خروج بیش از 1000 تروریست از جنوب غرب دمشق پس از توافق با دولت سوریه، افزایش حضور پیمانکاران و دیپلمات های آمریکا در سوریه، جزئیات حمله به کلیسای «مارمینا»ی مصر و کشیده شدن دامنه تنش میان تونس و امارات به حوزه ورزش، از جمله مهم ترین و آخرین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به حمایت یک سناتور آمریکایی از اعتراضات اخیر در ایران نیز اشاره کرد.د.
به گزارش «تابناک»، یکی از سناتورهای جمهوریخواه آمریکا، با انتشار بیانیه ای از اعتراضات روزهای اخیر در ایران حمایت کرد.
سناتور «تام کاتن» در بیانیه خود، که در توئیتر منتشر شده آورده است: حتی با اینکه میلیاردها دلار از لغو تحریمها در پی توافق هستهای، عاید ایران شد، باز هم آنها (مسئولان) نتوانستند نیازهای اساسی مردم خود را برآورده کنند.
وی در ادامه ادعاهای بیپایه ی خود، کمک ایران به مردم جنگزده سوریه، عراق، یمن و همچنین حمایت از صلح و ثبات در لبنان را عامل کمبودهای اقتصادی دانست.
این سناتور ضد ایرانی در پایان علنا حمایت خود و آمریکا از این اعتراضات را اعلام کرده و می نویسد: اعتراضات در مشهد نشان داد که حکومتی با چنین ایدئولوژی نمی تواند برای همیشه، حمایت مردمی را داشته باشد و ما باید از مردم ایران که زندگی خود را برای بیان این موضع به خطر می اندازند حمایت کنیم.
خروج بیش از 1000 تروریست از جنوب غرب دمشق پس از توافق با دولت سوریه
تروریستهای حاضر در ریف جنوب غربی دمشق، پس از توافق با دولت سوریه، همچنان منتظر انتقال به شمال این کشور هستند.
منابع خبری گزارش دادهاند، طی ساعات آتی تروریست ها از«بیت جن و مغر المیر» به ادلب و استان درعا منتقل خواهند شد.
قرار است، تروریست های جبهه النصره به ادلب و تروریست های بومی وابسته به ارتش آزاد نیز به استان درعا منتقل شوند.
به گفته وی، بیش از 1000 «فرد مسلح» به شمال سوریه منتقل خواهند شد.
هم اکنون ده ها اتوبوس وارد منطقه مذکور شده و قرار است، بخش اعظم تروریست ها به ادلب منتقل شوند. البته هم اکنون نمایندگان ارتش سوریه با سرکرده های «جبهه النصره» نشستی برگزار کرده اند و «مذاکره همچنان در حال انجام است، ولی هنوز هیچ اتوبوسی خارج نشده است».
وبگاه خبری معارض «عنب» اما گزارش داد، بیش 300 تروریست معارض، نام خود را در یک لیست نوشته و آن را تحویل طرف های ناظر بر این توافق داده اند.
عنب نیز اعلام کرد، امروز تروریستها از این منطقه خارج می شوند، ولی هنوز زمان دقیق این پروسه مشخص نیست و برخی اختلافات میان طرفین وجود دارد.
تروریست های النصره شامگاه چهارشنبه از منطقه مغر المیر عقب نشینی کردند و ارتش سوریه وارد این منطقه شد.
ارتش سوریه نیز روز گذشته 24 ساعت به تروریست ها مهلت داد، از این منطقه خارج شوند، در غیر این صورت با عملیات نظامی، این مسأله را حل می کند.
افزایش حضور پیمانکاران و دیپلمات های آمریکا در سوریه
«جیمز ماتیس»، روز جمعه اظهار داشت، «با توجه به پایان قریب الوقوع روند مبارزه با تروریست های داعش و تمرکز مجدد بر بازسازی و تضمین عدم بازگشت تروریست ها به سوریه، پیش بینی می شود که حضور غیرنظامیان آمریکایی، از جمله پیمانکاران و دیپلمات ها در سوریه افزایش یابد!»
این اظهارات ماتیس احتمالاً خشم «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه را در پی خواهد داشت، زیرا وی پیشتر نیروهای نظامی آمریکا در سوریه را نیروهای «متجاوز غیرقانونی» خوانده بود.
گفتنی است، هم اکنون حدود ۲۰۰۰ نیروی نظامی آمریکا به بهانه مبارزه با تروریست های داعش، در خاک سوریه بسر می برند.
ماتیس در توجیه افزایش حضور غیرنظامیان آمریکایی در سوریه مدعی شد: «آمریکا در حال چرخش از رویکرد تهاجمی تصرف زمین به [رویکرد] باثبات سازی است... و شما شاهد افزایش حضور دیپلمات های آمریکایی خواهید بود!»
وزیر دفاع آمریکا پیش از این نیز گفته بود، نیروهای نظامی این کشور تا زمانی که داعش خواهان ادامه جنگ باشد و همچنین برای ممانعت از بازگشت گروه تروریستی «داعش ۲»، در سوریه خواهند ماند.
این نخستین بار است که وزیر دفاع آمریکا از افزایش حضور دیپلمات های آمریکایی در بخش هایی از سوریه سخن می گوید که از لوث وجود تروریست های داعش پاک شده است.
قرار است پیمانکاران و دیپلمات های آمریکایی بر آموزش نیروهای محلی جهت پاکسازی وسایل منفجره دست ساز و همچنین تحت کنترل گرفتن قلمرو خود و ممانعت از قدرت یابی داعش نظارت کنند.
ماتیس در این باره گفته است: «این تلاش در راستای بازگشت به شرایط عادی است که به حمایت و پشتیبانی فراوانی نیاز دارد».
جزئیات حمله به کلیسای «مارمینا» مصر
یک منبع امنیتی مصر گفت، مهاجمان حادثه کلیسای مارمینا، دو فرد نقابدار بودند که سوار بر یک موتور سیکلت از خیابان احمد بدوی در مجاورت کلیسا وارد و پس از پیاده شدن به محل استقرار نیروهای امنیتی نزدیک شده و ۱۲ تا ۱۵ تیر شلیک کردند و نیروهای امنیتی نیز شروع به تیراندازی کردند. در این حادثه، یک افسر پلیس و یک سرباز مورد اصابت گلوله قرار گرفتند.
وبگاه «الیوم السابع» به نقل از این منبع گزارش داد، این عملیات نیم ساعت طول کشید و نیروهای امنیتی موفق شدند، یکی از مهاجمان را دستگیر کنند و فرد دیگر نیز تحت تعقیب است.
«خالد عبدالعال»، مدیر امنیت قاهره نیز از خنثیسازی عملیات انتحاری در کلیسای حلوان خبر داد.
عبدالعال گفت: یک تروریست که حامل سلاح و ۱۵۰ گلوله و یک بمب بود، پیش از ورود به کلیسا و انجام عملیات تروریستی دستگیر شد.
فرد مهاجم نیز به ضرب گلوله نیروهای پلیس به قتل رسید.
منطقه حلوان شاهد آمادهباش امنیتی است و نیروهای امنیتی در ورودیها و خروجیهای منطقه حلوان مستقر شده و در تعقیب دیگر عناصر تروریستی هستند.
همچنین پنج خودروی حامی نیروهای ویژه، سه خودروی زرهی و دیگر نیروهای امنیتی و پلیسی در اطراف کلیسای مارمینا مستقر شدند.
«شریف ودیع» مشاور وزیر بهداشت در امور نظارت بر امدادرسانی و فوریتهای پزشکی گفت: ده دستگاه آمبولانس به مکان حادثه اعزام شدند.
«خالد مجاهد» سخنگوی وزارت بهداشت نیز اعلام کرد: هیچ یک از زخمیها در وضعیت خطرناک قرار ندارند.
«خالد مجاهد» سخنگوی وزارت بهداشت نیز گفت: شمار کشتههای این حادثه به ده تن و شمار زخمیها نیز به پنج تن رسیده است.
کشیده شدن دامنه تنش میان تونس و امارات به حوزه ورزش
شبکه خبری الجزیره قطر، جمعه شب به نقل از منابع تونسی گزارش کرد: اعضای تیم ملی هندبال امارات ـ که در تونس در اردوی آمادگی هستند ـ به دستور مقام های ابوظبی، خاک تونس را ترک کردند و به کشورشان بازگشتند.
به گزارش الجزیره، با بازگشت تیم ملی هندبال امارات به کشورش، دیدار دوستانه که قرار بود، امروز (شنبه) میان این تیم و تیم ملی هندبال تونس برگزار شود، لغو شد.
طرف اماراتی تاکنون علت بازگشت تیم خود به ابوظبی را بیان نکرده، ولی این کار پس از آن صورت می گیرد که مقام های تونسی، پرواز شرکت هواپیمایی امارات به تونس و بالعکس را به حالت تعلیق درآورده است.
این تصمیم تونس پس از آن گرفته شد که خطوط هوایی امارات اعلام کرد: بر پایه بخشنامه جدید این خطوط هوایی، زنان تونسی حق سفر به امارات و نیز به کشور دیگری از طریق خطوط هوایی این کشور را ندارند.
در این بخشنامه، زنان تونسی مقیم امارات و آن دسته از بانوان این کشور که گذرنامه سیاسی داشته باشند، از این امر مستثنا شده اند.
این تصمیم مقام های اماراتی، خشم مردم تونس را برانگیخته است، به گونه ای که برخی رسانه های این کشور، مسئولان ابوظبی را به تبعیض علیه زنان متهم کردند.