جذب دانشجوی الکترونیکی در مقطع دکتری دانشگاه تهران و هزاران سئوال بی پاسخ!

دانشگاه های کشور در پذیریش دانشجوی دکتری و بالا بردن آمار دانشجویان خود در این مقطع گوی سبقت را از یکدیگر ربوده اند و هر کدام به شکلی تلاش دارند تا آمار دانشجویان دکتری خود را بالا ببرند. این در حالی است که هیچکدام از این دانشگاه به آینده این روند و خسارت های آن توجهی ندارند. مثل دانشگاه تهران که بنا دارند جذب دانشجوی مجازی خود را در مقطع دکتری نیز راه اندازی کند.
کد خبر: ۷۷۱۶۲۰
|
۱۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۹:۲۲ 05 February 2018
|
29617 بازدید
|

جذب دانشجوی الکترونیکی در مقطع دکتری دانشگاه تهران و هزاران سئوال بی پاسخ!دانشگاه های کشور در پذیریش دانشجوی دکتری و بالا بردن آمار دانشجویان خود در این مقطع گوی سبقت را از یکدیگر ربوده اند و هر کدام به شکلی تلاش دارند تا آمار دانشجویان دکتری خود را بالا ببرند. این در حالی است که هیچکدام از این دانشگاه به آینده این روند و خسارت های آن توجهی ندارند. مثل دانشگاه تهران که بنا دارند جذب دانشجوی مجازی خود را در مقطع دکتری نیز راه اندازی کند.

به گزارش «تابناک»، جمع زیادی از دهه شصتی هایی که در سال های گذشته جمعیت دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد را تشکیل می دادند، اکنون بدون شغل و ممر درآمد مشخص در تلاش هستند تا وارد مقطع دکتری شوند و حداقل بهره را از سال های بلاتکلیفی عمر خود داشته باشند؛ دانش آموختگانی که بعضاً خود خبر ندارند چه نگاه منفعت طلبانه و مسمومی به آنها در بازار تجارت آموزشی کشور وجود دارد.

این دانش آموختگان که در مسیر فرایندهای موجود و در رقابت سنگینی که برای ورود به مقطع دکتری وجود دارد، همگی امکان پذیرش ندارند، بر این عقیده هستند که باید به هر قیمتی شده است حداقل کار مفید ممکن را کرد و در شرایطی که نه بازار کار پذیرای آنهاست و نه مشغله مشخصی دارند، حداقل مدرک دکتری خود را نیز دریافت کنند.

در چنین شرایطی که تلخی آن ذهن و روح هر ایرانی را آزاد می دهد و برای افسردگی هر متفکری کفایت می کند، هستند افراد و مدیرانی که به این افراد به عنوان یک بازار مکاره نگاه می کنند و تلاش می کنند با تأمین نیاز کنونی آنها یعنی تحصیل در مقطع دکتری منافع مادی خود و مجموعه خود را تأمین کنند و یا افزایش دهند.

این شرایط عجیب که از آن یاد شد، منحصر به یک یا دو دانشگاه نیست و آنقدر رقابت برای پذیرش دانشجوی دکتری بالارفته است که همه دانشگاه ها نگرانند در چنین فضایی با دست روی دست گذاشتند از دیگر رقبا عقب بمانند و شکست بخورند.

دانشجوی پولی که در سال های قبل مرسوم و به یک سنت تبدیل شد، تنها بخش کوچکی از این رویه تلخ و آسیب آفرین بود؛ آسیب هایی که نه تنها بانی حرکت مثبتی در مسیر توسعه علم کشور نشد بلکه برای متخصصان و دانشجویان واقعی کشور مدعیانی را آفرید که البته از موقعیت های برتری چون سرمایه و سمت های دولتی و خصوصی نیز برخوردار هستند.

جدا از دانشجوی پولی، اقدام دیگری که با محوریت دانشگاه تهران باب شد، موضوع پذیرش دانشجویان مجازی و الکترونیکی بود؛ دانشجویانی که در محیط و فضای دانشگاه حاضر نمی شوند و تنها با مسیر اینترنت به کسب علم مشغولند.

البته این دانشجویان تا سال گذشته تنها در مقطع ارشد پذیرفته شدند و آنگونه که  سید امید فاطمی رئیس آموزش‌های الکترونیکی دانشگاه تهران  گفته است: آمار کنونی آنها چیزی حدود 5 هزار نفر است.

نا گفته پیداست که تحصیل در دوره الکترونیکی برای بسیاری از دانشجویان امر چندان پسندیده ای نیست و با توجه به آنکه برای این موضوع شهریه های سنگینی نیز وجود دارد، افراد دارای رتبه عالی متقاضی نخواهند شد.

اگر از آسیب های وارده به آموزش عالی کشور با پذیرش هزاران دانشجوی الکترونیکی در مقطع کارشناسی ارشد بگذریم و این موضوع را بی عیب بدانیم که البته بی عیب نیست، شنیدن خبر برنامه ریزی دانشگاه تهران برای پذیرش دانشجوی االکترونیکی در مقطع دکتری این دانشگاه دیگر یک خبر تلخ و غیر قابل پذیرش است!

جذب پذیرش در مقطع دکتری آن هم به صورت الکترونیکی و در دانشگاه تهران را رئیس مرکز آموزش های الکترونیکی دانشگاه تهران به خبرگزاری «آنا» گفت و افزود: در مقطع کارشناسی و دکتری در حال برنامه‌ریزی هستیم، البته دوره دکتری چون اصل آن پژوهش هست یک مقداری مسئله فرق می‌کند، اکنون قسمت عمده‌ای از پژوهش و رابطه بین استاد و دانشجو الکترونیکی انجام می‌شود.

آنچنان که امید فاطمی نیز افزوده است: در مقطع دکتری به دلیل آنکه اصل بر پژوهش است، پذیرش دانشجوی الکترونیکی موضوع مرسومی نیست، اما به نظر آنچه دانشگاه تهران و مدیر این مجموعه الکترونیکی آن را به برنامه ریزی برای جذب دانشجو الکترونیکی در مقطع دکتری سوق داده است، تنها و تنها منافعی است که در این بازار مکاره ( سیل عظیم متقاضیان دکتری) وجود دارد.

باید پرسید دانشجویان دکتری فعلی و دانش آموختگان دکتری گذشته تا چه میزانی توفیق یافته اند که از فرصت های شغلی بهینه برخوردار شوند و تا چه حد به توسعه علم و دانش کشور کمک کرده اند که حالا جدا از دانشجویان شبانه و پولی باید منتظر پذیرش دانشجوی الکترونیکی نیز در مقطع دکتری بود؟

این مسیر را تا کجا و بر اساس منافع چه کسانی باید ادامه داد؟ چرا باید سیل عظیم جمعیت جوان و با نشاط دهه شصت را قربانی منافع کرد؟ آینده دانش آموختگان کنونی دانشگاه تهران و سایر دانشگاه های بزرگ را چه کسی تضمین کرده است و یا خواهد کرد که حالا باید منتظر مدعیان جدیدی با مدرک دکتری الکترونیکی از دانشگاه تهران باشیم؟

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۲
انتشار یافته: ۱۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۶
احسنت
کلا مدرک فروشی است و بس
پاسخ ها
رشیدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۱
مگه حضوریها علمی ترند. با چاپلوسی حضوریها . من ارشد مجازیم حاضرم با نفر اول رشته ام در حضوریها امتحان و در عمل ثابت کنم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۶
هییی روزگار...هیییی..
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۸
واقعا موافقم الان کل دنیا به سمت اموزش اینترنتی و مجازی رفته ... این دلیل نمیشه که فقط کسیکه حضور فیزیکی در دانشگاه داره بیشتر زحمت میکشه و یا دانش بیشتری کسب میکنه ...ولا تو ارشد مجازی دایم استاد یا داره درس میده یا ارائه دانشجو هست اصلا مجال وقت تلف نکردن نیست ....
علی اکبری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۳
مگه مشکل تحصیل الکترونیکی چیه که این قدر موضعذمی گیرید .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۰۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۲
به نظر من از بعد خيلي محدودي به اين قضيه نگاه كرديد ! اتفاقا تحصيل به شيوه مجازي بهترين تجربه براي ازشد من بود چون تمام كتاب ها و دروس رو به راحتي چندين و چند بار مطالعه كردم و بهترين معدل رو كسب كردم براي مني كه به تحصيل علاقه دارم و نمي توانم رفت و آمد كنم براي دكتري اين خبر مي تونه خيلي دلگرم كننده باشه ...
پاسخ ها
علیرضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۱
منم مجازی بودم تمام‌نکات را با دقت گوش و انجام‌میدادم و در حضوری با گوشی بازی می کردم و یا تو فکر و.... پس لطفا اطلاعات ندارید مقاله ننویسید و نظر ندهید لطفا. البته می خواستم بدتر جوابتون را بدهم که بی ادبی بود برای کسی که این مقاله چرت را نوشته.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۱:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۶
سلام:
دوره مجازیآنچنان که شما هم فکر کردید، نیست اتفاقا برای قشری که علاقه به ارتقاء علمی دارند و شاغل نیر هستند بسیار مفید است.
میثم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۰
سلام
بهترین دوران تحصیل من ارشد مجازی بود لطفا وقتی تجربه ندارید اظهارنظر نکنید.
نماینده
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۴
بی سوادی که قلم به دست می شی.....تمام کشورهای دنیا به روش مجازی یا همان E-Learning آموزش می دهند و این روش بسیار پسندیده و نیکو است. چرا که روش آموزش بسیار گسترده و با متد نوین است. متاسفانه در کشور ایران چنان روش های تحصیل را متعدد نام گذاری و ورود به دانشگاه برای ادامه تحصیل متنوع و سخت است و البته سلیقه ای که حرفی دیگر برای توضیح نمی توان گفت. ....
افکار منفی و بسته ما ایرانی ها تا کجا می تواند باشد که هر بی بند و باری نویسنده می شود و متن بر علیه عده ای می نویسد.!!!
در تمام دنیا دو روش تحصیل وجود دارد...یکی حضوری و دیگری غیر حضوری که همان روش الکترونیکی است....
به جای توهین و تحقیر باید مسیولین بی خرد را زیر سوال برد که درب های دانشگاه را فقط برای خودی ها باز گذاشتند و نه برای کسانی که علاقه به درس خواندن داشتند...
درس و مطالعه جز لاینفک وجودی یک انسان است و نه برای پیدا کردن شغل و غیره....
شاید عده معدودی مدرک گرا باشند اما واقعا همه اینگونه اند؟؟؟
این عین بی انصافی است....چرا که افراد بسیار باهوشی در جامعه هستند که به علت نداشتن سهمیه و نبود وقت آن هم به خاطر مشغله زیاد فرصت رفت و آمد به دانشگاه را ندارند و تنها راه را برای رسیدن به خواسته ها و اهداف خود روش غیرحضوری می یابند.
نویسنده نافهم متاسفم برای بار منفی و کج فهمی تو......متاسفم که کج فهمی افرادی چون تو جامعه را به لجن کشید و علم را وسیله توهین به انسانیت
متاسفم که درب های دانشگاه ها تنها برای عده های متعدد باز است.... یا برای سرمایه داران ....یا برای سهمیه داران و یا برای احمق هایی چون تو که فقط وقت اضافه خود را برای تحقیر دیگران می گذرانند. ....
البته جای تعجب هم خیلی نیست ...چرا که نشستن پشت یک میز و فقط چند کتاب را دیدن و خواندن برخی را غره می کند و به این باور می رساند که از همه برترند و چنین و چنان....
خیررررر
دنیا رنگ دیگری است.... به جای آنکه همه چیز را از درون یک کاغذ لوله شده ببینید کمی هم با چشمان بازتر دنیا و جهش و سرعت رو به جلو دنیا را ببینید....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
الان به خاطر کرونا دانشجویان مجبورند به صورت الکترونیکی کلاس خود را بگذرانند . آموزش مجازی هیچ اشکال ندارد .
زهرا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۸
شاید از برخی جهات نظرشما قابل قبول باشه اما برای ما که شاغلیم و اموران خانه داری هم داریم وعلاقه به تحصیل شیوه مجازی خیلی روش خوبی هست
حبیب زاده
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۸
وقتی دانشجوها سرکلاس همیشه چرت میزنن امکان اینکه شما تو ساعتی که آمادگی کامل داری بشینی سرکلاس و یا فیلمارو نگاه کنی عالیه.جالب اینجاس رشته مجازی ما با روزانه ها و شبانه ها و پردیس گاها یه درس با حضور هممون بود.چون اکثر مجازیا شاغل بودن ارائه تجربه زیسته برای اساتید واقعا در خور توجه بود و خیلی وقتا اظهار میکردن ما داریم از شما درس میگیریم.من دانشگاه تهران ارشد مجازی میخونم و ترم دومم.تمام اساتید،سرفصل دروس،نوع امتحانات و پروژه هایی که از ما میخان با دوره روزانه و شبانه تفاوتی نداره.حتی اگه دانشجو روزانه نتونه یه روزو بره تهران سرکلاس با استاد هماهنگ می کنه و با ما میاد سرکلاس.چون همه چیز یکسانه.رشته های مجازی دانشگاه تهران که واقعا سطح بالای علمی داره
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟