پرده برداری از علت اشتباهات پزشکی در ایران!

کد خبر: ۷۷۰۴۲۰
|
۱۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۰ 02 February 2018
|
11355 بازدید
|

ویزیت تعداد زیادی از بیماران در عرض چند ساعت توسط پزشکان متخصص نشانه چشم پوشی از اخلاق حرفه ای است که تنها منجر به اختلال در روند درمان می شود.

به گزارش مهر،  صف طولانی انتظار در مطب ها و ویزیت دقیق این همه بیمار توسط یک پزشک کمی غیرمنطقی به نظر می رسد، آنجا که در عرض ۴ ساعت پزشک متخصص حدود ۷۰ تا ۱۰۰ نفر را ویزیت می کند و این در حالی است که قانونا در هر ساعت باید تنها سه نفر را برای معاینه بپذیرد!

اما امان از کم فروشی که حتی اینجا هم در کاهش زمان ویزیت بروز و نمود می کند و این اقدام برخی از پزشکان که با روح و اخلاق حرفه ای هیچ سنخیتی ندارد، باعث پایمال شدن حق و حقوق بیمارانی می شود که چشم به دست های درمانگر سفیدپوشان درد آشنا دارند.

برخی از پزشکان با دور زدن مصوبات قانونی در خصوص زمان استاندارد ویزیت، انبوهی از بیماران را در طول یک ساعت ویزیت می کنند و گاها می بینیم در اتاق معاینه حدود ۱۰ تا ۱۲ نفر منتظرند و بیمار بخت برگشته باید در حضور همه آنها شرح بیماری دهد و سر جمع در عرض ۵ دقیقه نسخه وی پیچیده می شود و بسلامت.

این رویه نامناسب ویزیت های گروهی که در مطب پزشکان که تعدادشان هم کم نیست نه تنها کیفیت فرآیندهای تشخیصی و درمان بیماری از سوی پزشکان را به شدت کاهش می دهد، بلکه با مختل کردن فرآیند درمان موجب افزایش هزینه های بیماران هم می شود و با تشخیص اشتباه احتمالی، بیمار قطعا به پزشک دیگری مراجعه خواهد کرد و در صورت تکرار موضوع این روند باز هم ادامه خواهد داشت.

طبق مصوبه هیئت دولت متوسط زمان ویزیت برای پزشک عمومی حداقل ۱۵ دقیقه، برای پزشک متخصص حداقل ۲۰ دقیقه، برای پزشک فوق‌تخصص حداقل ۲۵ دقیقه و برای روانپزشک حداقل ۳۰ دقیقه زمان مشخص شده است، یعنی یک پزشک متخصص می‌تواند به طور میانگین حداکثر سه بیمار را در یک ساعت ویزیت کند، اما با مراجعه به مطب‌های مختلف سطح شهر، به ندرت می‌بینید که پزشک متخصص برای هر بیمارش، ۲۰‌دقیقه وقت بگذارد.

تشخیص های اشتباه به خاطر تعداد مراجعین بالای پزشکان

یک شهروند کرمانشاهی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: متاسفانه برخی پزشکان اصلا وقت چندانی برای بیمار نمی گذارند و با یک گزارش مختصر از بیمار برایش مواردی را تجویز می کنند که حتی از سوی دیگر پزشکان مورد اعتراض قرار می گیرد.

صابر رحیمی افزود: چند ماهی می شود که از این پزشک به آن پزشک برای درمان درد گردنم مراجعه می کنم، اما هربار به من می گویند که تشخیص پزشک قبلی اشتباه بوده است!

وی بیان داشت: برخی از دوستان پزشکان حاذقی را معرفی می کنند که به دلیل مراجعین بالا زمان مناسب برای تشخیص بیماری را ندارند و همین موضوع هم باعث شده تاکنون به نتیجه مطلوبی نرسم.

پزشکان حاذق قادر به تشخیص بیماری در زمان کمتری هستند

یک پزشک هم در گفتگو با خبرنگار مهر، در این خصوص اظهار داشت: این مسئله در مورد تمام پزشکان مصداق ندارد و اغلب پزشکان به اخلاق پزشکی پایبند هستند، هرچند ویزیت تعداد بیشتر بیمار نشان عدم پایبندی به اخلاق حرفه ای نیست.

مرادی بیان داشت: برخی از مطب ها به ویژه پزشکان حاذق و معروف مراجعین بیشتری دارند و از شهرستان های اطراف هم مراجعه می کنند و انتظار دارند حتما ویزیت شوند.

وی افزود: پزشکانی که تجربه بیشتری دارند در زمان کوتاه تری می توانند بیماری فرد مراجعه کننده را تشخیص دهند و قاعدتا می توانند بیماران بیشتری را در زمان کمتری ویزیت کنند.

این پزشک با تاکید بر اهمیت تشخیص صحیح بیماری برای طی روند درمان، تصریح کرد: نمی توان گفت تشخیص اشتباه صرفا به کم گذاشتن وقت مرتبط است، چراکه این امر می تواند ناشی از ارائه اطلاعات غلط بیمار به پزشک باشد.

ویزیت های گروهی خلاف قانون است

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: ویزیت گروهی خلاف قانون است و همیشه به پزشکان در این خصوص تذکر می دهیم.

دکتر بهمن روشنی با بیان اینکه برای ویزیت هر بیمار توسط پزشکان حداقل زمان مشخصی تعین شده است، افزود: پزشکان موظف به رعایت این موضوع هستند.

وی خاطرنشان کرد: به طور مثال زمان ویزیت بیمار در مورد پزشک متخصص ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بوده که این زمان برای روانپزشکان بیشتر از این میزان است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در خصوص نظارت های دانشگاه علوم پزشکی بر این موضوع نیز گفت: واحد نظارت ما برای این موضوع برنامه دارند و به صورت مرتب به مطب ها سرکشی می کنند.

این مسئول ادامه داد: در این بازدید ها به مطب هایی که موارد فوق را رعایت نکرده باشند هم به صورت شفاهی و هم به گونه کتبی تذکر می دهند و در صورت تکرار این موارد به کمیسیون تخلفات ارجاع داده می شوند.

به گزارش مهر، ویزیت حدود ۱۰۰ نفر در عرض ۴ تا ۵ ساعت توسط پزشکان یعنی تحمیل بار اضافی بر دوش بیماران و بیمه های درمانگر که به خاطر تشخیص ناصحیح مدام از این مطب به آن مطب می روند تا علاج دردشان را بیابند، هرچند این مسئله در مورد تمام پزشکان موضوعیت ندارند، اما هنوز هم تعداد زیادی از پزشکان با علم به تخلف این موضوع، به این کار اقدام می کنند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۲۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
دلیلش ایجاد انحصار در تعداد پذیرش پزشک در کنکور تجربی است. الان از تاجیکستان هم ضریب پزشکمون کمتره. با این کار هر پزشک در روز به جای 10 نفر 100 نفر رو ویزیت میکنه و درامدش ده برابر میشه. به این میگن بیزینس.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
تنها راه خلاصي از اين طرح مزخرف تحول جيب پزشکان اينه که اين طرح لغو و حق ويزيت پزشکان نصف و بيست هزار پزشک از هندوستان وارد بشه و امسال هم تو کنکور به جاي 3 هزار نفر بيست هزار نفر تو رشته پزشکي پذيرش بشن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
مضرات طرح تحول جيب پزشکان:
1-افزايش فاصله طبقاتي ( زيرا با يک درصد ماليات بر ارزش افزوده و افزايش حق بيمه پول از فقرا گرفته ميشه و بخشي از ان به پزشکان ثروتمند داده ميشه)
2-افزايش بي کاري (زيرا با پول هاي هنگفت اختصاص داده شده به آن که شامل يک درصد ماليات ر ارزش افزوده و ده درصد هدفمندي يارانه هاست ميشد کلي اشتغال زايي کرد)
3-خروج ارز از کشور (زيرا خانواده بسياري از پزشکان در خارج از کشور هستند و همچنين بسياري از آنها براي تفريح به خارج از کشور سفر ميکنند تا پول هاي هنگفت را خرج کنند)
4-دلسرد شدن ساير تحصيل کردگان رشته هاي ديگر و کاهش بهره وري(وقتي يک استاد دانشگاه پس از سالها مطالعه درس هاي سنگين مي بيند که درامدش يک چندم يک دندانپزشک جوان و تازه فارغ التحصيل است
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
اصلا ربطی به پزشک نداره .چرا پزشکان رو زیر سوال میبرید . تقصیر بیماره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
قانونی وجود نداره در این زمینه. اگر قانونی هم وجود داشته باشه چون مجری های قانون یا خودشون پزشکن یا خانواده هاشون به درستی اجرا نمیشه.
برزان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
من خودم رفتم پیش پزشک متخصصی، 4 نفر همزمان پیشش بودیم، درحالی که با من حرف میزد، نسخه نفر قبل منو می نوشت، افتضاح بود، هرگز نمیشه اینطوری کسی رو درمان کرد.
مجتبی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
سلام دوست گرامی
من در تلگرام خدمت شما نامه ای را که برای وزیز بهداشت ارسال کردم را فرستادم
نامه ای با مضموم گرفتن پزشک از مقطع ارشد و دکتری علوم پایه همانطور که از لیسانس به پزشکی گرفته می شود.
متاسفانه شما اصلا پوشش ندادید این نامه در روز 11 بهمن 96 به وزارت خانه ارسال شد.
در ضمن بنده رتبه 1 ارشد و 1 دکتری باکتری شناسی پزشکی هستم که نتوانستم در دانشگاه ها به عنوان هیئت علمی جذب شوم و مجبورم طرح لیسانس علوم ازمایشگاهی ام را در یک جایی بگذرانم یعنی اگر توانایی من 100 باشد از 5 من استفاده می شود.
سپاس
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
سلام

من با گزارش شما موافق نیستم چون یقینا اگر مطب پزشک در این حد شلوغه، پس حتما درمان موثر بوده که بیمارها حاضر میشن گروهی وارد مطب شوند واعتراضی هم نکنند و اگر درمان موثر باشه یعنی پزشک حاذق و سوار بر دانش پزشکی خودشه و اهمیتی نداره که گروهی وارد شوند یا تکی، اگرچه یقینا برای بیمارها سخت خواهد بود که در حضور دیگران مشکل خودشون را عنوان کنند و من با این موضوع شدیدا مخالف هستم و نمیتونم متوجه بشم غیر از زمان ورود و خروج بیمار دیگه چه وقتی ممکنه تلف بشه که پزشک گروهی بیمار وارد اتاق معاینه میکنه.

اما اشتباهات پزشکی فقط به دلیل ضعف نظام آموزشی در بیمارستانهای آموزشی اتفاق میفته، برای مثال در دوره های تخصصی، اونقدر کار بیخودی و غیر مرتبط به رزیدنتها ارجاع میشه که رزیئنت فقط نقش یک کارگر خدماتی و حداکثر یک پرستار را ایفا میکنه و هیچ وقتی برای مطالعه و یادگیری نداره، ضمن اینکه بر خلاف تمام دنیا که اتند مسئول مستقیم آموزش هستش، در ایران رزیدنتهای سال بالاتر که خودشونم از رزیدنتهای سال بالاتر به صورت سنتی و طرح کادی یاد گرفتن به رزیدنتهای سال پایینی به همون صورت آموزش میدن.

اگر واقعا میخواید نظام سلامت در ایران متحول بشه، باید کاری بکنید که وزارت بهداشت راجع به این موضوع پاسخگو بشه وگرنه صفحه ساه نکنید و حلق پاره نکنید که معلومه فقط دارین نقش سوپاپ اطمنان را بازی میکنید
ناشناس
|
Germany
|
۱۱:۴۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
علت اصلی افزایش اشتباهات پزشکی رقابت پزشکان محترم برای پول و درآمد بیشتره ،من یک پرستارم و هروقت دو تا پزشک رو در حال صحبت دیدم دارن در مورد فرصت سرمایه گذاریهای جدید و وضعیت مالی بقیه همکارا صحبت می کنن!!!!!؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
آقایون پول جادوی عشقشون کرده!!!
توی کدوم کشور یک پزشک تازه تخصص گرفته می تونه ۵۰ تا ۹۰ برابر یک کارگر پول در بیاره؟

بالاخره معلوم خواهد شد که توی این چند ساله وزارت بهداشت و نظام پزشکی چه کلاه گشادی سر ملت گذاشته اند.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟