اعتراض زائران اربعین حسینی به یک گرانفروشی سازمان یافته؛

برای خرید روادید عراق از سامانه «سماح» دوری کنید!

نیم نگاهی به فرایند دریافت روادید عراق در کشورمان هم حکایت مشابهی را پیش رویمان قرار خواهد داد؛ اینکه سامانه رسمی ستاد مرکزی اربعین در کشورمان، به گونه‌ای طراحی شده که در نتیجه آن، بیش از مبلغ مورد نیاز برای صدور ویزا و دیگر امور از مراجعان دریافت می‌شود و این شائبه شکل می‌گیرد که پای کسب درآمد در میان است.
کد خبر: ۷۴۱۰۷۶
|
۰۱ آبان ۱۳۹۶ - ۱۸:۲۰ 23 October 2017
|
27442 بازدید
|
گرانفروشی شاید بهترین لغتی باشد که برای توصیف این وضع می‌توان به کار برد؛ اما به باور بسیاری از مردم، اشکالی بزرگتر از گرانفروشی به فرایند دریافت روادید عراق از سامانه سماح وارد است.
 
به گزارش «تابناک»؛ در آستانه فرا رسیدن اربعین حسینی و در حالی که شمار بسیاری از هموطنانمان، آماده سفر به عتبات عالیات و حضور در بزرگترین اجتماع بشری می‌شوند، بار دیگر چرایی لغو نشدن روادید عراق و پیگیری نکردن این موضوع توسط مسئولان دو کشور به پرسشی فراگیر تبدیل شده است؛ پرسشی که با توجه به باز شدن مرزها در آخرین ساعات مانده به اربعین و روانه شدن زائران بی دریافت روادید به سمت عتبات، پررنگ تر جلوه می‌کند.

اتفاقی که شاید اگر مسئولان دو کشور پیرامونش با یکدیگر به گفت‌وگو می‌نشستند، دست کم به لغو روادید در ایام منتهی به اربعین منجر می‌شد و از مشکلات فراوان زائران ایرانی اربعین می‌کاست، ولی تا کنون این گونه نشده و از این روی محل ابهام است؛ ابهامی که البته به شکل جدی‌تر به مسئولان عراقی وارد است که گویی این مراسم مذهبی را دستمایه کسب درآمد خود قرار داده‌اند.

این در حالی است که نیم نگاهی به فرایند دریافت روادید عراق در کشورمان هم حکایت مشابهی را پیش رویمان قرار خواهد داد؛ اینکه سامانه رسمی ستاد مرکزی اربعین در کشورمان به گونه‌ای طراحی شده که در نتیجه آن، بیش از مبلغ مورد نیاز برای صدور ویزا و دیگر امور از مراجعان دریافت می‌شود و این شائبه شکل می‌گیرد که پای کسب درآمد در میان است!

با مراجعه به سامانه سماح ـ که به منظور «ساماندهی مشتاقان ایام حضور در اعتاب مقدسه»  توسط ستاد مرکزی اربعین راه اندازی شده ـ درخواهیم یافت که صورتحساب صدور روادید و بیمه، 199 هزار و 500 تومان می‌شود که از این مبلغ، 29500 تومان بابت خدمات بیمه‌ای و امثال آن است و الباقی، یعنی 170 هزار تومان بابت صدور روادید دریافت می‌شود. (یادآوری: مجموع هزینه دریافت این خدمات از سماح به دلایلی که از حوصله این بحث خارج است، بیش از 199500 تومان می‌شود!)

این در حالی است که دولت عراق روادیدش را به مبلغ 40 دلار واگذار می‌کند که به نرخ بازار آزاد در کشورمان، مبلغی کمتر از 170 هزار تومان می‌شود. اینجاست که شائبه گرانفروشی سامانه سماح و کسب درآمد متولیان آن از اشتیاق مردم به سفر به عتبات جهت حضور در مراسم اربعین مطرح می‌شود و اعتراض ها شکل می‌گیرد.

اعتراض هایی که به شکل پراکنده اما در حجم وسیع در شبکه های اجتماعی بروز کرده و انگشت اتهام را متوجه مسئولان سازمان حج و زیارت کشورمان نموده و حتی از آن بالاتر، ابهامات دیگری را نیز به دنبال داشته است؛ ابهاماتی که اگر نگوییم کلیدی و نگران کننده هستند، دست کم شائبه کسب درآمد از زائران اربعین را تقویت می‌کنند.

از جمله این ابهامات، معرفی سامانه سماح به زائران اربعین و تشویق مردم به مراجعه به این سامانه برای دریافت روادید عراق است که در بسیاری از رسانه های دولتی و از آن مهم تر، رسانه ملی صورت می‌گیرد و این گونه القا می‌کند که تنها راه دریافت روادید عراق و سفر قانونی به عتبات، مراجعه به سماح است، در حالی که این گونه نیست.

بر خلاف آنچه امثال رسانه ملی سعی دارند به مردم بگویند، دریافت روادید عراق با مراجعه به برخی آژانس های مسافرتی برگزیده و حتی مراجعه به سفارت عراق و کنسولگری های این کشور در خاک میهنمان نیز ممکن است که کمترین سود این اقدام، کاهش هزینه ها به نسبت مراجعه به سماح است؛ موضوعی که نه مجریان تلویزیونی به آن اشاره می‌کنند و نه حتی مسئولان سازمان حج و زیارت!

این در حالی است که سازمان حج و زیارت و ذیل آن، ستاد مرکزی اربعین موظف هستند در این خصوص اطلاع رسانی کرده و به این شیوه، مشکلات زائران اربعین را بکاهند اما ظاهرا ترجیح می‌دهند به جای عمل به وظیفه، مبالغ بیشتری از زائران دریافت کرده و با انحصاری جلوه دادن سماح در صدور روادید عراق، درآمد بیشتری از قبل شوق و اشتیاق هموطنانمان به حضور در مراسم اربعین در عتبات عالیات نصیب خود کنند!

باوری که بر اساس آن روز به روز بر شمار معترضان عملکرد سماح و مسئولان حج و زیارت افزوده و این هشدار پررنگ تر مخابره می‌شود که ویزای عراق را از سماح نخرید تا این کار غیراخلاقی تقویت نشده و گرانفروشی سازمان یافته ایشان، رسوا شود!


اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۶
انتشار یافته: ۳۱
ناشناس
|
United States of America
|
۱۸:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۱
40 دلار آزاد میشه ..160 تومن...حالا ده تومن بیست تومنم گرونفروشی که کار درستیم نیست شما حضوری بخوای بری سفارت عراق یا دفاتر تورها چقد صرفه جویی میشه پول تاکسی تو شهر و وقتت رو درنظر بگیری؟این پولا ارزش غصه خوردن نداره مشکل خیلی ریشه ای تر از این حرفاست متاسفانه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۱
چرا چنین شائبهای را به دل راه میدهید مگر در ایران ممکن است چنین چسزی اتفاق افتد؟ وای وای
سید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۱
خدا لعنت کنه اونایی رو که به هر بهونه ای به فکر خالی کردن جیب مردم هستن!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۱
من رفتم آژانس. قبل از گرونی دلار 170هزار تومان و بعد از گرونی دلار 175هزارتومان ازم گرفت.
احمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۱
به فرموده شاه شهید

اگر دین ندارید لاقل آزاده باشید

و همچنین هیهات من ظله
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۱
پول که تو دست مردم نیست
این قشری هم که میرن کربلا تو اربعین مرفه نیستن عموما
این کارا چیه دیگه؟
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۰ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۱
یعنی شما میفرمایید تمام پولهای گرفته شده اززائرین بجیب عراقیها میره؟
کربلایی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۱
اصلا چرا کشور دوست و برادر (عراق) برای ویزا باید از ما هزینه مطالبه کند؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۶ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۱
من که هر سال بدون ویزا و پاسپورت میرم روزای اخر :)
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۱
وقتي دولت با ملت صداقت نداشته باشه و از هر موقعيتي مثل ويزاي اربعين يا صدور كارت ملي جديد و كارت سربازي جديد و ... به دنبال كسب درآمد از ملت هست چطور انتظار داري كه مردم به مسئولين و دولت اعتماد كنند
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟