توضیحات شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی در خصوص خبر «تابناک»؛

۹۹.۶ درصد شاغلین شرکت توسعه نیشکر بومی هستند

گفتنی است از مجموع اشتغال شرکت کشت و صنعت نیشکر امیرکبیر که 1982 نفر به صورت ثابت می باشند به استثنا سه نفر، تمامی پرسنل به طور کامل بومی استان خوزستان هستند و از این تعداد نیز 673 نفر آن ها شاغلین روستایی هستند که تماما از روستاهای همجوار کشت و صنعت استخدام شده‌اند.
کد خبر: ۷۵۳۷۱۷
|
۲۶ آذر ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۱ 17 December 2017
|
9500 بازدید

پیرو انتشار خبری تحت عنوان «زمین هایمان را به شرط استخدام خریدند، ولی نیروهای غیر بومی را استخدام کردند!»، شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی جوابیه‌ای صادر کرد که وفق قانون عینا درج می‌گردد.

 

به گزارش «تابناک»، متن این جوابیه که به امضای مدیر روابط عمومی این شرکت رسیده، بدین شرح است:

 

1 - استخدام در شرکت‌های هفتگانه توسعه نیشکر و بحث بومی و غیر بومی بودن نیروها از جمله مواردی است که در جای جای این گزارش بدان اشاره و گفته شده است که نماینده شادگان در سال 95 با محوریت اعتراض‌های اهالی بومی به استخدام‌های کارخانه های نیشکر، طرح تحقیق و تفحص از صنایع نیشکر استان خوزستان را کلید زد. همچنین در این گزارش، به تجمع عده‌ای از مردم در مقابل کشت و صنعت نیشکر امیرکبیر و اعتراض به استخدام غیربومی‌ها اشاره شده و به نقل از یکی از این تجمع کنندگان، گفته شده است که " تقریباً هیچ یک از مردم محلی در این کارخانه‌ها فعالیت نمی‌کنند". در این رابطه به نکات ذیل اشاره می‌شود:


الف) در رابطه با وضعیت اشتغال در شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی گفتنی است، در حال حاضر در مجموع حدود 18800 نفر در شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی در حال فعالیت می باشند که از این تعداد 99.6 درصد نیروهای بومی و 4 دهم درصد را نیروهای غیر بومی تشکیل می دهند. خوشبختانه مجموعه ‌های تولیدی نیشکر و صنایع جانبی آن توانسته ‌اند تمام اقوام و فرهنگ ‌ها را در زیر چتر تولید همدل و هماهنگ نمایند و بعنوان سرمایه‌های اصلی و عمده خود تلقی نمایند و یک تجانس فرهنگی مناسب ایجاد نمایند. آمار اشتغال بومی در توسعه نیشکر نه تنها در استان بلکه در سطح منطقه نیز کم نظیر است.


ب) استراتژی شرکت توسعه نیشکر درخصوص اشتغال، در اولویت نخست تامین نیروی انسانی از روستاهای حاشیه طرح، در اولویت دوم از شهرهای همجوار و در گام سوم تامین نیروی انسانی از کل استان خوزستان می‌باشد. بدون شک این روند هم به لحاظ اقتصادی و هم اجتماعی منافع مردم و شرکت را توامان تامین می‌کند. از سوی دیگر توانمندسازی پیمانکاران روستایی اولویت مهمی است که خوشبختانه در این زمینه موفقیت ‌های قابل توجهی بدست آمده که علاوه بر انتقال دانش فنی به روستائیان، موجب توانمندسازی روستائیان و افزایش درآمد سرانه آنان نیز شده است. بنحوی که می‌توان گفت؛ در حال حاضر روستائیان همجوار طرح، حلقه تکمیل کننده مکانیزاسیون بخش کشاورزی شرکت محسوب می‌شوند و علاوه بر نیروهای شاغل روستایی، پیمانکاران روستایی، مهمترین حلقه تامین کننده نیروی انسانی فصلی شرکت نیز هستند و درکنار شرکت، مجموعه عملیات کشاورزی را تکمیل می‌کنند.


ج) گفتنی است از مجموع اشتغال شرکت کشت و صنعت نیشکر امیرکبیر که 1982 نفر به صورت ثابت می باشند به استثنا سه نفر، تمامی پرسنل به طور کامل بومی استان خوزستان هستند و از این تعداد نیز 673 نفر آن ها شاغلین روستایی هستند که تماما از روستاهای همجوار کشت و صنعت استخدام شده‌اند. بنابراین اخباری مبنی بر اشتغال غیر بومی در این شرکت صحیح نمی‌باشد.


د) همچنین کلیه نیروهای مورد نیاز سالانه جهت به کارگیری در عملیات کشت و کار نیشکر، آبیاری، سمپاشی، وجین علف‌های هرز، برداشت و حمل نیشکر به کارخانه، پاکسازی زارع از نی باقی مانده، عملیات تهیه زمین شامل شخم، دیسک، عملیات بازرویی مزارع و .... که به صورت فصلی جذب و بکارگیری می‌شوند، تماما از روستاهای همجوار شرکت بوده و هیچ گونه نیرویی خارج از روستاهای مذکور در عملیات یاد شده به کارگیری نمی شوند. لازم به ذکر است که میانگین نفر سال نیروهای مورد نیاز برای عملیات فوق 709 نفر می‌باشد که این آمار علاوه بر آمار اشتغال ثابت می‌باشد و تماماً از روستاهای مجاور کشت و صنعت امیرکبیر بکارگیری می‌شوند.


2 – در گزارش منتشر شده در سایت تابناک، به موضوعات دیگری از جمله مسائل محیط زیستی و زهاب نیشکر اشاره شده است که در این رابطه نیز بطور خلاصه به نکات ذیل اشاره می‌شود:


الف) زه‌آب‌‌های کشاورزی پیامدهای غیرقابل کنترلی برای اکوسیستم نیستند بخصوص در کشت نیشکر که از روش‌های کنترل بیولوژیکی و عمدتاً روش‌های همخوان با اکوسیستم استفاده می‌شود، می‌توان از زه‌آب‌ها بهره‌برداری مناسبی کرد همچنان که راندمان تولید چهار تن در هکتار گندم با استفاده از زه‌آب نیشکر نتیجه همین بهره‌برداری مناسب است و می‌توان به بهره‌گیری از شیوه‌های مناسب علمی و در همکاری با محققان از پیامدهای غیرقابل کنترل به نفع توسعه پایدار و متوازن با در نظر گرفتن شرایط زیست محیطی بهره برد و در این شرکت نیز از زهاب‌ها بر اساس موازین علمی استفاده می‌شود.

 

ب) اگرچه بخشی از زه‌آب‌های نیشکر به تالاب شادگان می‌ریزد اما این اقدام با مجوز سازمان محیط زیست بدلیل کمبودهای ناشی از خشکسالی و عدم تامین حقابه صورت می‌گیرد و شرکت این آمادگی را دارد که اگر تشخیص داده شود که زه‌آب کشت و صنعت‌های این شرکت برای تالاب شادگان خطر محیط زیستی دارد در کمتر از 48 ساعت از ریختن زه‌آب به تالاب جلوگیری کند، ولی به گفته مسئولان محیط زیست تالاب شادگان زنده به زه‌آب کشت و صنعت‌های شرق این شرکت است. اما یادآور می‌شویم با هزینه انجام شده برای احداث کانال انتقال زه‌آب نیشکر به سمت خوریات و دریا امکان حذف زه‌آب از تالاب شادگان وجود دارد ولی مسئولین ذیربط اصرار به جاری نمودن زه‌آب واحدهای سه گانه شرق این شرکت به تالاب یاد شده را دارند.


در همین زمینه نیز اخیرا مسعود باقرزاده کریمی معاون امور تالاب‌های سازمان محیط زیست در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم مورخ 17 شهريورماه 1396، به صراحت گفته است که زه‌آب‌های نیشکر عامل بروز مشکلات زیست محیطی در تالاب شادگان نیست. وی درباره اینکه آیا زه‌‌آب‌های نیشکر نیز در بروز مشکلات زیست محیطی در شادگان اثرگذار بوده است یا خیر گفته است که در بحث نیشکر فعالیت‌ها از سال 80 آغاز شده و تاکنون مشکل خاصی در این باره ایجاد نشده است. همچنین مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان نیز سرازیر شدن زهاب نیشکر به تالاب شادگان را مصوبه شورای تامین خوزستان دانسته و گفته است که در سال 79 ، به دلیل مشکلاتی که در آبادان ایجاد شد شورای تامین خوزستان تصمیم گرفت تا زهاب نیشکر وارد تالاب شاگان شود. پس از آن نیز شرکت توسعه نیشکر مکلف شد تا برای انتقال زهاب به دریا کانالی احداث نماید. این کانال نیز با صرف هزینه‌های میلیاردی احداث و زهاب به سمت دریا هدایت شد. در سال 88 یا 89 به تدریج که EC زهاب نیشکر پایین آمد به خاطر خشکسالی‌های سالیان اخیر و بنا بر تقاضای مردم محلی و به منظور احیای تالاب، بخشی از زهاب نیشکر به تالاب شادگان هدایت شد و حتی بخش هایی از زهکش نیز توسط مردم تخریب گردید تا زهاب نیشکر وارد تالاب شود. در حال حاضر زهاب نیشکر با تالاب شادگان همخوانی دارد و سبب احیای این تالاب شده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟