به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی اولین روز دی ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
1 دی 1305، بانک رهنی ایران با سرمایه چهارصد و پنجاه هزار تومان از محل وجوه تقاعد در محل سابق بانک استقراضی روس افتتاح شد.
1 دی 1307، میرزا محمودخان جم والی خراسان به سمت وزیر فواید عامه و تجارت تعیین و معرفی شد.
1 دی 1317، قانون تعدیل مال الاجاره مستغلات با ۹ ماده به تصویب رسید.
1 دی 1330، اوراق قرضه ملی انتشار یافت شاه دو میلیون ریال و مصدق ۲۵۰ هزار ریال اوراق قرضه ملی خریدند.
1 دی 1332، دولت ایران الحاق خود را به موافقتنامه بین المللی قروض خارجی آلمان اعلام داشت.
1 دی 1339، بانک مرکزی ایران با سرمایه سه هزار و ششصد میلیون ریال و ۵۴۱ کارمند رسما شروع به کار کرد.
1 دی 1343، مجلس سنا با معافیت اتومبیل های مامورین سیاسی کشورهای خارجی مقیم ایران از پرداخت حقوق و عوارض گمرکی موافقت کرد. قبلا مجلس شورای ملی این لایحه را تصویب کرده بود.
1 دی 1347، ایران و شوروی یک قرارداد تجاری با هم امضاء و مبادله کردند.
1 دی 1352، کنفرانس وزیران نفت و دارایی اوپک در تهران آغاز به کار کرد.
1 دی 1357،دولت از پرداخت های خود عاجز شد و تعهدات خود را نتوانست انجام دهد. بانک ها نیز از پرداخت چک های مردم خودداری کردند.
1 دی 1357، قیمت طلا در بازار تهران و سایر شهرها به سه برابر نرخ دولتی رسید.
1 دی 1357، عرضه خانه و آپارتمان برای فروش در تهران به اوج رسید قریب به یکصدهزار واحد مسکونی برای فروش به بنگاههای معاملاتی معرفی شدند.
1 دی 1358، نيويورك تايمز نوشت فسخ ميلياردها دلار سفارش نظامي، زيان هاي وارده به اموال و املاك، عدم وصول اقساط معوقه و دلواپسي بانكداران براي پولهايي كه به مؤسسات و افراد ايراني وام داده اند، گوشه اي از زيانهاي عظيمي است كه كابوس سرمايه داران آمريكايي شده است.
منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد