فرماندار سرپل ذهاب با انتقاد از کندی روند اسکان موقت، گفت: مردم با سختی فراوان زیر چادرهای 10 متری زندگی میکنند.
به گزارش ایسنا، اکبر سنجابی با اشاره به گذشت حدود یک ماه از زلزله 7.3 ریشتری، عنوان کرد: اگرچه همه دستگاهها و بخشهای مختلف پای کار هستند، اما میزان تخریب و آسیب آنقدر زیاد است که در زمان کوتاه حل نمیشود.
وی با بیان اینکه بم با گذشت بیش از 15 سال و ورزقان با گذشت حدود شش سال هنوز بوی زلزله میدهد و بازسازی آنها تکمیل نشده، اظهار کرد: این در حالیست که شدت تخریب و خسارت زلزله سرپلذهاب از بم هم سنگینتر است.
فرماندار سرپل ذهاب مهمترین مشکل کنونی مردم را کند بودن روند اسکان موقت دانست و یادآوری کرد: از سرعت توزیع کانکسها بسیار گله داریم، زیرا مردم در شرایط بسیار سختی در سرما زندگی میکنند.
سنجابی با بیان اینکه زندگی طولانی مدت زیر چادر 10 متری برای مردم بسیار دشوار است، افزود: مسئولین باید خود را جای مردم بگذارند و شرایط مردم را درک کنند.
وی تعداد کانکسهایی که تاکنون وارد مناطق شهری و روستایی سرپل ذهاب شده را 600 مورد اعلام کرد و یادآور شد: از این تعداد تنها 200 مورد مربوط به تعهدات بنیاد مسکن بوده که آن هم با همکاری ارتش عملی شده، البته سپاه هم خوب پای کار بوده است.
فرماندار سرپل ذهاب از کیفیت برخی از کانکسهایی که به منطقه میآید نیز گلایه کرد و ادامه داد: متاسفانه کیفیت فدای سرعت کار میشود و کانکسهایی به مناطق زلزله زده میآید که کیفیت چندانی ندارد و خوب چفت و بست نشده است.
تا قبل از گرما فکری به حال بازسازی کنیم
به گفته این مسئول، با وجود همه این موارد حتی کانکس هم جوابگوی این شرایط سخت مردم نیست و باید هرچه سریعتر با حمایت بخشهای مختلف به سمت بازسازی پیش برویم.
وی از گرمسیری بودن سرپل ذهاب یاد کرد که باعث میشود در فصل گرما زندگی در کانکس برای مردم بسیار دشوار باشد و افزود: باید تا قبل از فصل گرما فکری به حال بازسازی مناطق زلزله زده بکنیم، در غیر اینصورت باید به فکر تامین وسایل سرمایشی باشیم.
فرماندار سرپل ذهاب ابراز امیدواری کرد، ظرف مدت هشت ماه تا یک سال روند بازسازی سرپل ذهاب انجام شود تا مردم با مشکلات کمتری مواجه باشند.
سنجابی بازسازی را هم منوط به پای کار آمدن مردم و هم حمایتهای دولت دانست و گفت: مردم پای کار هستند، در چندین نقطه شهر پی کنی و صدور مجوز داشتیم و کار بازسازی آغاز شده است.
وی اظهار کرد: مردم سرپل ذهاب در زمان جنگ هم نشان دادند پای کار هستند و سرپل ذهاب جزو معدود شهرهایی بود که بعد از جنگ نه تنها از جمعیت آن کم نشد، بلکه افزایش چند برابری جمعیت هم داشت.
فرماندار سرپل ذهاب معتقد است، در چنین شرایط مسئولین هم باید پای کار بیایند و حمایت بیشتری از مردم زلزله زده داشته باشند.
سنجابی عنوان کرد: تاکنون بیش از 9 هزار پرونده برای دریافت تسهیلات بازسازی در بخش شهری و روستایی تشکیل شده و دو هزار مورد از این تعداد در مرحله معرفی به بانک است.
وی تعداد کل واحدهای مسکونی آسیب دیده سرپل ذهاب را 27 هزار مورد اعلام کرد که 12 هزار مورد آن بر اساس ارزیابیها تخریبی 100 درصدی است و ساکنان آن نیازمند کانکس هستند.
فرماندار سرپل ذهاب بیان کرد: البته برای این 12 هزار خانوار برنامه داریم که در خصوص خانوارهایی که مستاجر بودند عمدتا اجاره بهای منازل آنها را پرداخت کنیم تا بتوانند برای خود خانه اجاره کنند و حتی میتوانند از ظرفیت سایر شهرها خصوصا قصرشیرین که فاصله کمی با سرپل ذهاب دارد، استفاده کنند.
همه مردم سرپلذهاب هنوز زیر چادرند
سنجابی در ادامه از سایر مشکلات مردم زلزله زده هم یاد کرد و افزود: اکنون تقریبا تمام جمعیت سرپل ذهاب زیر چادر زندگی میکنند و ارائه خدمات به آنها دشوار است.
وی گفت: اگرچه حدود 20 درصد خانهها در شرایط کنونی قابل سکونت است، اما مردم به دلیل ترس و وحشت از زلزله بزرگ و پس لرزههایی که هنوز ادامه دارد، به خانههایشان برنگشتهاند.
به گفته فرماندار سرپل ذهاب، این جمعیت نیازمند خدمات فراوانی هستند که گاهی کمبودهایی در این بین رخ میدهد.
سنجابی کمبود حدود 150 چشمه سرویس بهداشتی را از جمله این مشکلات دانست و تاکید کرد: تاکنون بیش از 400 چشمه سرویس بهداشتی در مناطق زلزله زده نصب شده، اما کافی نیست.
وی در خصوص تخریب برخی از مدارس نیز یادآوری کرد: تلاش کردیم با سه شیفته کردن مدارس موجود و استفاده از کانکس مشکل مدارس تخریبی را حل کنیم، اما باز هم این کار جوابگو نیست.
فرماندار سرپل ذهاب با بیان اینکه مسئولیت تحصیل دانش آموزان زیر چادر را نمیپذیریم، گفت: مصوبه گرفتیم برای مدارس در همین هفته 150 کانکس وارد مناطق زلزله زده شود.