«‌جامعةالمصطفي» با اين بودجه چطور ارز بخرد؟

کد خبر: ۷۵۷۶۳۴
|
۰۲ دی ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۶ 23 December 2017
|
21241 بازدید
|

هرچه پيش‌تر مي‌رويم، ابعاد انقباضي بودجه بيشتر مي‌شود. به عبارتي کفگير به ته ديگ خورده است. بودجه ٩٧ نه‌تنها حذف ميليون‌ها يارانه‌بگير را هدف قرار داده بلکه بنا دارد بودجه نهادهاي «ويژه» را کمتر از گذشته کرده يا دست‌کم نظارت‌پذير کند. مصداق اين نوع بودجه‌ها به نهادهاي فرهنگي زيرمجموعه جدول ١٧ بازمي‌گردد؛ جدولي که حالا زيرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد تعريف شده تا نظارت‌پذير شود.

به گزارش شرق، نيمچه جراحي دولت در مديريت نهادهاي ويژه جدول ١٧، گويا اثر کرده و حالا صداي برخي منتقدان بيش از گذشته به صدا درآمده است. حجت‌الاسلام‌والمسلمين نصرالله پژمان‌فر با اشاره به ريل‌گذاري غلط دولت در بودجه فرهنگي، به مهر گفته: «با اين وضعيت لايحه دولت، سال آينده در حوزه مديريت فرهنگي کشور اتفاق ناخوشايندي را شاهد خواهيم بود. بودجه بخش‌هايي که امروز مأموريت فرهنگ‌سازي و اسلامي‌سازي جامعه را بر عهده دارند، ازجمله حوزه‌هاي علميه و ديگر مراکز فرهنگي مرتبط، افزايشي که متناسب با مأموريت اين بخش‌ها باشد، ندارد و در اين ميان، بخش‌هايي مانند ‌جامعةالمصطفي وضعيت‌ سخت‌تري دارند».

٤٠ هزار طلبه خارجي در ‌جامعة المصطفي

جامعة‌المصطفي کجا است و چرا کاهش بودجه آن، اين‌همه حاشيه‌ساز شده است؟ ‌جامعةالمصطفي نهادي آموزشي براي گسترش تشيع در ساير کشورها است. پژوهشگاه بين‌المللي المصطفي، مجتمع عالي فقه (مدرسه حجتيه)، دانشگاه مجازي امام خميني، مدرسه المهدي، مدرسه بنت‌الهدي و انتشارات بين‌المللي المصطفي، ازجمله نهادهاي وابسته به ‌جامعةالمصطفي به‌شمار مي‌آيند.

اين ارگان در شهر قم واقع شده و در ۶۰ کشور جهان شعبه دارد. ‌جامعةالمصطفي در کشورهايي که جامعه مسلمان دارند، نماينده دارد و از طريق اين نماينده افراد مناسب براي آموزش اسلام را شناسايي و آنها را براي آموزش طلبگي به قم اعزام مي‌کند. اين افراد در حوزه علميه قم آموزش ديده و بعد از کسب آموزش‌هاي لازم، براي صدور انقلاب اسلامي به کشورهاي خود اعزام مي‌شوند. جامعة‌المصطفي حدود ۴۰ هزار طلبه خارجي و ۴۰ هزار فارغ‌التحصيل دارد.

با اين بودجه چطور مأموريت بين‌المللي انجام دهد

حالا پژمان‌فر درباره وضعيت بودجه‌اي اين نهاد آموزشي در سال ٩٧ گفته: «با بودجه‌هاي ريالي بايد از بازار آزاد آن‌هم با اين وضعيت نابسامان ارزي، ارز مورد نياز خود را تهيه کند تا در مأموريت‌هاي بين‌المللي از آن استفاده کند؛ اما با افزايش تنها ۱۰درصدي که در بودجه آنها صورت گرفته، به نوعي مي‌توان گفت با تبديل ريال به دلار، بودجه آنها از سال قبل نيز کمتر شده و مشکلات عديده‌اي خواهند داشت».

طيبه سياوشي در همين زمينه به «شرق» گفته: «تا جايي که مي‌دانم، بودجه نهادهاي حوزوي و مذهبي کاهش نيافته بلکه تحت نظارت يک ارگان و وزارتخانه قرار گرفته و در واقع نظارت‌پذيرتر شده و کاهش اعتبار کمتر مشاهده شده است».

ريل‌گذاري غلط در زمينه بودجه

پژمان‌فر همچنين گفته: «معتقدم نوعی ريل‌گذاري غلط در زمينه بودجه فرهنگي در حال اتفاق‌افتادن است و با اين وضعيت، سال آينده در حوزه مديريت فرهنگي کشور اتفاقات ناخوشايندي را شاهد خواهيم بود». او درباره بودجه فعاليت‌هاي قرآني هم نگران است و مي‌گويد: «در حوزه قرآني، نگراني‌هاي شديدتري داريم؛ چراکه در سال‌هاي ۹۳ و ۹۴ به بودجه ۲۰۰ميلياردتوماني آن سال‌ها اعتراض داشتيم؛ اما امروز آن اعتبار به ۴۰ ميليارد تومان در لايحه بودجه ۹۷ کاهش يافته و با این اعتبارات، می‌توان پيش‌بيني کرد که وضعيت فعاليت‌هاي فرهنگي و قرآني در سال آينده چگونه خواهد بود».

کاهش ٦٠درصدي بودجه قرآني کشور

نقدها به وضعيت بودجه فرهنگي به همين‌جا ختم نمي‌شود. سيدصادق طباطبايي‌نژاد، نماينده اردستان و ديگر عضو فراکسيون فرهنگي مجلس، نيز از کاهش ۶۰درصدي بودجه قرآني کشور در لايحه دولت براي سال ۹۷ خبر داده. حجت‌الاسلام سيدصادق طباطبايي‌نژاد با اشاره به وضعيت نامناسب بودجه قرآني سال آينده کشور در لايحه بودجه سال ۱۳۹۷، به مهر گفته: «پيش از اين در قانون بودجه ۹۶ حدود صد ميليارد تومان براي شوراي توسعه و ترويج فرهنگ قرآني در نظر گرفته شده بود تا شورا، اين مبلغ را ميان تشکل‌ها و نهادهاي قرآني کشور توزيع کند. با وجود اين حکم قانوني، در عمل حدود ۱۰ ميليارد تومان معادل ۱۰ درصد بودجه مصوب در قانون تخصيص يافته است. براي سال ۹۷ هم رقم پيشنهادي در لايحه بودجه با ۶۰ درصد کاهش، به حدود ۴۰ ميليارد تومان کاهش يافته که مشخص نيست چقدر از آن تخصيص مي‌يابد». روزنامه «شرق» پيش‌تر در گزارشي به اين نکته اشاره کرده بود که «بودجه نهاد‌هايي مانند جامعة‌المصطفي با بودجه دانشگاه‌هاي شهيد بهشتي و صنعتي شريف هم‌تراز بوده و از دانشگاه‌هايي مانند تربيت‌مدرس، دانشگاه صنعتي اميرکبير، دانشگاه علم و صنعت و دانشگاه علامه طباطبايي بالاتر است».

طبق آماري که در سايت جامعة‌المصطفي اعلام شده، اين ارگان تاکنون بيش از ٥٠ هزار مرد و زن را از ۱۲۲ مليت، تحت تعليم و تربيت خود داشته که تاکنون بيش از ٥٠ هزار نفر از آنان دانش‌آموخته شده‌اند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۷۹
انتشار یافته: ۳۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۲
چيزي نگفتن بهتر است.
دنا اورمزد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۳ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۲
شیعه داخلی باید توانمند ، سالن ، خوشحال و آماده باشد تا بتواند شیعه خارجی را حمایت کند . با این بیکاری و شکم خالی و بی پولی و هزار بدبختی این جور بودجه ها فقط آبروی شیعه و کشور را میبرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۲
در شهر ما نیز جامعه المصطفی وجود دارد. سیاه پوستان و چینی هایی میبینیم که در شهر با خانواده هایشان تردد می کنند. خانه ی مجانی هم به آنها می دهند. حقوق هم می دهند. این شرایط را برای خود ایرانی ها فراهم کنند خواهید دید که نیمی از ایرانیان نیز علاقه مند به جامعه المصطفی می شوند. و این تنها دلیلی است که خارجیان آفریقایی و چینی را به اینجا کشانده. زندگی مجانی با حقوق!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۲
بودجه این مراکز باید از خمس و زکات تهیه شود .
جواد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۱۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۲
علی برکت ا...بااین همه نهادهای ویژه برخوردار از بودجه .تازه داریم می فهمیم دراین کشور چه خبره.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۲
که چی ؟
تا حالا که این همه بودجه رو می گرفتن وضع فرهنگی الان خیلی خوبه ؟
دوستان برای چه چیزی سینه زنی میکنند ؟
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۲
یعنی هم اکنون ۴۰ هزار خارجی به خرج و هزینه ما در کشور مشغول به تحصیل هستند؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۲
وقتی مردم گشنه هستند بودجه فرهنگی یعنی چه؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۳ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۲
در حالي كه مردم نون ندارن بخورن چرا بايد 40 هزار خارجي بورس تحصيلي ديني بشن؟بايد بوجه اين نهاد ها قطع بشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۹ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۲
قیل از انقلاب که ترویج تشیع بدون بودجه دولتی و با تکیه بر مردم انجام می شد بسیار موثر تر از اکنون بود.
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز خواهد شد؟