روشن نشدن چشم تولید به کاهش نرخ سود تسهیلات

حدود چهار ماه از زمان کاهش نرخ سودهای بانکی می گذرد. هدف از اجرای این طرح این بود که بعد از یک وقفه زمانی، بانک مرکزی اقدام به کاهش نرخ سود تسهیلات نماید تا بلکه یکی از موانع بر سر راه تولید برداشته شود اما در این چهار ماه هیچ اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است. حالا مجلس برای بانک ها خط و نشان کشیده، اما بعید به نظر می رسد بانک ها توجهی بکنند!
کد خبر: ۷۵۸۵۶۲
|
۰۴ دی ۱۳۹۶ - ۱۷:۳۰ 25 December 2017
|
4663 بازدید

حدود چهار ماه از زمان کاهش نرخ سودهای بانکی می گذرد. هدف از اجرای این طرح این بود که بعد از یک وقفه زمانی، بانک مرکزی اقدام به کاهش نرخ سود تسهیلات نماید تا بلکه یکی از موانع بر سر راه تولید برداشته شود اما در این چهار ماه هیچ اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است. حالا مجلس برای بانک ها خط و نشان کشیده، اما بعید به نظر می رسد بانک ها توجهی بکنند!

به گزارش تابناک اقتصادی، بعد از تصمیم گیری شورای پول و اعتبار برای کاهش نرخ سود بانکی، در مورخه 5 شهریور ماه سال جاری بانک مرکزی بخشنامه ای 8 بندی را به بانک ها و موسسات مالی و اعتباری ابلاغ نمود که پیرو آن باید تمام بانک ها و موسسات مالی و اعتباری از روز شنبه مورخه 11 شهریور ماه 1396 نرخ های سود علی الحساب سپرده های سرمایه گذاری یک ساله را حداکثر به ۱۵ درصد و نرخ سود کوتاه مدت عادی روزشمار را حداکثر به ۱۰ درصد کاهش می دادند.

هدف از اجرای این طرح این بود که بعد از یک وقفه زمانی بانک مرکزی اقدام به کاهش نرخ سود تسهیلات نماید تا بلکه یکی از موانع بر سر راه تولید برداشته شود. با گذشت چهار ماه از ابلاغ بخشنامه بانک مرکزی پیرامون کاهش نرخ سود بانکی هنوز خبری از کاهش نرخ سود تسهیلات نیست تا جایی که حالا مجلس پا پیش گذاشته و برای بانک ها خط و نشان کشیده است.

محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس طی مصاحبه ای اعلام کرد: بر اساس مصوبه و ابلاغیه بانک مرکزی، از زمان ابلاغ بانک ها مکلف به تعدیل نرخ سود تسهیلات متناسب با کاهش نرخ سود سپرده ها بودند اما به هر دلیلی این موضوع به تعویق افتاد. حالا از اول دی سال جاری، بانک ها مکلفند کاهش نرخ سود تهسیلات را مطابق با قانون کلید بزنند. در صورتی که تا پایان دی ماه اقدامات قانونی در این زمینه انجام نشود قطعاً کمیسیون اقتصادی مجلس موضوع تحقیق و تفحص از بانک های متخلف را در دستور کار خود قرار خواهد داد.

سئوالی که در اینجا مطرح می باشد این است که چقدر این تهدید رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس می تواند اهرم فشاری بر بانک ها جهت اجرای کاهش نرخ سود تسهیلات باشد؟

در ابتدا و قبل از پاسخ به این سئوال باید به تاریخ یکم شهریور ماه سال جاری باز گردیم و عملکرد بانک ها در دوره یازده روزه ( 1 تا 11 شهریور که زمان اجرای ابلاغیه بانک مرکزی بود) را مورد بررسی قرار دهیم. در آن دوره یازده روزه تمام بانک ها حتی در روزهای تعطیل نیز در تلاش بودند تا با شیوه های مختلف اقدام به حفظ سپرده های قدیمی و جذب سپرده های جدید نمایند. در این فرصت بانک ها به کسانی که دارای سپرده های قابل توجهی بودند پیشنهاد می دادند که سپرده های خود را در حساب هایی با سود 20 درصد و یا بیشتر از آن برای مدت یک سال دیگر قرار دهند. حتی این پیشنهاد به سپرده ها با مبالغ پایین نیز داده می شد. بنابراین در آن بازه تمام این سپرده ها به حساب هایی منتقل شد که سود بالای 20 درصد به آن ها تعلق می گرفت و بانک ها مکلف شدند این سود را به مدت یک سال دیگر پرداخت کنند. بنابراین اگر بانک ها بخواهند هم اکنون به کاهش نرخ سود تسهیلات به حدود 18 درصد تن بدهند متحمل ضرر و زیان سنگینی خواهند شد. بنابراین می توان گفت که قطعا تا حداقل شهریور ماه سال آینده، بانک ها در مقابل کاهش نرخ سود تسهیلات مقاومت خواهند نمود و توجهی به این خط و نشان مجلس نیز نخواهند کرد.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز خواهد شد؟