سیا منکر دست داشتن در ناآرامی های ایران، انتشار فهرست تحریم کنندگان اسرائیل، رد پای آمریکا در کودتای 2016 ترکیه و دعوت موگرینی از ظریف برای گفتوگو درباره آشوبها از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان باید به آماده باش ارتش ترکیه برای حمله به عفرین سوریه نیز اشاره کرده اند.
به گزارش تابناک، خبرگزاری روسی اسپوتنیک اعلام کرد: ارتش ترکیه برای حمله به شهرعفرین در شمال غرب استان حلب سوریه به حالت آماده باش درخواهد آمد.
خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از یک منبع امنیتی افزود : ارتش ترکیه کار برپایی بیمارستان های صحرایی در مرزهای سوریه را به عنوان مقدمه عملیات حمله به شهر عفرین و اخراج گروه های کرد از آن آغاز کرده است.
این خبرگزاری اضافه کرد:عملیات آماده سازی ارتش ترکیه همزمان با اعزام و استقرار نیرو و تجهیزات برای این عملیات در استان مرزی کیلیس ادامه دارد.
این منبع امنیتی در گفت و گو با اسپوتنیک افزوده است که بیمارستان های صحرایی ارتش ترکیه در منطقه ' قوملو' در استان مرزی هاتای در حال برپایی است.
وی اظهارداشت : ارتش ترکیه برای انجام عملیاتی در مناطق میان استان ادلب تا شهر عفرین در استان حلب سوریه آماده می شود و دستگاه های امنیتی، تدابیر شدیدی را در منطقه قوملو درپیش گرفته اند و تعداد زیادی نیروی پلیس در این منطقه مستقر شده اند.
سیا منکر دست داشتن در ناآرامی های ایران
در شرایطی که مقامهای آمریکایی در روزهای گذشته پیوسته از برخی ناآرامیها در ایران حمایت کردهاند، «مایک پمپئو» رئیس آژانس مرکزی اطلاعاتی این کشور (سیا) روز یکشنبه، دست داشتن این نهاد در رویدادهای اخیر را تکذیب کرد.
وی در گفت وگو با شبکه خبری فاکس نیوز، همسو با مواضع خصمانه دیگر سیاستمداران آمریکایی سخن گفت و مدعی شد: وضعیت اقتصادی ایران مسبب حضور مردم در خیابانها شد.
پمپئو با ادعای اینکه ناآرامی ها هنوز به اتمام نرسیده است، افزود: این ایرانیها بودند که ماجرا را شروع کردند و ادامه دادند؛ آنها به دنبال بهبود شرایط زندگی و جدایی از نظام دینی هستند.
رئیس سیا جمهوری اسلامی را «مقاوم دربرابر تغییر» خواند و مدعی شد که حکومت ایران به خواست مردمش توجهی نمیکند.
این اظهارات پمپئو در شرایطی مطرح شده که دولت آمریکا در روزهای گذشته از هیچ تلاشی برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی ایران فروگذاری نکرده است.
انتشار فهرست تحریم کنندگان اسرائیل
رژیم صهیونیستی فهرستی از سازمانهایی را که خواستار تحریم این رژیم شده و ورود اعضای آنها به فلسطین اشغالی ممنوع شده است، منتشر کرد.
رژیم صهیونیستی روز یکشنبه فهرستی از سازمانهایی را منتشر کرد که خواستار تحریم این رژیم شده اند و ورود اعضای آنها به فلسطین اشغالی ممنوع شده است.
در این فهرست نام ۲۰ سازمان وجود دارد که ۱۱ سازمان آن اروپایی هستند و از آن جمله میتوان به ب. د. اس فرانس BDS France، کمپین همبستگی با مردم فلسطین یا انجمن همبستگی فرانسه-فلسطین اشاره کرد.
پارلمان رژیم صهیونیستی ماه مارس به قانونی رأی داد که ورود حامیان جنبش «تحریم کالاهای اسرائیل (BDS)» را ممنوع میکند.فعالان این جنبش در جهت تحریم اقتصادی، فرهنگی و علمی این رژیم مبارزه میکنند تا زمانی که اشغال سرزمینهای فلسطینی پایان یابد.
براساس این قانون «چنانچه فردی شهروند اسرائیل نباشد یا اقامت دائم در اسرائیل نداشته باشد و آگاهانه عضو سازمان یا نهادی باشد که برای تحریم اسرائیل فراخوان عمومی داده و یا در تحریم مشارکت داشته است، به او روادید داده نخواهد شد و مجوز اقامت نخواهد داشت.»
اسرائیل جنبش ب. د. اس را جنبشی یهودی ستیز میداند. این در حالی است که ب. د. اس این ادعا را رد میکند.
رووین ریولین رئیس رژیم صهیونیستی همچنین از وزیر امور خارجه نروژ که به فلسطین اشغالی سفر کرده است تقدیر کرد. نروژ با سازمانهایی که خواستار تحریم رژیم صهیونیستی در این کشور شده اند، مقابله کرده است.
رد پای آمریکا در کودتای 2016 ترکیه
رئیسجمهور ترکیه تأکید کرد که شواهد موجود حاکی از آن است که آمریکا حامی و پشتیبان «فتحالله گولن» است که آنکارا معتقد است مغز متفکر کودتای 2016 ترکیه بوده است.
«رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه آشکارا اعلام کرده است که پرونده دادگاه که در آن مدیراجرایی سابق بانک ترکیه برای نقض تحریمهای آمریکا علیه ایران گناهکار شناخته شد، به وضوح نشان میدهد که آمریکا حامی «فتحالله گولن» است.
اردوغان بارها گفته است که گولن که در آمریکا به سر میبرد، مغز متفکر کودتای ژوئیه 2016 ترکیه بوده است و از آمریکا خواسته بود که وی را به ترکیه استرداد کند که با مخالفت واشنگتن روبرو شده بود.
اردوغان به خبرنگارانی که همراه وی در بازگشت از فرانسه سفر میکردند، گفت: «این پرونده فاش میکند که آمریکا پشت این اهل پنسلیوانیا (گولن) است».
وی ادامه داد: «این آمریکا بود که 400 جریب زمین را به گولن اختصاص داد و از رهبر جماعت گولن در آمریکا حمایت میکند. تمامی ویلاهای گولن تحت حفاظت آمریکا است».
روابط تیره میان آمریکا و ترکیه بعد از آن رو به تیرگی بیشتر رفت که پرونده دادگاه نیویورک، «هاکان آتیلا» مدیرعامل سابق هالک بانک ترکیه را برای دور زدن تحریمهای آمریکا علیه ایران از طریق تجارت طلا در مقابل نفت گناهکار شناخت.
آنکارا قاضی پرونده یعنی «ریچارد برمن» را به همدستی با جماعت گولن علیه ترکیه متهم کرده است.
دعوت موگرینی از ظریف برای گفتوگو درباره آشوبها
«سیگمار گابریل»، وزیر خارجه آلمان میگوید اتحادیه اروپا قرار است از «محمد جواد ظریف»، وزیر خارجه ایران برای گفتوگو درباره ناآرامیهای اخیر در این کشور دعوت کند.
«گابریل» در گفتوگو با شبکه ZDF گفت: «با فدریکا موگرینی (مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا) موافقت کردیم وزیر خارجه ایران را، در صورت امکان هفته آینده، دعوت کنیم.»
وزیر خارجه آلمان، در این مصاحبه درباره آشوبها در ایران گفت: «ما به سرعت حمایت خودمان را از آزادی تظاهرات اعلام کرده و گفتیم که حکومت ایران هم بایستی از آن حمایت کند.»
وبگاه آی24 به نقل از گابریل نوشته آلمان از خط مشی «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا که گفته به ایرانیها کمک خواهد کرد حکومتشان را «پس بگیرند»، پیروی نخواهد کرد.
وی گفت: «برلین درباره تلاشها برای استفاده ابزاری از مناقشات داخلی ایران هشدار داده است.»