هندوانه‌فروشی با کارتخوان، طبابت بدون کارتخوان!

کد خبر: ۷۶۶۴۰۸
|
۰۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۰ 21 January 2018
|
6670 بازدید
|

وارد مطب که می‌شوید پیش از آنکه ویزیت انجام بگیرد و خدمتی ارائه شود باید به سراغ منشی بروید و خودتان را معرفی کنید تا پرونده‌تان را برای ویزیت و سایر خدمات آماده کند.

به گزارش روزنامه جوان، سرجمع باید 150 تا 200 هزارتومان پرداخت کنید؛ ‌پولی که بی‌تردید در جیبتان یافت نمی‌شود، اما وقتی می‌خواهید برای پرداخت دست به کارت شوید، می‌فهمید در حالی که بسیاری از دستفروش‌های مترو دستگاه کارتخوان دارند، مطب پزشک پر‌نام و آوازه شما که اتفاقاً در یکی از بهترین ساختمان‌های یکی از بهترین مناطق شهر قرار دارد، کارتخوان ندارد! و شما باید پول خدماتی را که قرار است دریافت کنید، نقداً پیش‌پرداخت بفرمایید.

نبود دستگاه کارتخوان در مطب پزشکانی که اتفاقاً هزینه ویزیت و خدماتشان از مبالغ اعلامی از سوی وزارت بهداشت بالاتر است، تجربه‌ای است که بسیاری از ما با آن مواجه شده‌ایم. رفتاری که نشان می‌دهد یک جای کار می‌لنگد و پزشک مذکور ملاحظاتی برای پنهان‌کاری دارد.

شفافیت مالی برای پیشگیری از فساد

حذف رابطه مالی میان بیمار و پزشک موضوعی است که از سال‌ها قبل در دستور کار قرار دارد، اما همواره اجرایی شدن این طرح و شفاف شدن حساب مالی پزشکان و مراکز درمانی با مقاومت آنها مواجه بوده است. محمود عباسی، معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزیر دادگستری در این‌باره معتقد است: «ایده‌آل این است که در حوزه خدمات پزشکی به‌طور کلی رابطه مالی بین پزشک و بیمار حذف شود، اگر این اتفاق بیفتد یک گام بلند برای اصلاحات در نظام سلامت است.»

به گفته وی در برخی از دستگاه‌ها این اتفاق افتاده و شفافیت ایجاد شده به کاهش قابل توجه فساد منجر شده است. مثال عینی آن دفاتر اسناد رسمی است؛ در این دفاتر به‌طور کلی و مطلقاً رابطه مالی بین ارائه‌کننده خدمت و مردم وجود ندارد، هر پولی هم باید پرداخت شود با کارت الکترونیک اعتباری پرداخت می‌کنند و میزان هزینه پرداختی هم در برگه‌ای که به مردم می‌دهند، کاملاً مشخص است که چقدر آن حق‌التحریر دفتر است، چقدر آن مالیات است و به همین ترتیب تا آخر.

معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزیر دادگستری تأکید می‌کند: باید در مطب‌ها و مراکز پزشکی و درمانی کشور نیز چنین اتفاقی بیفتد.

مشکوک بودن پزشکی که کارتخوان ندارد

عباسی در پاسخ به قانونی یا غیر‌قانونی بودن برداشتن دستگاه کارتخوان و روابط مالی غیرشفاف میان پزشک و بیمار تصریح می‌کند: «بدون تردید پرداخت‌های خارج از هزینه‌های قانونی که در برخی مراکز پزشکی وجود دارد، پدیده‌ای زشت، غیر‌اخلاقی و غیر‌قانونی است و جرم قابل تعقیب کیفری و تخلف انتظامی است و باید با آن برخورد جدی شود، مردم هم از این مسائل اطلاع دارند و حتماً باید مسئولان دانشگاه‌های علوم پزشکی و وزارت بهداشت را در جریان بگذارند.»

وی برداشتن دستگاه کارتخوان در مطب پزشکان را یکی از مصادیق این تخلفات به شمار می‌آورد و خاطر نشان می‌کند: «گاهی برخی پزشکان کارهای کاملاً غیر‌اخلاقی انجام می‌دهند که مثلاً دستگاه کارتخوان را در مطب بر‌می‌دارند، این مسئله هم توهین به مراجعه‌کننده است و هم نشان می‌دهد که آن پزشک، فرد متخلفی است. این مسئله بیشتر در مطب پزشکان دیده می‌شود و در بیمارستان‌ها کمتر است و هیچ توجیهی ندارد. »

هندوانه‌فروشی با کارتخوان، طبابت بدون کارتخوان

عباسی تأکید می‌کند: «الان کنار خیابان هم که یک نفر می‌ایستد و هندوانه می‌فروشد، دستگاه کارتخوان دارد، چطور می‌شود یک پزشک در مطبش دستگاه کارتخوان نداشته باشد. بدون تردید معلوم است که پزشک به‌طور عمدی دستگاه کارتخوان را در مطب نگذاشته است.»

از نگاه وی این وظیفه دستگاه‌های نظارتی مثل وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی است که به این مسئله که نمونه‌ای از رعایت نکردن حقوق شهروندی است، رسیدگی کند.

عباسی معتقد است: «علاوه بر وزارت بهداشت، سازمان بازرسی کل کشور هم باید به این موضوع نظارت کند، زیرا متأسفانه پدیده‌ای شایع و غیر‌قابل توجیه است و باید نظارت و کنترل شود.» نانوشته نباید گذاشت که دریافت حق ویزیت، افزون بر تعرفه مصوب وزارت بهداشت، از پیامدهای نصب نکردن کارت‌خوان در مطب پزشکان است.

ریشه‌های فرار مالیاتی 550 میلیارد تومانی

همچنین کارتخوان که نباشد و دفاتر رسمی برای ثبت مراجعان هم وجود نداشته باشد، پزشک مختار است برای مالیات دادن، درآمدش را هر‌طور که دوست دارد به تصویر بکشد. این ماجرا شاید بخشی از 550میلیارد تومان فرار مالیاتی پزشکان را که سال گذشته از سوی سیدکامل تقوی‌نژاد، رئیس سازمان امور مالیاتی کشور عنوان شده بود، توجیه کند. این اما تنها بخشی از حق و حقوق مردم است که از سوی سفید‌پوشان سلامت ناحق می‌شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۹
انتشار یافته: ۱۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۱
بی قانونی
shahryar
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۱
سلام. استفاده از کارت خوان بسیار خوبه. ولی وقتی پزشک کار خود را منوط به پرداخت نقدی بکنه، وزارت بهداشت کجاست؟ در دفترخانه هم اگر زیرمیزی را ندی مدارک را تحویلت نمیده. کلا باید پول نقد حذف بشه. اگر امکان دسترسی به پول نقد نباشه باز می توان حرفی زد. ولی این جماعت باز هم راهی پیدا می کنند.
ناشناس
|
Germany
|
۱۱:۱۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۱
مالیات بده که چی بشه ؟ چه خدماتی در مقابل مالیات میگیره ؟ یه سوزن به خودتون بزنین یه جوالدوز به دیگران . . . . تو این مملکت وقتی دولت در مقابل مالیاتی که میگیره خدمات نمیده همه یه جوری سعی میکنن که مالیات ندن . . . . یه جوری مطلب نوشتین که انگار تو دانمارک یا نروژ زندگی میکنیم . . . . توی کانادا هر شخص یه کارت بیمه داره که تمام کارهای پزشکی رو مجانی انجام میده و مالیاتش هم همون موقع که داره یک کیلو پرتقال میخره میده . . . . اینجا دولت کم میاره مالیات میگیره . . . یه خورده به فکر باشید بعد بنویسید که مردم چرا مالیات نمیدن
جهانیان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۱
چند وقت پیش برای مشکلی که داشتم رفتم یه پزشک تو خیابان گاندی ، دقیقا کارتخوان نداشت و بابت یک سونوگرافی هم که گرفت جمعا باید 125 هزارتومان پرداخت میکردم ، مجبورم کرد از گاندی تا خیابان ولیعصر پیاده برم پول نقد بگیرم بعد ویزیتم کنه ، اعتراضم که کردم منشیشون بهم گفتند اینجا اینجوریه ، دوست نداری برو یه پزشک دیگه !!!!!!
بعد میگن چرا مردم ناراضین ، اینجا هیچ نظارتی نیست ، حرفی هم بزنی ویزیت نمیشی!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۱
باید مجبورشون کرد که دستگاه کارتخوان بذارن و ازش هم استفاده بشه نه اینکه ازشون خواهش کرد که تو رو خدا در مطبتون دستگاه کارت خوان بذارین!!! نباید با کسی تعارف کرد. روزی 1000 نفرو ویزیت میکنه باید هم به همون نسبت مالیاتشو بده.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۱
دمت گرم خوب گفتي
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۱
اتفاقا من هم هفته پیش رفتم دندان پزشکی گفت هزینه 500 تومنه ولی با کارتخوان سیصد بیشتر نمی کشم چون مالیات میاد
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۱:۲۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۱
پزشکان ، وکلا ، و بسیاری کسان که این مدل شغل دارن الان دیگه همه پول نقد میخوان از آدم و عملا مالیات پرداخت نمیکنند. اینجوریه که اداره مالیات برای کمبود مالیات های پرداختی میره دنبال تولید کننده ها که نمیتونن فرار کنند و پدر تولید رو در میارن ، آره ! اینجوریه کشور ما :)
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۱
یک مرکز درمانی مخصوص کودکان در تهران هم در کمال ناباوری کارت خوان ندارد!
در عوض یک دستگاه عابربانک بزرگ داخل راهروی ورودی قرار گرفته و از مراجعین درخواست پول نقد میکنند.
این هم از قشر فرهیخته ما که از شفافیت درآمد خود فرار میکنند
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۱
مگه پزشک کم میگیره که مالیاتشو نخواد بده؟!! منه کاسب با این همه مشکلات بازار،مالیات میدم و مالیات بر افزوده هم لحاظ میشه.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟