به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی شانزدهمین روز بهمن ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
16 بهمن 1296، روزنامه « رعد » نوشت روزانه به طور متوسط ۳۶ نفر در تهران بر اثر فقر و قحطي جان مي سپارند.
16 بهمن 1317، هیاتی مرکب از وثیقی کفیل وزارت بازرگانی، اللهیار صالح معاون وزارت دارایی و دلپاک رییس اداره دوم سیاسی وزارت امور خارجه برای مذاکرات بازرگانی عازم مسکو شدند.
16 بهمن 1333، بارون دوچیلد سرمایه دار معروف اروپایی وارد تهران شد تا در خصوص معاملات بازرگانی با مسوولان ذی ربط مذاکره کند.
16 بهمن 1338، قانون تحصیل ۲۵ میلیون دلار وام از آمریکا به تصویب رسید.
16 بهمن 1343، ۱۵۰ میلیون دلار اعتبار برای ذوبآهن تامین شد.
16 بهمن 1342، مجلس شورای ملی با اکثریت قریب به اتفاق به دولت امیرعباس هویدا رای اعتماد داد.
16 بهمن 1344، لایحه جدید مالیات بر درآمد به مجلس داده شد. در این لایحه پایه مالیاتی از ۱۵درصد شروع و به شصت درصد ختم می شد.
16 بهمن 1345، بنابر اعلام دولت در ایران ۳۴۳ هزار نفر کارمند در دستگاه های دولتی مشغول به کار هستند.
16 بهمن 1347، یخبندان تهران آسفالت اغلب خیابان ها را از بین برد و شهرداری اعلام کرد که در اثر این یخبندان سه میلیارد ریال به شهرداری خسارت وارد شده است.
16 بهمن 1356، آموزگار، لایحه بودجه سال ۱۳۵۷ را به میزان ۴۱۷۹ میلیارد ریال به مجلس شورای ملی تقدیم کرد.
16 بهمن 1357، مجلس شوراي ملي طرح پيشنهادي شاپور بختيار نخست وزير براي انحلال ساواك را تصويب كرد. همچنین در این روز امام خمینی(ره)، مهندس مهدی بازرگان را به عنوان رییس دولت موقت تعیین کردند.
منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد