پیشنهاد جدید اندیشکده طرفدار اسرائیل برای پیروزی بر ایران در چهار کشور منطقه

پس از اعلام سیاست جدید آمریکا در قبال ایران و همچنین انتشار استراتژی امنیت ملی آمریکا توسط دولت ترامپ، وزارت دفاع آمریکا نیز در آستانه اعلام تغییر استراتژی خود در قبال سوریه است. در این میان، اندیشکده‌های آمریکایی هوادار اسرائیل در حال طراحی برنامه‌هایی برای مقابله فراگیر با ایران در منطقه هستند.
کد خبر: ۷۶۰۲۳۸
|
۱۰ دی ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۷ 31 December 2017
|
15773 بازدید
|

پس از اعلام سیاست جدید آمریکا در قبال ایران و همچنین انتشار استراتژی امنیت ملی آمریکا توسط دولت ترامپ، وزارت دفاع آمریکا نیز در آستانه اعلام تغییر استراتژی خود در قبال سوریه است. در این میان، اندیشکده‌های آمریکایی هوادار اسرائیل در حال طراحی برنامه‌هایی برای مقابله فراگیر با ایران در منطقه هستند.

به گزارش «تابناک»؛ مایکل ماکوسکی، رئیس مؤسسه یهودی برای امنیت ملی آمریکا (JINSA) در مطلبی در این خصوص در وبسایت شبکه فاکس نیوز نوشته است: دولت ترامپ به تازگی استراتژی جدید امنیت ملی آمریکا را منتشر کرده است که در آن ایران به عنوان چالشی مهم برای منافع ایالات متحده معرفی شده است، ولی در این استراتژی، چارچوبی جدی برای مقابله با هژمونی منطقه‌ای ایران معرفی نشده است. در واقع اعتلای ژئوپلتیک ایران، مهم‌ترین و خطرناک‌ترین تحول منطقه خاورمیانه در قرن حاضر است. ترامپ باید از الگوی ریگان پیروی کرده و با رویکردی تهاجمی در برابر ایران از نیروهای مخالف تسلط ایران بر منطقه حمایت کند. این امر نیازمند این است که دولت آمریکا این مسأله را بپذیرد که سوریه، عراق، لبنان و یمن دولت های فرومانده‌ای هستند که مرزهای فعلی آنها در خدمت ایران است.

ایران که بر پایتخت‌های لبنان و یمن تسلط دارد، از فرصت شکست داعش استفاده کرده است تا کنترل خود را بر عراق و سوریه استحکام بخشد. ایران به این ترتیب راهی زمینی از تهران تا بیروت را در اختیار خواهد داشت.

وارونه کردن این تهدید استراتژیک نیازمند این است که آمریکا به حضور نظامی خود در منطقه ادامه داده و از نیروهای محلی در عراق و سوریه حمایت کند. این نیروها توانایی این را خواهند داشت که در برابر ایران مقاومت کنند، ولی رویکرد تدافعی نه تنها به بر عکس کردن روند تسلط ایران بر منطقه کمک نمی‌کند، بلکه حتی برای مهار ایران نیز کافی نخواهد بود.

بر عکس، ما باید از الگوی ریگان در برابر اتحاد جماهیر شوروی پیروی کنیم که به جای استفاده از یک رویکرد تدافعی، رویکردی تهاجمی در مقابل شوروی اتخاذ کرد که در آن از نیروهای محلی ضدکمونیست حمایت می‌شد. برای وارونه کردن روند پیشروی ایران در منطقه باید از همین الگو استفاده شود.

ما باید بپذیریم که حفظ عراق، سوریه، لبنان و یمن در چارچوب مرزهای امروزین آنها رویکردی غیرطبیعی و در خدمت منافع ایران است. مرزهای امروزین کشورها در خاورمیانه که در شرایطی عجیب و غریب طراحی شده‌اند، مقدس نیستند. داعش و ایران هر دو نشان داده‌اند که نباید به این مرزها احترام گذاشت!

این چهار کشور، دولت ـ ملت‌های معمول مورد پذیرش نیستند، بلکه ساختارهای مصنوعی به جا مانده از خاکستر امپراتوری عثمانی هستند. این کشورها از مشکلات و شکاف‌های شدید قومی ـ مذهبی رنج می‌برند و بقای آنها، یا نتیجه وجود یک دولت مستبد بوده و یا این که شاهد خونریزی‌های قومی و مذهبی بوده‌اند.

در واقع نقطه ضعف استراتژی منطقه‌ای ایران وابستگی آن به دولت‌هایی است که در این شرایط پیچیده نژادی- مذهبی بر منطقه حکومت می‌کنند. ایالات متحده باید از این آسیب‌پذیری ایران استفاده کرده و از نیروهایی که در سوریه، عراق، لبنان و یمن مخالف نفوذ ایران و خواهان جدایی و خودمختاری و یا استقلال از دولت‌های مرکزی هستند، حمایت کند. نتیجه این رویکرد می‌تواند این باشد که این دولت‌های فرومانده به کشورهای کنفدرال سستی تبدیل شوند که در ایجاد و مرزبندی آنها توجه بیشتری به واقعیت‌های نژادی و قومی و مذهبی داشته باشد.

هر گونه ترسیم مجدد مرزها و یا روابط سیاسی در منطقه، می‌تواند موضوعی بسیار پیچیده باشد که الزاما تعیین خروجی آن در دستان امریکا نخواهد بود، ولی ما می‌توانیم بر آن تأثیر بگذاریم. آمریکا به این نیاز دارد که شرایط هر یک از این چهار کشور را دقیق بررسی و در خصوص سیاست خود در قبال آن، با متحدان منطقه‌ای خود مشورت کند.

مثالهایی از سیاست ما در قبال این کشورها می‌تواند از این قرار باشد: ایالات متحده باید ارسال سلاح برای دولت مرکزی در بغداد را متوقف کند. وقتی که طرف‌های درگیر در کردستان عراق به مصالحه رسیدند و حکومتداری خود را بهبود بخشیدند، آمریکا باید سیاست خود را بر حمایت جدی و کمک نظامی به این دولت قرار دهد و نهایتا این که فدرالیسم را برای باقی مانده عراق مورد حمایت قرار دهد.

در سوریه نیز ایالات متحده باید از یک کنفدرالیسم سست از دولت‌های تشکیل شده بر اساس قومیت و مذهب حمایت کند که شامل دولت علوی در سواحل سوریه در دریای مدیترانه، کشور کردها در شمال و کشور اعراب اهل سنت در مرکز سوریه خواهد بود. ایالات متحده همچنین باید با پشتیبانی از دولت سکولار آذربایجان نشان دهد که با شیعیان دشمنی نمی‌کند. یکی از مزایای جانبی این رویکرد می‌تواند این باشد که تنش‌های داخلی در ایران، حکومت مرکزی این کشور را تضعیف کند.

شاید عده‌ای این گونه استدلال کنند که این رویکرد غیرعملی و ثبات‌زداست و فرصت‌های جدیدی در اختیار ایران قرار خواهد داد، ولی مسأله این است که روند فعلی منطقه احتمالا خطرناک‌تر است. ایران به موفقیت‌هایی که تاکنون به دست آورده راضی نیست و برنامه‌هایش برای منطقه خطر جنگ‌های بیشتری را به وجود خواهد آورد. به علاوه، پیش از این نیز برخی از دولت‌های مصنوعی مانند اتحاد شوروی، یوگسلاوی و چکسلواکی که مخلوقات پس از جنگ جهانی اول بوده‌اند با موفقیت تجزیه شده‌اند. دولت ترامپ باید رویکردی تهاجمی در قبال ایران در پیش بگیرد، زیرا ساختار فعلی مرزها در خاورمیانه در راستای منافع ایران است و باید به آن پایان داده شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۸
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۰
اختلاس ودزدی مدیران وژن برترها هم نقشه آمریکا است
پاسخ ها
سروش
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۰
چون اخرش اون اختلاس گران پول دزدی رو تو امریکا خرج می کنند، اون ژن برترها هم تو دانشگاه های امریکا درس خوندن،اون مدیران نالایق هم از طریق کانال ها مجازی امریکا برجسته و باهشو کاری جلوه داده می شن و...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۰
بابا خسته ایم .کی پس باید زندگی کنیم‌؟صدای مردم را نشنیدید؟مگر ژاپن یا سوئیس یا نروژ که سرشون به کار ملت خودشونه کسی بهشون حمله کرده؟انگشت تو لونه زنبور میکنین میخواین نیش نزنه؟ملت رو دریابین.کانکس بدین زلزله زده ها.کار ایجاد کنین.به عصبانیترین مردم دنیا کمی شادی بدین.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۹ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۰
سلام دوست عزیز. جند تا لفظ و نکته میگم شما نتیجه بگیر کی مدام جنگ شروع میکنه؟ ما یا لونه زنبوریها؟
شاه، نفت، انقلاب، استقلال، پول نفت مال کی باشه؟، نوژه، کردستان، دفاع مقدس، تحریم، 290 نفر، ناو جنگی، اغتشاش 78، فتنه 88، تهدید مداوم نظامی و ...
حالا بگو کی داره مدام به طرف مقابل حمله میکنه و آزار میرسونه؟؟!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۸ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۰
چرا در دولت گذشته مردم برای فقر و گرانی اعتراض نمی کردند؟!:
چون :
1- راست یا دروغ هر روز خبری از پیشرفت و امید در عرصه های مختلف نظامی و علمی در رسانه های ملی و دولتی مطرح می شد.
2- اشرافیت افسار گسیخته نبود و طبقه محروم احساس تخقیر نمی کردند. ضریب جینی نیز گواه کمتر بودن فاصله بین فقیر و غنی بود. فقر مایه ننگ نبود
3-مردم به آینده امید وار بودند.
4- مصرف جنس داخلی موجب وجود کار بیشتر در کارخانه ها بود که امروزه کاملا همه بر عکس شده است.

برجام به آخر خط رسیده است.
نگاهی به داخل وجود ندارد.
و امیدی از خارج برای جوان وجود ندارد.
لذا جوان عصبانی است. فقط عصبانی! ازهمه کس و همه چیز
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۰
شیطان بزرگ با سابقه کشوری کمتر از سیصد سال برای قاره قدیم نقشه می کشد!در دنیا چیزی به نام دمکراسی و حقوق بشر غیر از اقتدار و رفاه معقول ملی وجود ندارد. دولت مردان ما این نکته اساسی را فراموش نکنند!! هر آنچه که برای ما در برابر هجمه اهریمنان و دشمنان دین و میهن بازدارنده است اعم از نظامی،سیاسی،فرهنگی و اقتصادی باید فراهم آوریم. صرفاً در لاک دفاعی نخزیم که در درازمدت هلاکت آور است!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۰
اینقدر توهم نزن تابناک.
همه چی رئو بی خود می نویسی.
شما هم در توهم قدرتی.
هیچ کدامتان مردم را آدم حساب نمی کنید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۰
وقتی مردم در انتخابات شکوهمند اردیبهشت امسال اقای روحانی را مجددا انتخاب کردند همزمان بود با ورود ترامپ عوضی به عربستان و اعلام سیاستهای ضد ایرانی اش و دم تکان داون برای حکام مرتجع منطقه و ترامپ اشغال هیچ احترامی به رای مردم ایران و خود مردم ایران نگذاشت و بعد هم در داستان برجام و ناسازگاری اش با ان و ملت ایران و به کار بردت کلمه مجعول خلیج ع ر ... و اکنون اعلام حمابت از معترضین چند روز گذشته !
روانی در تناقض به سر میبرد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۰
مردم زندگی میخوان رفاه انسانیت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۰
همانطور که پیشبینی شده بود سقوط تاریخی بورس از امروز یکشنبه 10 دی 1396 شروع شد ! شاخص کل تا ساعت 11 صبح 1800 واحد سقوط کرده است !!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۰
ایران ،نباید توان اقتصادی خود را صرف این چهار کشور بکند ،تا در داخل نارضایتی ایجاد نگردد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۳ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۰
نا رضایتی در کشور به اوج خود رسیده لازمه اگر سیاستمداران وقتی باشد اسراییل و امریکا را رها نموده به مشکلات ویرانگر مردم خودمون برسن شاید امروز هم دیر باشد
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟