دستمزدی در شأن کارگران تعیین کنید

کد خبر: ۷۷۱۷۳۶
|
۱۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۸ 06 February 2018
|
5250 بازدید
|
۶
رییس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران با اشاره به عقب افتادگی‌های مزدی کارگران که از سالهای گذشته طلب دارند، از شورای عالی کار خواست تا برای بقای خانوارهای کارگری و امید بخشیدن به کارگران، دستمزدی منصفانه و در شأن کرامت آنها تعیین کند.

به گزارش ایسنا، غلامرضا عباسی اظهار کرد: ماده ۴۱ قانون کار در بند یک به موضوع تورم و در بند دو به سبد معیشت خانوار به عنوان دو ملاک تعیین مزد کارگران اشاره کرده است و بند دو از آن جهت تعریف شده که تورم تنها معیار تعیین دستمزد نباشد و وضع معیشت خانوار کارگری هم لحاظ شود.

وی ابراز امیدواری کرد: توجه به سبد معیشت و قدرت خرید کارگران مورد حمایت همه اعضای شورای عالی کار قرار گیرد.

رییس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران در ادامه به نقش موثر وزیر کار و تلاش وی برای بالا رفتن قدرت خرید خانوارهای کارگری در جلسات دستمزد اشاره و اظهار کرد: در جلسات تعیین مزد نقش دولت مهم است و وزارت کار محوریت اساسی دارد. اگر در این زمینه به توفیق دست یابیم و همه اعضای شورای عالی کار برای بالا رفتن توان خرید خانوارها به اجماع برسند، قطعا روحیه امید و انگیزه مضاعفی در کارگران ایجاد خواهد شد و تولید و بهره‌وری در کارگاه‌ها رونق خواهد گرفت.

عباسی با اشاره به عقب افتادگی‌های مزدی کارگران از سال‌های دور گفت: جامعه کارگری آمادگی دارد که دولت در یک جدول زمانی چهار تا ۱۰ ساله نسبت به جبران این عقب‌افتادگی اهتمام بورزد.

وی گفت: کارگران هیچگاه خواهان فشار بر دولت و کارفرمایان نبوده و نیستند، تنها خواسته آنها دستمزدی شایسته و در شأن کرامت است. می‌دانیم که کارفرمایان و دولت هم بحث معیشت خانوارهای کارگری را پذیرفته‌اند و از وضع زندگی‌ آنها خبر دارند لذا از اعضای شورای عالی کار می‌خواهیم برای کمک به معیشت و اقتصاد خانوارهای کارگری دستمزدی معقول و شایسته تعیین کنند.

این مقام ارشد کارگری درباره افزایش دستمزد کارگران بیش از نرخ تورم نیز گفت: انتظار جامعه کارگری این است که اگر بنا به افزایش دستمزد بیشتر از نرخ تورم است، مقدار این افزایش چشمگیر باشد نه اینکه اگر تورم را ۱۰ درصد اعلام می‌کنیم، دو یا سه درصد رویش بگذاریم و بر اساس آن تعیین مزد کنیم چون ۱۲ یا ۱۴ درصد در سفره کارگر تاثیر ندارد.

به گفته عباسی تورمی که در حال حاضر اعلام می‌شود، تورم سبد کالای خانوارهای کارگری نیست چون در سبد مصرفی کارگران بیش از ۳۰ قلم استفاده نمی‌شود و خواسته کارگران همواره این بوده که تورم همین چند قلم محاسبه و در جریان تعیین دستمزد در نظر گرفته شود.

وی تاکید کرد: سال گذشته شرکای اجتماعی در شورای عالی کار به رقم دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به عنوان رقم خط فقر و هزینه ماهانه سبد معیشت کارگران رسیدند و آن را پذیرفتند لذا از شورای عالی کار می‌خواهیم به کارگران امید بدهند و دستمزدها را با درصد معقولی افزایش بدهند که در زندگی کارگر، بهره‌وری بنگاه و اشتغال بازار کار تاثیر مثبتی بگذارد.

رییس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران در پایان گفت: اگر درصد بالایی برای افزایش مزد در نظر گرفته شود نه تنها دچار رکود اقتصادی نمی‌شویم بلکه در مسیرشکوفایی اقتصادی، کاهش بیکاری و رونق تولید و بازار کار قرار می‌گیریم.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۲
انتشار یافته: ۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
از كدام شاْن صحبت مي كنيد؟ آبرو و حيثيت قشر كارگران خيلي وقت پيش بر باد رفته
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
اين سناريو افزايش حقوق كارگر هر سال در بهمن واسفند ماه با فرمايشات اقايان بدون هيچ گونه خروجي مطرح وباعث دغدغه وبهم ريختن افكار كارگران شده اخرش هم همان مي شود كه كارفرمايان مي خواهند لذا خواهشي كه ما جامعه كارگران از انجمن صنفي كارگران وفعالان
حقوق كارگران داريم بيخودي خودشان را خسته نكنند والكي فرمايش نفرمايند بگذارند هر چيزي
كارفرمايان ودولت دلشان مي خواهند در حق كارگران جفا كنند حق وحقوق كارگران در جامعه ما معني ندارد كارگران زحمتكش هيچ گونه حق وحقوقي ندارند وهميشه مورد ظلم قرار گرفتتند از خداوند مي خواهيم در جامعه ما هيچ بني بشر كارگر نشه تا كارگر بناشي از مشكلات وبدبختي كارگر هيچ چيز درك نخواهي كرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
چرا اين بحث را تو اينجا مطرح ميكنيد! اگه واقعا راست ميگيد و به فكر كارگر هستيد حقوق كارگر رو در شأن خودش و زحمتي كه ميكشه تعيين كنيد نه اينكه شعار بديد ...
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
مشگل این دوستان این است که می خواهند برای 13 میلیون نفر که با شرایط بسیار متفاوت و در کارگاههای بسیار متفاوت کار می کنند بر اساس یک فرمول واحد دستمزد تعیین کنند .آیا توانایی افزایش دستمزد در فلان مجتمع پتروشیمی بزرگ با کارگاه قابلمه سازی اصغر آقا یکی است که افزایش دستمزد کارگران این دو واحد با فرمول یکسانی محاسبه شود؟هزینه نیروی انسانی در هر کارگاهی تنها می تواند متناسب با وضع اقتصادی آن باشد و بنگاههای اقتصادی چه کو چک و چه بزرگ سازمان تامین اجتماعی نیستند که مسئول تامین معیشت مردم باشند و این کار باید توسط کمک های سازمان های تامین اجتماعی به افراد کم درامد صورت پذیرد و نه کارفرمایانی که خودشان هم ناتوان هستند.
مهرزاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
بخدا قسم يكي از دلايل اصلي طلاق بين خانواده كارگري سطح بسيار پائين دستمزدهاست وتورمي كه هرروز شاهد افزايش آن هستيم ولي دولت انكار ميكنه .يعني فقر داره ريشه خانواده كارگران را مي خشكاند .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
من یک تولید کننده و باصطلاح کارفرما هستند
آنچههمه ما فراموش کردیم این است که مصرف کننده اصلی محصولات تولیدی ما همین کارگران و کار مندان زحمتکش خودمان هستند و اگر حقوق مکفی دریافت کنند قطعا می توانند زندگی بهتر و سالمتری داشته باشند و هم به راحتی در بازار مصرف حضور پیدا کنند .
متاسفانه با توجه باینکه دولت بعلت اینکه عمده بدنه حقوق بگیر را در خود جای داده است و از گفتن تورم واقعی سرباز می زند حو حاضر نیست حقوق کارگران و کارمندان را با آهنگ تورم واقعی همساز کند لذا این اقشار جامعه که در اکثریت هستند هر سال آسیب پذیر تر از سال قبل میشوند.
در عین حال فراموش نکنیم در امر تولید در اکثر مواقع عمده هزینه در قیمت تمام شده قیمت مواد اوالیه هست که بین ۷۰ تا ۹۰ درصد قیمت تمام شده را در خود جای میدهد پس افزایش حقوق خصوصا کارگرها آنچنان تاثیری بر تورم و افزایش قیمت تولید ندارد اما موجب رونق بازار مصرف می شود .
امیدوارم که شما در این زمینه بررسی و تحقیق بیشتری انجام دهید تا این واقعیت ثابت شود و اکارگرها به حقوق به حق خود برسند
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟