ثبات نسبی قیمت نفت با احتمال افزایش تولید این محصول توسط روسیه و آمریکا

روز چهارشنبه قیمت نفت نسبتا ثابت ماند. این در حالی است که اواخر روز سه شنبه ، قیمت نفت نسبت به اوایل این روز کاهش یافته بود و به بشکه ای ۶۶.۶۰ دلار رسید. از دلایل ثبات نسبی قیمت نفت در روز جاری، افزایش میزان تولید نفت در آمریکا و روسیه علیرغم ناآرامی های اخیر در ایران عنوان شده است.
کد خبر: ۷۶۱۳۱۶
|
۱۳ دی ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۳ 03 January 2018
|
4812 بازدید

روز چهارشنبه قیمت نفت نسبتا ثابت ماند. این در حالی است که اواخر روز سه شنبه ، قیمت نفت نسبت به اوایل این روز کاهش یافته بود و به بشکه ای ۶۶.۶۰ دلار رسید. از دلایل ثبات نسبی قیمت نفت در روز جاری، افزایش میزان تولید نفت در آمریکا و روسیه علیرغم ناآرامی های اخیر در ایران عنوان شده است.

به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از رویترز، امروز قیمت آتی نفت خام برنت بین الملل، نسبت به قیمت بسته شده در اواخر روز سه شنبه ۱۷ سنت افزایش یافت و این نفت در بازار بشکه ای ۶۶.۷۴ دلار معامله شد، این در حالی است که معاملۀ آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت با افزایشی ۱۳ سنتی بشکه ای ۶۰.۵۰ دلار صورت گرفت. لازم به ذکر است که دیروز قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت با رسیدن به ۶۰.۷۴ دلار در هر بشکه رکوردی جدید را از ماه ژوئن سال ۲۰۱۵ تا کنون به نام خود ثبت کرد. این نخستین بار از سال ۲۰۱۴ میلادی بوده است که قیمت نفت برنت و وست تگزاس اینترمدیت در اولین روز سال نو میلادی بشکه ای بیش از ۶۰ دلار معامله می شود.

بنا بر اذعان رویترز، برخی تحلیلگران بازار نفت معتقدند که اتفاق هایی مانند ناآرامی های اخیر در ایران و توقف عرضه ی نفت توسط لیبی و خط صادراتی فورتیس بریتانیا بر افزایش چشمگیر قیمت نفت و ثبت رکورد توسط آن تاثیر داشته است. به گفته ی آنان، تا زمان بازگشت آرامش کامل پس از ناآرامی های ایران، قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت بالای ۶۰ دلار در هر بشکه خواهد ماند. اگرچه، به گفته ی برخی دیگر، در خصوص بالا ماندن میزان تقاضا اطمینانی وجود ندارد و هیچ نشانه ای مبنی بر تاثیر ناآرامی های ایران در قیمت نفت مشاهده نمی شود. همچنین، این دسته از تحلیلگران اقتصادی معتقدند که با از سرگیری صادرات نفت توسط لیبی و خط صادراتی فورتیس و همچنین افزایش تولید این محصول توسط آمریکا قیمت نفت در اوایل سال ۲۰۱۸ کاهش خواهد یافت.

در این خصوص، به گفته ی اولی هانسن یکی از تحلیلگران اقتصادی بانک ساکسو دانمارک، تولید نفت توسط آمریکا مرز ۱۰ میلیون بشکه در روز را رد خواهد کرد. گفته می شود که آمریکا تولید نفت خود را از اواسط سال ۲۰۱۶ به میزان ۱۶ درصدی افزایش داده است و در آخرین هفته ی سال ۲۰۱۷ میلادی، تولید روزانه ی نفت شل در این کشور به مجموع ۹ میلیون و ۷۵ هزار بشکه رسیده است. همچنین، هانسن اذعان کرده است که با وجود نگرانی هایی که در خصوص وضع فعلی اقتصاد چین وجود دارد، ممکن است میزان تقاضای نفت از سوی این کشور کمتر از حد انتظار باشد. در مجموع، وی پیش بینی کرده است که نشانه های نامبرده قیمت نفت برنت و وست تگزاس اینترمدیت را تا پایان سال ۲۰۱۸ به ترتیب به بشکه ای ۶۰ و ۵۷ دلار خواهد رساند.

از سویی دیگر، نگرانی هایی در خصوص عدم کاهش میزان صادرات نفت توسط روسیه وجود دارد. بر اساس گزارشی که دیروز منتشر شده است، دولت روسیه اعلام کرده است که بر اساس قرارداد کاهش تولید نفت اوپک، این کشور تولید روزانه ی ۱۱.۲۴۷ میلیون بشکه ای نفت خود را از ماه اکتبر سال ۲۰۱۶ (که بالاترین میزان تولید نفت توسط این کشور در ۳۰ سال گذشته بود) تا نیمه ی دوم سال ۲۰۱۷ تا ۳۰۰،۰۰۰ بشکه در روز کاهش داده است. این در حالی است که برخی تحلیلگران اقتصادی با مشاهده ی افزایش میزان تولید نفت توسط روسیه در سال ۲۰۱۷ نسبت به سال پیش از آن در خصوص پایبندی روسیه به کاهش میزان تولید نفت تردید کرده اند. در این رابطه، لازم به ذکر است که میزان تولید نفت توسط روسیه در سال های ۲۰۱۵، ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ میلادی به ترتیب ۱۰.۷۲، ۱۰.۹۶ و ۱۰.۹۸ میلیون بشکه در روز بوده است.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟