رئیس اورژانس اجتماعی کشور گفت: آماری که برخی از رسانهها در خصوص وقوع خودکشی در ایران اعلام میکنند، صحت ندارد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، محمدعلی اسدبیگی رئیس اورژانس اجتماعی کشور در خصوص آمار خودکشی در ایران اظهار کرد: آماری که برخی از رسانهها در خصوص وقوع خودکشی در ایران اعلام میکنند، صحت ندارد.
وی تصریح کرد: بارها تاکید کردم که یک بازی همچون بازی نهنگ آبی و امثال آن نمیتواند عامل اصلی خودکشی یک فرد باشد.
رئیس اورژانس اجتماعی کشور تاکید کرد: بازی فوق چندین مرحله دارد و فرد بازی کننده در مرحله 50 آن باید به دستور صادر شده عمل و خود را از ارتفاع و بلندی به زمین پرتاب کند و این اصلا باور کردنی نیست.
اسدبیگی ادامه داد: فرد بازی کننده میداند که قرار است چه کار کند و در انتها چه بلایی بر سرش میآید و خیلی سادهانگارانه است که باور کنیم چنین فردی خود را در مرحله آخر بکشد.
وی خاطرنشان کرد: خودکشی و وقوع این اتفاق ارتباطی به بازی نهنگ آبی ندارد، مگر اینکه چیزی از افراد شامل کلیپ و یا دست نوشته مبنی بر اقرار آنها به تاثیرپذیری از بازی فوق به جا مانده باشد که تا کنون موردی به این شکل مشاهده نشده است.
رئیس اورژانس اجتماعی کشور تصریح کرد: بنده با اطمینان خاطر میگویم که 99 درصد خودکشی این افراد ارتباطی با بازی نهنگ آبی ندارد و علت خودکشی و عواملی که این افراد را به اقدام به این عمل سوق میدهد، مهمتر از آن است که بگوییم به خاطر یک بازی دست به آن زدهاند.
اسدبیگی ادامه داد: عدهای مدعی هستند آمار خودکشی در ایران نسبت به آمار جهانی بسیار بالا و قابل توجه است، اما آن طور که من در خصوص خودکشیهای منجر به فوت تحقیق کردم، ایران در میان سایر کشورها رتبه 108 را دارد.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه پزشکی قانونی کشور آمار خودکشی را 4405 نفر اعلام میکند، نسبت به سایر کشورها در وقوع خودکشی آمار پایینی داریم و جایگاه ایران آن طور که میگویند، نیست.
رئیس اورژانس اجتماعی کشور یادآور شد: بر اساس آمارها در ایران از هر 100 هزار نفر، 6 نفر اقدام به خودکشی میکنند و این در حالی است که آمار فوق در سایر کشورها 25 مورد خودکشی از هر صدهزار نفر را شامل میشود.
اسدبیگی در پایان خاطرنشان کرد: همین آمار پایین و اندک خودکشی در کشور نیز جای تامل دارد و تاکید میشود که آمار آسیبهای اجتماعی به ویژه خودکشی باید در کشور کاهش پیدا کند.