جمعی از اهالی استان خوزستان در اعتراض به فعالیت کشت و صنعت نیشکر؛

زمین هایمان را به شرط استخدام خریدند، ولی نیروهای غیر بومی را استخدام کردند!

آغاز رسمی تحقیق و تفحص نمایندگان مجلس شورای اسلامی از عملکرد شرکت های نیشکر استان خوزستان و تخلف هایی که گفته می شود، در سال های گذشته در این بخش به وقوع پیوسته است، به اهالی بومی حد فاصل اهواز تا خرمشهر نیز فرصتی داد تا دوباره اعتراض های میدانی خود را به تبعیض هایی که مدیران این صنعت در حق آنها روا داشته اند، آغاز کنند؛ مردمی که سال های قبل زمین های خود را با قیمتی اندک به مدیران نیشکر فروختند و اکنون از فرصت های شغلی این صنعت محروم هستند.
کد خبر: ۷۵۱۸۵۸
|
۱۱ آذر ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۴ 02 December 2017
|
16884 بازدید
|

زمین هایمان را به شرط استخدام خریدند ولی نیروهای غیر بومی را استخدام کردند! آغاز رسمی تحقیق و تفحص نمایندگان مجلس شورای اسلامی از عملکرد شرکت های نیشکر استان خوزستان و تخلف هایی که گفته می شود، در سال های گذشته در این بخش به وقوع پیوسته است، به اهالی بومی حد فاصل اهواز تا خرمشهر نیز فرصتی داد تا دوباره اعتراض های میدانی خود را به تبعیض هایی که مدیران این صنعت در حق آنها روا داشته اند، آغاز کنند؛ مردمی که سال های قبل زمین های خود را با قیمتی اندک به مدیران نیشکر فروختند و اکنون از فرصت های شغلی این صنعت محروم هستند.

به گزارش «تابناک»، تبعیض در حق نیروهای بومی مناطق کشت و صنعت نیشکر خوزستان و عدم استخدام روستاییانی که زمین های خود را در سال های گذشته با قیمتی بسیار اندک در اختیار مدیران صنعت نیشکر قرار دادند، در کنار تخریب شدید محیط زیست استان خوزستان توسط این صنعت از جمله دلایلی است که هم اینک جمع زیادی از اهالی بومی حد فاصل اهواز تا خرمشهر را به خیابان ها کشانده است.

روستاییانی که در حال حاضر با تجمع در مقابل کارخانه نیشکر امیر کبیر خوزستان، تلاش دارند تا با مقامات سیاسی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی دیدار داشته باشند، مردمی هستند که در دهه 70 شمسی و به امید توسعه و پیشرفت زادگاهشان، زمین های کشاورزی خود را با قیمت هایی بسیار اندک در اختیار مدیران کارخانه های نیشکر قرار دادند.

بر اساس بررسی های به عمل آمده، از جمله وعده های اصلی مدیران کارخانه های نیشکر خوزستان ـ که عمدتاً در مناطق حد فاصل شهر اهواز تا خرمشهر قرار دارند ـ این بود که در ازای در اختیار گرفتن زمین های مرغوب اهالی روستاها، آنها را در این کارخانه ها استخدام و فرصت های شغلی جدیدی را برایشان مهیا کنند.

اکنون و پس از نزدیک به بیست سال فعالیت مجموعه های نیشکر در مناطق شهرستان های باوی و شوشتر، اهالی این مناطق مثل مردم شهرستان های باوی و شوشتر به این مسأله اعتراض دارند که نه تنها کارخانه های نیشکر اقدام به استخدام نیروهای بومی نکرده، بلکه فعالیت این مجموعه ها موج جدیدی از تخریب محیط زیست را در منطقه رقم زده است.

هرچند بسیاری از شخصیت های سیاسی و مذهبی استان خوزستان در مقاطع مختلف به این مسأله اعتراض کرده و تلاش خود را برای فراهم کردن شرایط استخدام نیروهای بومی انجام داده اند، هنوز اتفاقی که باید رخ می داد تا رضایت اهالی بومی را فراهم کند، عملیاتی نشده است.

در همین رابطه پیشتر آیت الله جزایری، امام جمعه شهر اهواز با بیان این که بخش اقتصاد توسعه نیشکر خوزستان مجتمعی بزرگ برای کشور است، گفت: خدا راضی نیست که آقایان این زمین هایی را که به قیمت کمی در اختیار گرفته اند، صاحبان آنها بیکار بمانند و نیروهای غیر بومی را استخدام کنند.

آیت الله موسوی جزایری با بیان این نکته که هرچند مردم استان های دیگر به اشتغال هم نیاز دارند اما اولویت با کیست، خطاب به مسئولان تأکید کرد: استفاده از نیروهای بومی را در اولویت استخدام های خود قرار دهید.

البته بحث استخدام نیروهای غیر بومی در کارخانه های نیشکر استان تنها محل اعتراض و زیر سؤال رفتن فعالیت این مجموعه ها نیست و در همین رابطه اعتراض هایی مبنی بر تخلف های زیست محیطی و نیز بهره برداری غیر اصولی از منابع آب در کنار برخی ابهام ها در زمینه فعالیت های مالی وجود دارد.

مجید ناصری نژاد، نماینده مردم شادگان در مجلس شورای اسلامی در سال 95 با محوریت اعتراض های اهالی بومی به استخدام های کارخانه های نیشکر، فعالیت های ضد محیط زیستی و نیز تخلف های مالی مدیران این کارخانه ها طرح تحقیق و تفحص از صنایع نیشکر استان خوزستان را کلید زد و این موضوع هم اکنون در دستور کار نمایندگان مجلس قرار گرفته است.

در همین باره، ناصری نژاد عقیده دارد: خاکستر و آلودگی زیست محیطی و هوا، سلامتی مردم آن منطقه را با خطر جدی رو به رو کرده است، چون پیرامون این شرکت ها و صنایع روستاهای زیادی وجود دارد که در واقع مردم آن در دل نیشکر زندگی می کنند؛ لذا سوزاندن نیشکر آن ها را با خطرات جدی روبه رو کرده است. در کنار این بحث موضوع بهره برداری بیش از حد این کارخانه ها از منابع آب کارون و نیز حقوق های نجومی مدیران موضوعی است که باید به آن ورود یافته و بررسی های دقیقی انجام شود.

اکنون که طرح تحقیق و تفحص از صنایع نیشکر استان خوزستان جدی در حال پیگیری است، مردم محلی نیز این فرصت را برای اعلام اعتراض خود غنیمت شمرده اند و با تجمع در برابر کارخانه نیشکر امیر کبیر تلاش می کنند تا صدای اعتراض خود را به گوش مسئولان برسانند.

در این باره، یکی از معترضین محلی به خبرنگار «تابناک» گفت: همه کارخانه های نیشکر خوزستان در مناطق اهواز تا خرمشهر قرار دارد و زمانی که بحث فروش این زمین ها به مدیران نیشکر مطرح شد، یکی از شروط اصلی استخدام نیروهای بومی در این کارخانه ها بود؛ اما اکنون تقریباً هیچ یک از مردم محلی در این کارخانه ها فعالیت نمی کنند و جدا از مسأله استخدام، فعالیت این صنایع آلودگی و خسارات شدیدی به مردم منطقه وارد کرده است.

این شهروند بومی منطقه تأکید کرد: ما از نمایندگان مجلس خواهش می کنیم با ورود جدی به مسائل مرتبط با نیشکر استان علاوه بر مسائل مالی موضوع خسارات زیست محیطی و نیز استخدام نیروهای غیر بومی را در دستور کار قرار دهند و تلاش کنند حقوق از دست رفته اهالی منطقه را به آنها بازگردانند.

در رابطه با فعالیت مجموعه های نیشکر استان خوزستان، آنچه مورد تأکید اهالی منطقه است، تبعیض هایی است که در حق مردم منطقه روا شده و جدا از عدم استخدام نیروی بومی، خسارات سنگینی نیز به محیط زیست وارد آمده است.

بنابراین، انتظار است نمایندگان مجلس و سایر مسئولان ناظر با ورود دقیق و جدی به مسأله موضوع تخلف های احتمالی این صنایع را به صورت جدی پیگیری کنند و راهکارهایی برای جلب رضایت اهالی و توسعه منطقه را در دستور کار قرار دهند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۲۵
mm
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۱
چند در صد کارکنان بومی اند؟ شاید افراد بومی تخصص کافی نداشته باشند؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۰ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۱
مگركارگرساده تخصص ميخواد!!!!
ناشناس
| - |
۱۳:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۲
بعد بیست سال اگه یه بچه بدنیا میومد الان تخصص هم پیدا می کرد
تخصص چی می خوان که تو خوزستان پیدا نمیشه ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۱
تغییر ترکیب جمعیتی به گوشتان خورده؟
محسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۱
سلام
تابی جون لطفاً به دعوای عرب و عجم دامن نزن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۱
آقا طرف تو زادگاهش باید به سرو سامان برسه اگه نرسه میشه مهاجرت اونوقت میان شهر تو بعد امثال تو میگین مهاجر اومده شهرمون کاروکسب ازمون گرفته، نمیگین؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۱
با احترام، اما دوستانی که در پروژه های صنعتی استان خوزستان مشغول فعالیت هستند، بشدت درگیر تقاضای استخدام نیروهای بومی هستند، که بیشتر انها هم خواهان مشاغل خدماتی و ساده هستند.
مسلم است هر پروژه و شرکتی محدودیت استخدام دارد. ضمن التزام به رعایت قانون، این انتظار که همه نیروهای بومی در آنجا مشغول بکار شوند عملا امکان پذیر نیست.
کسانی هم که با مجموعه توسعه نیشکر آشنا هستند بخوبی می دانند که این شرکت از معدود شرکت هایی است که بیشترین نیروی بومی را هم در بدنه مدیریتی و هم در رده کارشناسی و کارگری دارد.
پاسخ ها
خوزستانی
| United States of America |
۱۰:۱۵ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۲
سسسلام

نه عزیز به این شکل هم که فکر میکنید نیست

خود من 14 سال قبل با هزار پارتی فرم استخدام توسعه نیشکر برای مهندسی کشاورزی پرکردم گفتن خبرت میکنیم.
الان 14 سال شده بعد که برای ادامه تحصیل رفتم تهران با دوستان آذربایجاینی که آشنا شدم گفتند هرسال در شهرهای آذربایجان اگهی وبنر استخدام در توسعه نیشکر میزنند.

ولی حتی ما را از زمان آزمون هم مطلع نمیکردند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۱
این بساط بومی و غیر بومی کی برچیده میشه؟؟؟؟؟؟
یه تولید کننده از چند جا باید تحت فشار باشه؟؟؟؟؟ با این وضع هیچ سرمایه گذاری تو مناطق محروم سرمایه گذاری نمیکنه .هم سرمایه ببره و هم بله قربان گوی مردم محلی باشه؟؟؟
پاسخ ها
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۸ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۲
کدوم سرمایه گذار تمام این شرکتها دولتی منظور ما شرکتهای نفت حفاری نیشکر هست بجای اوردن نیرو از شرهای دیگر و این همه هزینه رفت و امد از نیروهای تحصیل کرده و از کارگرهای بومی استفاده کنن فکر نمیکنم تقاضای زیادی دارن
ناشناس
|
Germany
|
۱۵:۳۷ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۱
اگه فلافل فروشی بزنی در آمد بهتری داره تا حقوق توسعه نیشکر . سالهاست که حقوق توسعه تغییری نکرده و قانون نظام هماهنگ پرداختها با سرعت راه رفتن حلزون نصفه و نیمه در حال پیاده شدن است .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۱
من با دوستی که میگه محدودیت استخدام دارن اینجور شرکتها موافقم وقتی اینجوریه چرا وعده خرید زمین به شرط استخدام به این بندگان خدا میدن اگه اینا محدودیت استخدام دارن این کشاورزان هم روی همین استخدام حساب کردند زمینی را که نسلها روش کار کردند فروختند غیر این باشه فقط ضرر کردند
احمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۱
متاسفانه عده ایی از نمایندگان مجلس به دلیل جذب آرائ مردم به مسئله بومی و غیر بومی دامن می زنند.اولا توسعه و توزیع صنایع در کشور یکنواخت نیست و مثلا استانها یی داریم که هیچگونه صنایعی در آنها ایجاد نشده پس تکلیف مردم در این مناطق با بیکاری چیست. ثانیا مسلما خیلی از کار ها تخصصی است و باید به این مسئله در سطح ملی توجه شود.
زیبا احمدپور از تبریز
|
United States of America
|
۱۵:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۱
چ خبره؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۱
چرا وقتي اسم خوزستان مياد استخدام غيربومي اشكال نداره وبومي هم تخصص نداره چرا ساير استانها مثل اصفهان وتبريز فقط وفقط بومي ستخدام ميكنن چرا به مردم خوزستان اجحاف ميشه ودرصد بيكاري دراين استان كه همچي داره بيشتراست
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۷:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۱
کی گفته فقط بومی استخدام می کنند؟ پس این همه جمعیت مهاجر به این شهرها از کجا امده اند؟
یک اصفهانی
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۸:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۱
جمعیت اصفهان قبل از انقلاب زیر یک میلیون
بود آلآن حدود 6 میلیون است اکثر مردم مهاجرند از نظرمن مهاجرین تا زمانی که ایرانی باشند قدمشان به روی چشم مشکل من با کسانی که از بیرون از مرزها یا قانونی و یا غیر قانونی آمده اند
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟