به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیستمین روز آذر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
20 آذر 1290، صمصام السلطنه در کابینه خود تغییراتی به این شرح داد: قوام السلطنه وزیر داخله، حکیم الملک وزیر مالیه و ذکاءالملک وزیر عدلیه شدند و بقیه وزیران در سمت های خود ابقا شدند.
20 آذر 1298، مجلس عوام انگليس لايحه استفاده از منابع عمومي براي خريد سهام شركت نفت ايران و انگليس را تصويب كرد.
20 آذر 1316، اللهیار صالح مدیر کل وزارت دارایی معاون آن وزارتخانه شد.
20 آذر 1321، شریدان مستشار آمریکایی وزارت خواربار اعلام کرد: هرکس محتکری را معرفی کند بیست درصد از قیمت جنس کشف شده را نقدا دریافت خواهد کرد.
20 آذر 1345، هویدا در مجلس شورای ملی اعلام کرد که مساعی ایران برای احقاق حق از کنسرسیوم نفت به نتیجه رسید. در این پیروزی امتیازات به دست آمده ایران به این شرح است:۱- تولیدات سالانه نفت جنوب افزایش مییابد۲- ۲۵ هزار مایل از اراضی تحت امتیاز به ایران مسترد می شود. ۳- هر مقدار نفت اضافی که شرکت نفت برای فروش در بازارهای آزاد لازم داشته باشد، تحویل ایران خواهد شد.
20 آذر 1346، نرخ بنزین سوپر از ۹ ریال به ۵/۷ ریال تنزل یافت. همچنین در این روز، شوروی بتن ریزی سد ارس را آغاز کرد.
20 آذر 1349، ایران و ابوظبی درباره توسعه روابط بازرگانی توافق کردند.
20 آذر 1353، مذاکرات سه جانبه ایران، شوروی و آلمان برای صادرات گاز به اروپا آغاز شد.
20 آذر 1358، دولت سوئيس اعلام كرد در تحريم هاي اقتصادي اعلام شده از سوي آمريكا عليه جمهوري اسلامي ايران شركت نخواهد كرد.
منابع: روزنامه دنیای اقتصاد و موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.