زلزله‌زدگان تا حد امکان از غذاهای کنسروی استفاده کنند

کد خبر: ۷۴۸۴۱۹
|
۲۷ آبان ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۹ 18 November 2017
|
15134 بازدید
مدیردفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در خصوص توصیه‌های بهداشتی تغذیه‌ای به زلزله زدگان تاکید کرد که ساکنان این مناطق باید تا حد امکان از غذاهای کنسرو شده استفاده کنند.

به گزارش ایسنا، دکتر زهرا عبداللهی گفت: با توجه به نیاز تنوع مصرف مواد غذایی، از کنــسروهای مخـتلف و مـناسب (لوبیا، عدس، تن ماهی و ...) و ترجیحا از کنسروها بر پایه حبوبات مثل کنسرو لوبیا و عدس استفاده شود.

وی افزود: در این شرایط از انواع کمپوت ها می توان به جای میوه ها استفاده کرد، از کنسروها و کمپوت های آسیب دیده (قوطی کج شده، سوراخ شده، بادکرده) به هیچ وجه استفاده نشود، از مواد غذایی بسته بندی شده که بسته های آنها آسیب دیده اجتناب شود.

وی بیان کرد: از مواد غذایی بسته بندی شده که دارای نشانگرهای رنگی تغذیه ای است، توزیع شود تا افراد پر خطر با آگاهی و با درنظر گرفتن حداقل قند، نمک و چربی استفاده کنند. قبل از تهیه و مصرف غذاهای کنسرو شده حتما به تاریخ تولید و انقضاء آن دقت شود.

وی افزود: در ماه‌های سرد توام با بارندگی، باید مواد غذایی را از انجماد محافظت کرد و مواد غذایی خشک را از رطوبت حفظ کرد. همچنین ازنگهداری غذاهای پخته شده در چادر جدا خودداری شود. در صورت سرد بودن هوا (دمای پایین‌تر از ۴+ درجه سانتی گراد) مواد غذایی باقیمانده را در هوای سرد بیرون نگهداری کنید.

وی بیان داشت: زلزله زدگان گوشت چرخ شده به هیچ وجه نگهداری نکنند، غذای پرانرژی، قاشق و نی برای معلولین فراهم شود و از مصرف غذاهای کپک زده و  آلوده به حشرات خودداری شود.

وی افزود: تخم مرغ با پوسته سالم را می‌توان در شرایط معمولی نگهداری کنید و در صورت گرم بودن هوا، بهتر است در عرض ۱۵ روز مصرف شود. برای پیشگیری از سوء تغذیه مادران باردار و کودکان زیر دو سال باید مکمل‌های آهن و مولتی ویتامین مینرال براساس دستورالعمل در اختیار آنان قرار گیرد. در برنامه‌ریزی تغذیه همگانی باید نیازهای اضافی زنان باردار و شیرده مد نظر قرار گیرد. برای کودک زیر ۲ سال به ازای هر دو روز یک بسته غذای کمکی آماده تهیه شود.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه اعلام کرد: واکسیناسیون کودکان مطابق جدول واکسیناسیون به موقع باید انجام شود. زمانی که غذاهای پخته شده در دمای اتاق سرد شوند، باکتری ها شروع به رشد می‌کنند و هر چه زمان مصرف به تعویق افتد، خطر افزایش می‌یابد، لذا غذاهای پخته شده هر چه سریع‌تر باید مصرف شوند.

وی افزود: مواد غذایی پخته شده تا زمانی که هنوز گرم هستند، خورده شوند و غذای از قبل آماده شده مجددا بطور کامل گرم شود. قبل از آماده کردن غذای کمکی و غذا دادن به بچه، دستهای‌شان را بشویید، سبزی و میوه‌های خام را قبل از مصرف بایئ به دقت شسته و سالم سازی کنید.

بنابر اعلام روابط عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، عبداللهی ادامه داد: برای استفاده از میوه و سبزیجات قبل از مصرف باید پوست کنده شوند. قبل از تهیه و قبل از سرو غذا باید دست‌ها شسته شوند، مخصوصا بعد از اجابت مزاج و تعویض لباس بچه و بعد از دست زدن به حیوانات باید دست ها شسته شود.

وی افزود: ترجیحا" از خرما و کشمش به مقدار کم بجای قند در کنار چای استفاده کنید. سعی شود خرماهای بسته بندی توزیع شود. مصرف میوه، سبزی تازه، شیرو لبنیات کم چرب استریلیزه و پاستوریزه توصیه می‌شود.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟