پس از اپل، گوشیهای گوگل، بلکبری و موتورولا به عنوان مدلهایی که مشمول فاز اجرایی مرحله دوم رجیستری میشوند، اعلام شد؛ بدینترتیب اقداماتی که تا پیش از این تنها برای گوشیهای شرکت اپل لازم بود، اکنون به این گوشیها تسری یافته و کاربران نیز باید موارد احتیاط را هنگام خرید و در راستای فعالسازی رعایت کنند.
به گزارش ایسنا، در راستای ادامه مرحله دوم رجیستری، رگولاتوری اعلام کرد: نظر به اجرای موفقیتآمیز مراحل اولیه طرح رجیستری و در راستای اهداف پیشگیری از قاچاق گوشی تلفن همراه، تحقق حقوق مصرفکنندگان، واردکنندگان قانونی و فروشندگان مجاز و براساس تصمیمات متخذه در یازدهمین جلسه کمیته راهبری طرح رجیستری، در ادامه مرحله دوم طرح و از ساعت ۲۴ روز جمعه ۸ دی ماه تمامی مدلهای گوشی تلفن همراه گوگل، بلکبری و موتورولا مشمول طرح میشوند.
طبق اعلام رگولاتوری، فاز دوم چند مرحله دارد که ابتدا شامل برند اپل و به مرور شامل برندهای دیگر شده و نهایتا تا دو ماه آینده اعلام میشود که کلیه گوشیها و تجهیزات سیمکارتخور شامل این طرح میشوند. پس از آن اگر هر گوشی از سامانههای گمرکی وارد و ثبت نشده و غیرمجاز باشد، متعلق به هر برندی که باشد قابل سرویسگیری در شبکه تلفن همراه نخواهد بود.
آغاز فاز دوم رجیستری با محصولات اپل
پیش از این فاز دوم رجیستری از تاریخ ۱۴ آذرماه آغاز شده و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات طی اطلاعیهای اعلام کرده بود «فاز دوم طرح ثبت گوشی تلفن همراه تمام مدلهای گوشی و تبلت آیفون را شامل خواهد شد و به تدریج در هفتههای پس از آن سایر مدلهای گوشی و تبلت نیز تحت پوشش طرح رجیستری قرار میگیرند.» بدینترتیب گوشیهای گوگل، بلکبری و موتورولا مرحلهی بعدی از گوشیهایی هستند که فاز اعمال سیاست رجیستری برای آنها اجرایی میشود.
به گفته مسوولان، با اجرای این طرح، برای تمامی گوشیها و تبلتهایی که تا قبل از تاریخ اجرای هر مرحله فعال شده است مشکلی به وجود نمیآید اما پس از آن صرفا گوشیهایی که از مبادی قانونی وارد کشور شدهاند فعال خواهند شد. بنابراین به کلیه دارندگان مدلهای گوشی فوق توصیه میشود تا تاریخ ذکرشده گوشیهای موجود خود را فعال کنند. پس از تاریخ هشتم دی ماه نیز همانند گوشیهای اپل قبل از فعالسازی با استعلام کد ۱۵ رقمی(IMEI) از طریق سامانه #۷۷۷۷* یا #۴* اصالت گوشی را استعلام و پس از اطمینان از ثبت گوشی نسبت به خرید آن اقدام کنند.
مکانیزم پلهای برای اعمال سیاست رجیستری
در حالی که وعده اجرای رجیستری به دولتهای پیشین برمیگردد و حتی چندین بار هم شاهد اجرای ناموفق این طرح بودیم، در نهایت با آمادگی سیستمهای فنی و زیرساختهای این طرح به گفته مسوولان ارتباطات و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مرحلههای آغازین این طرح شامل آگاهسازی بخشهای مختلف و پایش کل شبکه اپراتورهای موبایل و ثبت و مانیتورینگ آخرین شناسههای ترکیبی گوشی و سیمکارت، بار دیگر از مهرماه کلید خورد و محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- از مکانیزم پلهای برای اجرای اعمال سیاست خبر داد.
البته اعلام برندهای فاز دوم رجیستری با تاخیر همراه بود و درنهایت نیز با عرضه مدلهای جدید محصولات شرکت اپل، مسوولان اپل را به عنوان یکی از برندهایی که پس از رجیستری سرویس نخواهند گرفت، اعلام کردند و معرفی سایر برندها نیز به نظر وزیر ارتباطات منوط شد.
اصالت گوشی را حتما بررسی کنید
برای اطمینان از اصالت گوشی، چند مرحله وجود دارد؛ روی جعبه، پشت تجهیز تلفن همراه یا روی جلد تلفن همراه و در نرمافزار گوشی یک IMEI هست. افراد باید هر سه این اعداد را با هم تطبیق دهند. ابتدا استعلام کد روی جعبه را بررسی کنند، سپس آن را با IMEI پشت تجهیز تطبیق داده و اگر مطابقت داشت اقدام به احصای IMEI نرمافزاری دستگاه با *#۶# کنند. آخرین اقدام این است که همین کد را روی فاکتور خرید بنویسند و آن را به مهر فروشنده مهمور کنند. این مرحله گام اول رجیستری و استعلام اصالت کالاست.
در نهایت لازم است هنگام خرید برندهایی که اعلام شدهاند، دقت کنید. ابتدا شماره ۱۵ رقمی (IMEI) پشت جعبه تلفن همراه را به شماره ۷۷۷۷ پیامک و یا با استفاده از کد دستوری #۷۷۷۷* شمارهگیری کنید. منوی اول استعلام اصالت دستگاه است و سوال میشود که شماره IMEI را وارد کرده و پس از آن از طریق سامانه همتا پیامکی ارسال میشود.
اگر گوشی در شبکه ثبت شده باشد، پیامکی برایتان میآید که گوشی مجاز است و میتوانید خریداری کنید. اما اگر در پیامک بیاید که این گوشی در سامانه ثبت نشده و غیرمجاز است، به هیچ عنوان نباید آن را بخرید، زیرا در شبکه تلفن همراه سرویس نخواهد گرفت.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.