رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: هنوز شکاف ۶.۸ درصدی بین باسوادی زنان و مردان وجود دارد و تلاش کردیم با رویکرد توجه به باسوادی زنان، این فاصله را کم کنیم.
به گزارش ایرنا، علی باقرزاده آمادگی زنان برای حضور در کلاسهای آموزش نهضت سوادآموزی را بیشتر از مردان دانست و گفت: البته زنان، جامعه هدف بیشتری را نسبت به خودشان اختصاص داده اند و از دو میلیون و ۶۹۰ هزار بیسواد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال در کشور، یک میلیون و ۶۸۰ هزار نفر آنها از میان زنان است.
او گفت: ۸۰ درصد فعالیتهای سازمان نهضت به زنان و دختران اختصاص پیدا کرده است و علاوه بر آن طرح آموزش اولیای بیسواد دانشآموزان را داریم که اغلب این افراد را زنان تشکیل میدهند.
او ادامه داد: طرح آموزش کودکان ۱۰ تا ۱۹ سال به عنوان گروههای مولد و موثر جامعه از دیگر برنامههای ماست و آموزش آنها میتواند ارزش افزوده بالاتری را ایجاد کند.
باقرزاده با بیان اینکه تمرکز ما روی مناطق روستایی و عشایری است، گفت: تقریبا ۴۵ درصد فعالیتهای ما در این مناطق است و طرحهای ویژهای برای آموزش عشایر داریم و تمرکز روی زنان و دختران است.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: بار اصلی کار سوادآموزی هم روی دوش آموزش دهندگان در نهضت سوادآموزی است که ۷۸ درصد آنها زن هستند چرا که جامعه هدف نهضت سوادآموزی در حال حاضر بیشتر زنان است.
او معتقد است، خانواده ستونی دارد و آن ستون مادر خانواده است، میزان صلاحیت، شایستگی، قابلیت، دانش و اطلاعات مادر خانواده به شکل بسیار موثری به اعضای خانواده منتقل میشود و اگر مادری مطلع باشد یک رژیم غذایی سالم درست میکند و اگر باسواد باشد فرزندانش در درسها پیشرفت بیشتری دارند.
او ادامه داد: بهبود روابط اعضای خانواده توسط مادرصورت میگیرد، پس باسواد کردن یک مادر مانند باسواد کردن یک نفر در جامعه نیست بلکه سرشاخهای است که باسواد شدنش مانند چشمه جوشانی است که دائما از آن همه استفاده می کنند، به همین خاطر ما مساله آموزش زنان را با اعتقاد و باور دنبال می کنیم.
مردان از کلاسهای نهضت استقبال نمیکنند
باقرزاده با بیان اینکه هرچند مردان از کلاسهای نهضت سوادآموزی استقبال نمیکنند، گفت: به نظر میآید رفتن ما به سوی زنان اجتناب ناپذیر است و با وجود این موضوع با اشتیاق این بخش را میپذیریم.
او تاکید کرد: اخیرا کتابی را ویژه زنان تهیه کردهایم که تمام گفتوگو و متنها و تصاویر مبتنی بر زندگی زنان جامعه هدف ماست و این را یک موفقیت میدانیم و فکر میکنیم بانوان با این کتاب ارتباط بهتری برقرار کنند تا کتابی که نیمی از آن درباره رفتار و مشاغل مردان باشد.
او با بیان اینکه کتاب در مرحله آزمایشی است، گفت: امسال پنج هزار نفر تحت پوشش این کتابها رفتهاند و باید ارزشیابی کنیم که در یادگیری و انگیزه زنان تفاوتی ایجاد می کند یا نه؟
آماری از دختران بازمانده از تحصیل نداریم
باقرزاده گفت: به صورت خاص در مورد کودکان خارج از مدرسه طرح ۱۰ تا ۱۹ سال را داریم و برای این طرح تقریبا ۳۰ درصد هزینههای اضافی انجام میدهیم و مشوقهایی برای آنها یا مربیان پیشبینی کردهایم.
او با بیان اینکه در ارتباط با گروههای سنی و افرادی که خودشان در سرشماری بیسوادی شان را اعلام کردهاند آمار داریم، گفت: از افراد زیر ۱۰ سال بیسواد در کشور اطلاعات دقیقی نداریم، اما در گروه ۱۰ تا ۱۹ سال ۱۹۰ هزار بیسواد براساس اعلام مرکز آمار ایران ثبت شده است و ۶۰ درصد این افراد را دختران تشکیل می دهند.