محمد حسینی با حضور در غرفه ایسنا در بیستوسومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها در گفتوگویی اظهار داشت: با توجه به اینکه کشور ما شرایط اقلیمی خاصی دارد و دچار خشکسالی، سیل، زلزله و سایر حوادث غیرمترقبه میشود قانونگذار در ماده ۱۰ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و ماده ۱۲ قانون مدیریت بحران به دولت اجازه داده حدود ۵ درصد از بودجه را برای پیشگیری و جبران این خسارات اختصاص دهد.
وی افزود: امسال ۱۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به این منظور اختصاص یافته و این رقم در سال گذشته ۱۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بوده اما در موارد متعدد خشکسالی و جاری شدن سیل و تگرگ و سرمازدگی باغات و درختان این اعتبارات به درستی تخصیص پیدا نکرده است.
نماینده مردم تفرش در مجلس یادآور شد: قانون وزارت کشور را مکلف کرده در صورت بروز این حوادث از سازمان برنامه و بودجه درخواست اعتبار کند و این منابع باید در کمترین زمان در اختیار مجری قرار گیرد ولی متاسفانه به خاطر کمبود منابع و مدیریتهای دوگانه آنچه قانونگذار پیشبینی کرده محقق نشده است و مثلا سال گذشته از ۱۴ هزار میلیارد تومان، ۱۵۰۰ میلیارد تومان بخشی به صورت نقدی و بخشی به عنوان اسناد خزانه اختصاص یافته است.
حسینی با بیان اینکه عدم تخصیص اعتبارات حوادث غیرمترقبه موجب نارضایتی مردم میشود، تصریح کرد: در حال حاضر تشخیص این مساله به عهده وزارت کشور است اما اختیار منابع با سازمان برنامه و بودجه است و این عدم هماهنگی و عدم پرداخت به موقع پول برای جبران خسارت ما را با مشکل مواجه میکند در حالی که این مبلغ به عنوان تنخواه گردان در اختیار دولت است و نیازی به تخصیص ندارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: هیات وزیران سال گذشته ۱۲۷ مصوبه در این زمینه داشته که به ۱۹ تای آن عمل شده و مابقی معطل مانده است. در سال ۹۶ هم تنها کاری که دولت کرده تنفیذ مصوبات سال ۹۵ بوده که عملیاتی نشده بود و تا به امروز عدد قابل قبولی پرداخت نشده است.