چرا امسال از برف و باران خبری نیست؟

کد خبر: ۷۵۹۶۱۳
|
۰۸ دی ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۲ 29 December 2017
|
42821 بازدید
|

رئیس سازمان هواشناسی کشور نسبت به شکل گیری کم بارشی انباشته در کشور هشدار داد و گفت: متاسفانه آثارکمبود بارش فصل پاییز به صورت کم بارشی انباشته تا پایان سال ادامه خواهد داشت.

به گزارش ایسنا، داود پرهیزکار معاون وزیر راه در پاسخ به چرایی کم بارشی و دمای بالای هوا در پاییز امسال اظهار کرد: در فصل تابستان سامانه جوی با هسته گرم که به «واچرخند جنب حاره ای خاورمیانه» مشهور است؛ بر روی کشور مستقر می شود و معمولا با شروع فصل پاییز، به تدریج به عرض های جنوبی تر حرکت می کند و از این طریق امکان نفوذ توده هوای سرد به مرزهای شمالی کشور فراهم می شود.

تاثیر دور پیوندها در شرایط بارش و دما

وی تصریح کرد: زمان شروع حرکت و میزان جابجایی این سامانه به سمت جنوب کشور تحت تأثیر چند نوسان بزرگ مقیاس و جهانی است که به «دورپیوند» موسوم هستند. این دورپیوندها دوره تناوب مختلف و شدت اثرگذاری متفاوت دارند. به طور کلی هر دوره تناوب یک دورپیوند شامل بخش منفی، خنثی و مثبت است که هر حالت می تواند اثرات مثبت یا منفی بر شرایط بارش و دمای هوا در سطح کشور داشته باشد.

رئیس سازمان هواشناسی کشور با اشاره به اینکه مدت و شدت اثرگذاری دورپیوندها بر روی تغییرات مثبت یا منفی بارش و دما متفاوت است، افزود: پاییز امسال بیشتر دورپیوندها در حالت خنثی قرار داشتند و تنها دورپیوند النینو- نوسان جنوبی که به «انسو» مشهور است در فاز مثبت یا به عبارتی در شرایط «لانینا» و با شدت متوسط قرار داشت، علیرغم اینکه مراکز جهانی فاز آن را خنثی یا مثبت ضعیف پیش‌بینی کرده بودند.

تاخیر در حرکت هسته گرم جو مساوی با طولانی شدن تابستان

به گفته پرهیزکار، از اثرات این فاز انسو یعنی لانینا برای ایران این است که سبب تأخیر در زمان حرکت واچرخند جنب حاره ای خاورمیانه به سوی جنوب می شود که به مثابه طولانی تر شدن شرایط تابستانی است. در نتیجه توده هواهای باران‌زا امکان نفوذ به ایران را نخواهند داشت و یا با تاخیر زمانی وارد کشور می شوند. این وضعیت می تواند به پدیده کم بارشی در برخی نقاط کشور به علت فعالیت ضعیف سامانه های بارشی بیانجامد. به عبارت دیگر تحت این شرایط با کم فعال شدن سامانه های بارشی، میزان بارش پاییزه کاهش می یابد و به سبب کاهش ابرناکی و عدم نفوذ توده هواهای سرد، دمای هوا نیز بالاتر از میانگین بلندمدت قرار می گیرد.

رئیس سازمان هواشناسی کشور در ادامه در مورد تجربه هوای گرم در پاییز سال جاری، با اشاره به اینکه هسته سامانه واچرخند جنب حاره ای گرم است، گفت: این سامانه از یک توده هوای بسیار بزرگ و گرم تشکیل شده است ضمن اینکه شرایط دینامیکی این سامانه به گونه ایست که امکان رشد ابر در آن وجود نداشته و در نتیجه روزهای آفتابی همراه با افزایش دمای ناشی از آن را به دنبال دارد. بنابراین مجموع این شرایط باعث بالا بودن دما در این روزها شده است.

کم بارشی کشور در پاییز امسال 55 درصد نسبت به بلندمدت

پرهیزکار در ادامه گزارشی از وضعیت بارش کشور در پاییز امسال ارائه داد و گفت: به استثنای مناطق محدودی واقع در نوار شمال غربی و جنوبی، بارش کل کشور از ابتدای سال زراعی جاری (از اول مهر) تا 5 دی ماه بیش از 55 درصد نسبت به میانگین دوره مشابه بلندمدت کاهش یافته است و بیشترین کاهش به ترتیب در استان های خراسان جنوبی، قم، یزد، اصفهان، مرکزی، کرمان، سیستان و بلوچستان، تهران و چهارمحال و بختیاری بین 80 تا 95 درصد رخ داده است.

بارش دی کمتر از حد نرمال

وی با اشاره به کاهش 25 درصدی بارش پاییزه کشور نسبت به دوره مشابه در سال گذشته، درباره وضعیت جوی کشور در دی ماه گفت: بارش دی ماه در تمام نقاط کشور کمتر از حد نرمال خواهد بود. میانگین بارش کشور در هفته دوم دی کمتر از نرمال، هفته سوم دی در نوار شمالی کشور بیش از نرمال و در سایر مناطق نرمال تا کمتر از نرمال و هفته چهارم دی در کل کشور کمتر از نرمال نسبت به مقاطع زمانی مشابه خواهد بود.

پیش بینی دی ماه گرم در سراسر کشور

رئیس سازمان هواشناسی کشور در مورد شرایط دمایی کشور در ماه جاری نیز اظهار کرد: میانگین دمای دی ماه در بیشتر نقاط کشور تا یک درجه بیش از نرمال و در استان های واقع در نوار غربی بیش از دو درجه خواهد بود.

بارش و دمای بهمن و اسفند 96

پرهیزکار با اشاره به بارش نرمال کشور طی دو ماه بهمن و اسفند، در مورد شرایط دمایی این مقطع گفت: انتظار می رود در ماه دوم فصل زمستان، کشور دمایی کمتر از حد نرمال را تجربه کند. به طور کلی پیش بینی می شود که میانگین دمای زمستان در حد نرمال تا یک درجه بیش از نرمال باشد.

رئیس سازمان هواشناسی کشور در پایان با اشاره به کم بارشی پاییز امسال تاکید کرد: متاسفانه کمبود بارش فصل پاییز به صورت کم بارشی انباشته تا پایان سال ادامه خواهد داشت. علاوه بر آن، توزیع بارش دارای ناهمگنی زمانی و مکانی خواهد بود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۷
در انتظار بررسی: ۲۷
انتشار یافته: ۲۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۸
نفهمیدیم بالخره میاد یا نمیاد
ناشناس 153
|
Germany
|
۰۹:۴۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۸
اين دورپیوند فقط براي ايران اتفاق افتاده يا نه در كشورهاي همسايه هم اتفاق افتاده است؟
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۰۹:۴۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۸
هشدار رو بابت چیزی میدهند که قابل علاج باشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۸
وقتی با امواج پارازیت به اصطلاح کار فرهنگی انجام می دهند، باید پیامدهای آن بر سلامت مردم (سرطان ...) و همچنین عدم باروری ابرها در ایجاد باران و برف (خشکسالی...) را قبول نمایند. متاسفانه مسئولین مربوطه درک درستی از زمان، مکان و همچنین تخصص لازما را ندارند.
یاسر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۸
امواج پارازیت باعث جنبش و ارتعاش ملکولهای آب شده و جلوگیری از متراکم شدن رطوبت و عقیم شدن ابرها و مانع تشکیل باران و برف میگردد
ناشناس
|
Germany
|
۱۰:۱۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۸
یعنی اگر کسی می فهمد برای بی ابی سالهای اینده برنامه ریزی کنند
ناشناس
|
United States of America
|
۱۰:۱۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۸
احتمالا ازبی حجابی است وشما آن را درک نمی کنید نمازباران هم نیاز دارد
ممد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۸
به بی حجابی ربطی نداره. اقا این بی سواده. نمی فهمه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۸
برای ما حرفای قلمبه از خودت بدر نکن... خشک سالی فقط بدلیل گناه و بی حجابی زنان اتفاق می افتد و لاغیر... تقبل الله
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۸
نمیدونم چرا برف و باران رفته به بلاد کفر (آمریکا و ژاپن )
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟