جنگ سرد میان ایران و عربستان در سالیان اخیر بر خاورمیانه سایه افکنده و دو بازیگر تلاش کرده اند در این جنگ نفوذ منطقه ای خود را تقویت کنند. حال پرسش این است: این جنگ سرد تا کی قرار است ادامه پیدا کند و احتمال تبدیل شدن آن به جنگ داغ چقدر است؟
به گزارش «تابناک»، این پرسشی است که پایگاه «میدل ایست مانیتور» بدان پاسخ داده و نوشته است: جنگ های سرد برای مدت طولانی ادامه دارند. این جنگ در میان اسپارت ها و آتنی ها در نهایت داغ شد. جنگ سرد ایالات متحده و شوروی که تقریبا پنج دهه به سیاست جهانی را تعیین کرد، هرگز تبدیل به یک جنگ سخت نشد. اسرائیل و سوریه از سال 1973 تا سال 2011 در جنگ سرد بودند. هند و پاکستان نیز متناوب در یک جنگ سرد طولانی مدت به سر برده اند.
جنگ سرد، جنگی است که در آن تلاش های زیادی برای جلوگیری از رویارویی مستقیم در میدان جنگ صورت می گیرد، به طوری که عواقب جنگ در هر دو طرف مطلوبیت ندارد، به گونه ای که اگر جنگ سرد بین آمریکا و شوروی به جنگ گرم تبدیل می شد، با توجه به قدرت هسته ای دو طرف، کل حیات کره زمین به مخاطره می افتاد. هند و پاکستان نیز کلاهک های هسته ای دارند که باعث می شود آن ها جنگ میان خود را سرد نگه دارند.
یکی از ویژگی ها جنگ سرد این است که طرفین معمولا از نیروهای نیابتی در برابر یکدیگر به جای رویارویی مستقیم بهره می گیرند؛ برای مثال می توان به جنگ آمریکا در ویتنام و جنگ شوروی در افغانستان اشاره کرد.
هم اکنون جنگ سرد بین ایران و عربستان، عمده ترین جنگی سردی است که خطر تبدیل شدن آن به یک رویارویی مستقیم وجود دارد؛ مثل تمامی جنگ های سرد، طرفین به نظر می رسد قصد ندارند به سمت رویارویی مستقیم حرکت کنند؛ هرچند شاید برخی عناصر در دو کشور خواهان این مسأله باشند.
از آنجایی که هیچ یک از این دو کشور سلاح هسته ای در اختیار ندارند، به همین جهت درگیر مستقیم میان آن ها فاجعه بار نخواهد بود، ولی می تواند قابل توجه باشد.
برای ایران، این امر به معنای جنگ واقعی با کل دنیای عرب سنی و همچنین ایالات متحده است که به شدت از ریاض حمایت می کند. ایران همچنین ممکن است با سرمایه گذاری غربی ها که پس از توافق هسته ای در سال 2015 به سمت تهران سرازیر شد، خداحافظی کند.