نسل کشی پرندگان در فریدونکنار

کد خبر: ۷۵۴۵۹۵
|
۲۱ آذر ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۸ 12 December 2017
|
5833 بازدید
|
۶

یک پرنده شناس با اشاره به اینکه در فریدونکنار نسل کشی پرندگان صورت می‌گیرد تاکید کرد: با برقراری حاکمیت بر آن منطقه و اجرای قانون می‌توان مشکلات تالاب فریدونکنار را مدیریت کرد.

به گزارش ایسنا، آرش حبیبی آذر در نشست «به کشتار پرندگان نه بگوییم» در مورد تالاب فریدون کنار توضیح داد: در سال ۱۳۵۴ کنوانسیون رامسر منطقه فریدونکنار را که ۱۵۰ هکتار است به عنوان پناهگاه حیات وحش معرفی کرد. برخی افراد در حال حاضر می‌گویند که تالاب فریدونکنار ملکی شخصی است که در پاسخ باید گفت توران و پارک ملی گلستان مناطق حفاظت شده هستند و افراد اجازه تعرض و تعدی به آن مناطق را ندارند فریدونکنار نیز به همین صورت است.

این پرنده شناس ادامه داد: نیمی از تالاب فریدونکنار توسط دامگاه‌داران تصرف شده است. برخی بر این باورند که آب این تالاب از رودخانه هراز تامین می‌شود بنابراین حق استفاده از پرندگان آن را داریم. این صحبت نیز نادرست است چرا که فریدونکنار تالابی فصلی است که خودش دارای آب است ولی گاهی اوقات به دلیل استفاده از آب آن برای کشت برنج خشک می‌شود.

وی در ادامه گفت: در کنار ادعاهایی که مبنی بر ملک شخصی بودن و تامین آب تالاب برخی بیان می‌کنند، مسئله سومی وجود دارد که بحث تامین غذای پرندگان فریدونکنار است. عده‌ای اظهار می‌کنند به دلیل اینکه ما غذای این پرندگان را تامین می‌کنیم پس حق داریم که برای گذراندن معیشت خود از پرندگان استفاده کنیم. در پاسخ به این افراد باید گفت که هر معیشتی روا و قانونی نیست. فرض کنیم که قاچاقچیان مواد مخدر بگویند ما معیشت داریم و مجبوریم که برای تامین آن دست به قاچاق و فروش مواد مخدر بزنیم. هر کاری که غیرقانونی است را باید متوقف کرد و جلوی آن را گرفت.

حبیبی آذر با بیان اینکه مواد غذایی که افراد برای پرندگان تالاب فریدونکنار استفاده می‌کنند، کپک زده و غیرقابل استفاده برای هر موجود دیگری است تصریح کرد: آنان نمی‌توانند هیچ وقت ادعایی مبنی بر تامین غذای پرندگان آن مکان و استفاده از آن‌ها برای معیشت داشته باشند.

این پرنده‌شناس با اشاره به اینکه گونه‌هایی که در تالاب فریدونکنار شکار می‌شوند، رو به انقراض هستند، اظهار کرد: گونه‌هایی مانند غاز پیشانی سفید و عروس غاز در پرتگاه انقراض قرار دارند. از گونه عروس غاز تنها ۳۵۰۰ جفت باقیمانده است و متاسفانه این گونه‌ها در روز اولی که مهاجرت می‌کنند گرفتار دام‌ها می‌شوند.

وی با بیان اینکه بخشی از این پرندگان مثل شاهین و سیاه چشم پس از شکار به فروش می‌رسند، تصریح کرد: برخی پرندگان دیگر نیز جهت تاکسیدرمی کشته می‌شوند و روش کشتن آنها به اینگونه است که پرنده را داخل یک کیسه پلاستیکی بزرگ می‌اندازند و بعد با پیف پاف‌های مخصوص، پرنده را می‌کشند تا آسیبی به بدنه آن برای تاکسیدرمی نرسد.

حبیبی آذر در ادامه تاکید کرد: شکار و صیدی که در فریدونکنار صورت می‌گیرد فقط شکار و صید نیست بلکه یک نسل کشی است و با هیچ منطقی سازگاری ندارد. راهکارهای ساده‌ای برای حل این موضوع وجود دارد که سازمان حفاظت محیط زیست می‌تواند از آن بهره ببرد. یکی از راه‌های بسیار مهم اعمال قانون است.

این پرنده شناس با تاکید بر اینکه ابتدا باید حاکمیت را در منطقه فریدونکنار برقرار کنیم و سپس به فکر مدیریت باشیم ،گفت: فکر کردن به طرح‌های جایگزینی معیشت باید بعد از اعمال حاکمیت و برقراری قانون صورت گیرد بنابراین اولین گام برای مدیریت منطقه تالاب فریدونکنار ایجاد و برقراری قانون است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۳
انتشار یافته: ۶
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۱
حالا مردم بقیه شهر ها که پرنده شکار نمی کنن چطور زندگی میکنن ؟چرا مردم فریدونکنار از شکار پرندگان دست بر نمیدارن؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۱
این شکار شامل افراد کمی هست که شغلشون از ابتدا دامگاه داری بوده ..نه کل مردم اونجا...مسئولین گرامی باید سالها قبل به فکر می افتادند ...نه حالا با شانتاژ خبری
babi
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۱
پرنده را داخل یک کیسه پلاستیکی بزرگ می‌اندازند و بعد با پیف پاف‌های مخصوص، پرنده را می‌کشند ...!!!
.. خدا زجر کششون کنه..
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۱
نگارنده جوری نوشته انگار کل مردم فریدونکنار به کار شکار و تاکسیدرمی اشتغال دارند... نه آقاجون ..اندک انسان های متخلف همه جا پیدا میشه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۱
جناب تابناک..یجوری نوشتین انگار فریدونکنار میانماره...
میدونید سموم کشاورزی که طی این همه سال توی تالاب ها و شالیزار ها که محل زندگی این پرندگان مهاجر هست ، استفاده میشه و هیچ وقت براش چاره اندیشی نشده چه تاثیری بر جمعیت این پرندگان گذاشته؟
یوز پلنگ و ببر و بقیه جانوران در معرض انقراض رو هم این مردم کشتن پس!! درنای سیبری رو هم مردم کشتن که یک دونه از اون باقی مونده !!
رفتید از روسیه یوز آوردن حتی نتونستن زنده نگهش دارن!!!
توی فریدونکنار صیدی که در 40 سال قبل میشد صد ها برابر الان بود... آیا فکر میکنید همه رو مردم صید کردند؟صید ماهی تو دریا کم شده و گونه های زیادی از ماهی ها که ما تو 20 سال قبل میدیدیم ، الان دیگه نیست . این هم حاصل نسل کشی ماهی ها توسط مردمه!!! آلودگی محیط زیست ، احداث جاده کمربندی از وسط این شالیزار ها ، توسعه شهر ها و روستا ها به سمت این زیست گاها و ... هیچ نقشی نداشته؟
یه مقدار فکر و اندیشه هم چیز خوبیه...کافیه از این حرف ها...به جای اینکه تدبیییییییری داشته باشن و کمک کنن که این مناطق حفاظت بشه و تبدیل به منطقه توریستی بشه که حداقل تاثیری کمی در معیشت مردمی که هیچ کسی به فکر زندگی و اشتغالشون نبوده تو این سالها ، اومدن با شانتاژ میخوان جلوی این صید رو بگیرن و وانمود میکنن که نسل کشی داره میشه...آره نسل کشی داره میشه...نسل کشی فرهنگ منطقه.نسل کشی استعدادهای منطقه...نسل کشی جوون های منطقه...نسل کشی فرهنگ خانواده ها ...یکم برای اینها هم ببینیم می تونین شانتاژ کنید؟
علیرضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۱
هر وقت از شکار پرندگان و نسل کشی این موجودات بی گناه حرفی به میون میاد آدم نا خود آگاه یاد فرویدونکنار و بابلسر می افته...چرا دولت چاره اندیشی نمیکنه؟ ایران که منفعله کاملا...به نظرم باید سازمانهای بینالمللی دست به کارشن
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟