار بالا به روزگاری افتاده که تاکنون 15 جمهوری از دل آن بیرون آمده و هریک در حال تبدیل به حیات خلوت دشمنان آن می باشند. چین هم کشوری بود که ابتدا به فکر بستن کشور به روزی جهان و ساختن خود بر اساس داشته های خود نمود اما در کمتر از سه دهه دریافت که برای توسعه و رشد و تبدیل شدن به قدرت مطرح در سطح جهان باید روابط خود را با جهان و بویژه قدرتهای عصر از حالت تخاصم خارج سازد. بنابراین ضمن تحسین هه دلسوزان ایران عزیز بایستی به خود بیاییم و بر اساس محاسبات مادی و معنوی که همانا ملحوظ نمودن آینده آیندگان این سرزمین می باشد از مسئولان بخواهیم اهداف را بر اساس توانمندیهای موجود و افق های بلند مدت منتهی به ایرانی قدرتمند و توسعه یافته پیگیری نمایند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۶:۲۶ - ۱۳۸۶/۱۲/۱۴
مسیر عقلانی را پیش گیریم تا سرمایه های نسل بعد هدر نرود
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟