سه مرد جوان بعد از اجارهكردن خودروهاي مدل بالا، با درج آگهي در سايت ديوار آن را به فروش ميرساندند و قبل از رفتن به دفترخانه با سوييچ يدكي كه در اختيار داشتند، خودرو را سرقت ميكردند و به صاحبش باز ميگرداندند.
به گزارش جوان، 26 مردادماه امسال بود كه مرد جواني وارد كلانتري 140 باغفيض شد و اولين شكايت عليه اعضاي اين باند را مطرح كرد.
او گفت: من اهل بندرعباس هستم و براي خريد يك خودروي سوناتا به تهران آمدم. 108 ميليون تومان به فروشنده پول دادهام، اما متوجه شدم كه او من را فريب داده است.
وقتي پرونده به دستور قاضي به پايگاه دوم پليس آگاهي تهران فرستاده شد، شاكي جزئيات بيشتري از ماجرا را شرح داد. او گفت: از مدتي قبل به دنبال خريد يك خودروي مدل بالا بودم.
در حال بررسي آگهيهاي سايت ديوار بودم كه شرايط يك خودروي سوناتا به نظرم مناسب آمد. با فروشنده كه خودش را محمد. م معرفي كرد تماس گرفتم و درباره قيمت ماشين با او به توافق رسيدم.
بعد از بندرعباس راهي تهران شدم. مطابق توافقي كه كرده بوديم، ماشين پرايدم را كه 20 ميليون قيمت داشت، به عنوان بخشي از پول به او دادم. همچنين 45 سكه تمام بهار آزادي را هم به او دادم و خودروي سوناتا و مداركش را از او تحويل گرفتم. قرار شد كه بقيه پول را هم در دفترخانه به او تحويل دهم و او هم سند قطعي را به نام من بزند.
شاكي ادامه داد: روز موعود وقتي براي رفتن به دفترخانه تماس گرفتم، گوشي محمد خاموش بود. هر چه تلاش كردم، موفق نشدم با محمد تماس بگيرم. بعد از آن بود كه مردي با من تماس گرفت و خودش را مالك ماشين معرفي كرد. او گفت كه خودرو را به محمد اجاره داده بود و او هم اقدام به فروش خودروي اجارهاي كرده است!
با نشانيهايي كه شاكي در اختيار پليس گذاشت، مأموران راهي دفتر محمد شدند. آنها در جريان تحقيقات ميداني متوجه شدند كه دفتر را مردي 32 ساله به نام علياصغر.ح كه از دوستان محمد است، اجاره كردهاست و اين دو در زمينه فروش و اجاره خودرو فعاليت ميكردند، اما به طور ناگهاني دفتر را تخليه كرده و ناپديد شدهاند.
در تحقيقات بعدي كارآگاهان معلوم شد، علياصغر و محمد خودروهاي خارجي را همراه اوراق آن به مبلغ 250 تا 300 هزار تومان اجاره ميكردند.
آنها سپس با درج آگهي در سايت ديوار، خودروها را به فروش ميرساندند و بعد از گرفتن بيش از 500 ميليون تومان از مبلغ قرار داد، ناپديد ميشدند.
در حالي كه بررسيها در جريان بود، شكايتهاي مشابهي به پليس گزارش شد. چند نفر از شاكيان به پليس گفتند ساعتي بعد از خريد خودرو از محمد، خودرويشان از كنار خيابان سرقت شده است.
تحقيقات پليس در اينباره نشان داد كه اعضاي باند بعد از فروش خودرو با استفاده از سيستم GPS محل توقف خودرو را شناسايي ميكردند و در فرصت مناسب با سوييچ يدكي كه داشتند، خودرو را سرقت ميكردند و به صاحبش تحويل ميدادند.
صاحبان خودرو وقتي با شكايت مالباخته مواجه شدند، گفتند كه از ماجراي فروش خودرويشان خبر ندارند.
در حالي كه هر روز بر تعداد شاكيان اضافه ميشد، مأموران پليس موفق شدند محل تردد محمد را در ميدان صادقيه شناسايي و او را بازداشت كنند.
با اطلاعاتي كه محمد در اختيار پليس گذاشت، مخفيگاه علياصغر هم در فرديس كرج شناسايي و بازداشت شد.
دو متهم در اولين بازجوييها به جرمشان اعتراف و مرد 30 سالهاي به نام مرتضي. س را به عنوان سومين عضو باند معرفي كردند.
محمد گفت: در برخي از كلاهبرداريها مرتضي در نقش مالك خودرو وارد ميشد و قرارداد را امضا ميكرد.
او همچنين با رديابي GPS خودروي فروخته شده را رديابي و با سوييچ يدك آن را سرقت ميكرد. بعد از به دست آمدن اين اطلاعات مرتضي هم در مخفيگاهش بازداشت شد و به همدستي در كلاهبرداري خودروهاي خارجي سانتافه، سوناتا و ماكسيما اعتراف كرد.
سرهنگ كارآگاه سعدالله گزافي، رئيس پايگاه دوم پليس آگاهي تهران بزرگ گفت: تحقيقات از متهمان در اين پايگاه در جريان است و افرادي كه به اين شيوه هدف كلاهبرداري قرار گرفتهاند، به پايگاه دوم پليس آگاهي تهران بزرگ در منطقه جنت آباد – خيابان كبيري طامه مراجعه كنند.