افزایش قیمت نفت با افزایش سهمیه ی واردات نفت چین و ادامه ی اجرای قرارداد کاهش تولید اوپک

روز پنجشنبه قیمت نفت افزایش یافت. این در حالی است که اواخر روز چهارشنبه ، قیمت نفت نسبت به اوایل این روز  کاهش یافته بود و به بشکه ای ۶۶.۴۴ دلار رسید. از دلایل افزایش قیمت نفت در روز جاری، تصمیم دولت چین مبنی بر افزایش سهمیه ی واردات نفت خام در سال ۲۰۱۸ میلادی عنوان شده است. همچنین، ادامه ی اجرای قرارداد کاهش تولید نفت توسط اوپک در افزایش قیمت ها بی تاثیر نبوده است.
کد خبر: ۷۵۹۵۰۰
|
۰۷ دی ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۷ 28 December 2017
|
4922 بازدید

روز پنجشنبه قیمت نفت افزایش یافت. این در حالی است که اواخر روز چهارشنبه ، قیمت نفت نسبت به اوایل این روز  کاهش یافته بود و به بشکه ای ۶۶.۴۴ دلار رسید. از دلایل افزایش قیمت نفت در روز جاری، تصمیم دولت چین مبنی بر افزایش سهمیه ی واردات نفت خام در سال ۲۰۱۸ میلادی عنوان شده است. همچنین، ادامه ی اجرای قرارداد کاهش تولید نفت توسط اوپک در افزایش قیمت ها بی تاثیر نبوده است.

به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از رویترز، امروز قیمت آتی نفت خام برنت بین الملل، نسبت به قیمت بسته شده در اواخر روز چهارشنبه ۲۴ سنت افزایش یافت (۰.۴ درصد) و این نفت در بازار بشکه ای ۶۶.۶۸ دلار معامله شد، این در حالی است که معاملۀ آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت با افزایشی ۱۸ سنتی (۰.۳ درصد) بشکه ای ۵۹.۸۲ دلار صورت گرفت. لازم به ذکر است که در روزهای گذشته قیمت نفت برنت و وست تگزاس اینترمدیت به ترتیب با رسیدن به بشکه ای ۶۷ و ۶۰ دلار رکوردی جدید را از دو سال و نیم گذشته تا به حال به نام خود ثبت کرده است. گفته می شود که از دلایل افزایش قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت انتشار گزارشی توسط موسسه نفت آمریکا مبنی بر کاهش ۶ میلیون بشکه ای موجودی نفت خام در آمریکا و رسیدن آن به مجموع ۴۳۲.۸ میلیون بشکه بوده است. 

افزون بر این، به گفته ی معامله گران بازار نفت، دولت چین با افزایش دادن سهمیه ی واردات نفت خام در سال ۲۰۱۸ رکوردی جدید ثبت کرده و این موضوع موجب شده که قیمت نفت در روز جاری افزایش یابد. بر اساس آمارهای منتشر شده، در ماه نوامبر سال جاری موجودی نفت چین با ۳ درصد کاهش و رسیدن به مجموع ۲۶.۱۵ میلیون تن به کمترین حد خود در ۷ سال اخیر رسیده است. 

باید خاطر نشان گردد که توقف عرضه ی نفت از خطوط صادراتی کشور لیبی و همچنین خط صادراتی فورتیس بریتانیا در افزایش قیمت ها بی تاثیر نبوده است. لازم به ذکر است که از این دو خط صادراتی حدودا ۱۰۰،۰۰۰ بشکه در روز نفت صادر می شود و قرار است که در ماه ژانویه ی سال ۲۰۱۸ عرضه ی نفت از این دو خط صادراتی از سر گرفته شود. در این رابطه، تحلیلگران بازار نفت معتقدند که سال آینده با برگزاری انتخابات سراسری در کشور لیبی، ممکن است خطرات ژئوپلیتیک و آشوب در منطقه افزایش یافته و این امر به نوبه خود باعث افزایش قیمت نفت گردد. 

همچنین، به گفته ی معامله گران بازار نفت، از دلایل افزایش قیمت در روز جاری ادامه اجرای قرارداد کاهش تولید نفت اوپک و در نتیجه ی آن کاهش مازاد عرضه بر تقاضا بوده است. این نکته لازم به ذکر است که سازمان کشور های صادر کننده نفت و ۱۱ کشور دیگر از جمله روسیه در اواخر سال گذشته توافق کرده بودند تا برای ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا و در پی آن افزایش قیمت نفت، تولید خود را از اول سال ۲۰۱۷ در مجموع روزانه ۱.۸ میلیون بشکه کاهش دهند. در تاریخ ۲۵ می، تولید کنندگان تصمیم گرفتند که قرارداد کاهش تولید نفت را که در ابتدا ۶ ماهه بود، برای ۹ ماه دیگر تمدید کنند، و تا ماه مارس ۲۰۱۸ به کاهش تولید ادامه دهند. کاهش تولید نفت توسط اعضای اوپک باعث شده است که موجودی نفت در بازار های جهانی کاهش یافته و قیمت این محصول بیش از ۴۵ سنت از ماه ژوئن سال جاری افزایش یابد.  علاوه بر این، در روز ۳۰ ام نوامبر، اعضای اوپک به همراه کشورهای غیر عضو به رهبری روسیه توافق کردند که تا پایان سال ۲۰۱۸ میلادی قرارداد مزبور را تمدید کرده و تولید نفت را کاهش دهند.

از دلایلی که مانع از افزایش قیمت نفت در نتیجه ی تمدید قرارداد کاهش تولید توسط اوپک می شود افزایش تولید نفت توسط آمریکا است. بر اساس گزارش ها، تولید نفت آمریکا از اواسط سال ۲۰۱۶ به میزان ۱۶ درصد افزایش یافته و به سرعت به مرز ۱۰ میلیون بشکه در روز نزدیک شده است.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟