مهدی داوری، رییس سازمان آتش نشانی تهران در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضعیت عملیات اطفای حریق در ساختمان برق حرارتی وزارت نیرو گفت: خوشبختانه به موفقیت های خوبی رسیدم و توانستیم در طبقه منفی 4 به حریق مسلط شویم.
او ادامه داد: در حال حاضر آخرین ساعات عملیات بوده و به زودی به اتمام می رسد. نیروهای آتش نشان در حال لکه گیری هستند و حدود یک ساعت دیگر عملیات به پایان می رسد.
او در پاسخ به این سوال که آیا احتمال خطر ریزش همچنان وجود دارد یا خیر گفت: به هر حال ما احتیاط لازم را در نظر گرفته ایم. عملیات اطفای کامل حریق تقریبا به اتمام رسیده و آتش نشانان در حال لکه گیری هستند. در چند ساعت گذشته هرگز دمای ساختمان به بالای 100 درجه نرسیده است.
تا ساعت ۲۳، شانزده مصدوم که همگی آتشنشان هستند و تا کنون پنج تن از مصدومین به بیمارستان منتقل شدند و یازده نفر در محل درمان شدند.
معاون ترافیکی پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ گفت: در طول مسیرها هیچگونه محدودیت ترافیکی نداریم. درحال حاضر ترافیک روان است و تمام تقاطع های محدود به سمت ولیعصر و خیابان های اطراف تیم مستقر و آمادگی کامل در صورت هرگونه انسداد وجود دارد. تیم های آتش نشانی نیز در حال انجام کار هستند و مشکلی در عبور و مرور ها نداریم.
صدای انفجارهایی که دقایقی پیش از حوالی میدان ولیعصر(عج) در تهران شنیده شد، به دلیل اجرای نورافشانی به مناسبت دهه فجر بوده است.
به دلیل کوتاهی مسئولان امر و عدم اعلام قبلی، این صداها موجب ترس عده ای از مردم پایتخت شده است.
سردار حسین رحیمی، رئیس پلیس پایتخت عصر امروز با حضور در ساختمان برق حرارتی در جمع خبرنگاران درباره آخرین روند عملیات ماموران انتظامی در اطراف محل حادثه اظهار کرد: نخستین مجموعهای که در صحنه حاضر شد پلیس بود، به محض وقوع حادثه همکاران پلیس راهور و انتظامی در محل حادثه حاضر شدند.
وی خاطرنشان کرد: همکاران انتظامی به دنبال انتظامبخشی و تسهیل عبور و مرور در محل حادثه هستند، مرکز فرماندهی و کنترل پلیس این منطقه را تحت رصد قرار داده و تلاش میکنیم فضا برای فعالیت امدادگران تلاشگر مهیا شود.
رئیس پلیس پایتخت با بیان اینکه فعلا هیچ مشکلی در محدوده محل حادثه وجود ندارد، تصریح کرد: تاکنون شاهد همکاری خوب مردم بودهایم و انتظا رداریم که مردم به محل حادثه مراجعه نکنند همچنین هیچ محدودیت ترافیکی و مشکل خاصی درباره ترافیک در محدوده نداریم.
سردار رحیمی در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم مبنی بر محافظت از اموال سکنه و دانشجویان تخلیه شده از اماکن اطراف محل حادثه متذکر شد: به مردم منطقه اعلام میکنم تمام این منطقه تا شعاع مناسب از لحاظ امنیتی کنترل میشود و توسط پلیس تحت نظارت است، مردم نگران نباشند، تمامی خانهها، اماکن و اطراف محل حادثه (ساختمان برق حرارتی) تحت کنترل پلیس است.
به گزارش میزان، نژاد بهرام عضو شورای شهر گفت: طی صحبتی که با یکی از آتش نشانها داشتم، وی اعلام کرد که در داخل ساختمان صداهایی مهیب همانند صدای ساختمان قبل از ریزش پلاسکو میآید.
این عضو شورای شهر افزود: «این آتش نشان میگفت که همین موضوع سبب ترس آتش نشانها شده و اکنون آنها بی محابا عمل نمیکنند. این ترس به هیچ وجه ترس منفی نیست و این ترس مثبت است.»
به گزارش ایلنا، محسن هاشمی، رییس شورای شهر تهران عصر امروز در محل حادثه آتش سوزی ساختمان برق حرارتی حاضر شد و در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ساختمان پیش از این از سوی شهرداری تذکر گرفته بود، گفت: در طبقه منفی 4 ساختمان بایگانی اسناد کاغذی است و حجم زیادی کاغذ در آن وجود دارد و به علت آن که قفسه های بایگانی در این طبقه چیده شده بودند ماموران آتش نشانی نتوانستند به منبع آتش دست پیدا کنند لذا فشار آتش و حرارت کماکان ادامه دارد.
او با اشاره به اینکه سازه ساختمان فلزی است افزود: در زمان ساخت این سازه از مواد آتش زا برای ضد حریق کردن آن استفاده نمی شده و همین امر باعث گرم شدن اسکلت آهنی شده و می تواند خطرناک باشد لذا خود ساختمان و ساختمان های اطراف به طور کامل تخلیه شده است. آتش نشانان با تزریق شدید آب در تلاشند طبقات منفی 4 و 5 را با آب پر کرده و با همین روش آتش خاموش خواهد شد.
رییس شورا با بیان اینکه در خصوص ساختمان های ناایمن در شورا مصوبه ای وجود دارد، افزود: شناسایی ساختمان های ناایمن شروع شده است و دستگاههای بخش خصوصی باید در این زمینه با مسوولین ذیربط همکاری لازم را داشته باشد چرا که در هر حال ایمنی خودشان مطرح است ساختمان های دولتی نسبت به بخش خصوصی کارشان راحت تر است و به راحتی می توانند نیروی خود را جابجا کنند و تمهیدات ایمنی لازم را به کار بندد. به نظرم با توجه به تذکراتی که شهر تهران در حال دریافت آن است باید مسوولان این موضوع را جدی تر بگیرند.
ملکی، سخنگوی آتش نشانی در گفتوگو با رسانه ملی در خصوص زمان اطفای کامل حریق گفت: روند کار آتش نشانی به این گونه است که باید واکنش حریق به اطفا را مدنظر قرار دهیم. آن گونه که آتش نشانان رفته به طبقه منفی چهار اطلاع میدهند، هنوز حرارت بسیار زیاد است اما میتوان برای دقایقی در معرض آن ماند و عملیات اطفا را انجام داد.
وی افزود: با این شرایط و اگر تغییری رخ ندهد، در نتیجه ادامه این روند فرسایشی میتوان امیدوار بود تا عصر یا سر شب آتش به طور کامل اطفا شود.
با سپری شدن یک روز از بروز حادثه، آتتش نشان ها موفق شدند به طبقه منفی چهار ساختمان برسند؛ جایی که بایگانی شرکت در آن قرار دارد و حریق از آنجا شروع شده است.
جلال ملکی، سخنگوی آتشنشانی با اعلام این خبر گفت: به رغم اینکه تا ساعاتی پیش شدت دود و حرارت مانع میشد آتش نشان ها از طبقه منفی دو پایین تر بروند، خدا را شکر بالاخره توانستیم برای لحظاتی تا طبقه منفی چهار نیز نفوذ کنیم امیدواریم. اکنون لوله گذاری صورت گرفته و یک تیم در طبقه منفی سه مستقر هستند تا تیم بعدی بتواند به طبقه منفی چهار رفته و آتش را مهار کند.
انبوه خودروهای آتش نشانی که به وسیله شیلنگهای مخصوص به هم متصل شده و آب مخزن هایشان روانه محل حریق میشود بسیاری را نگران ریزش ساختمان به دلیل حجم بالای آب و مسائلی چون نشست پی ساختمان نموده است.
نگرانی ای که یک کانال تلگرامی از مطرح شدن آن در ستاد بحران خبر داده و مینویسد: در جلسه ستاد بحران که ساعتی پیش با حضور وزیر نیرو، رضا اردکانیان، تشکیل شده، احتمال فروریختن ساختمان در اثر تزریق حجم بالای آب مثل پلاسکو داده شده و به همین خاطر برای جلوگیری از زیر آوار ماندن آتشنشانان مثل ماجرای پلاسکو گروههای آتشنشان ۴نفره و با فاصلهزمانیهای کوتاه و متناوب به طبقات زیرین فرستاده میشوند.
خبرآنلاين با انتشار عکس زیر، نوشت: ️منابع تامین آب برای اطفای حریق کاهش یافته آتش نشانی در حال کندن زمین و رسیدن به لولههای آب شهری است.
تعداد مصدومین آتش سوزی ساختمان وزارت نیرو در تهران از روز گذشته (دوشنبه 16 بهمن) تا این لحظه بالغ بر 9 نفر اعلام شد.
برای آتش سوزی ساختمان وزارت نیرو که در خیابان ولیعصر تهران و در سازمان برق حرارتی رخ داده است، 4 آمبولانس و یک اتوبوس آمبولانس مستقر در محل حادثه تا پایان عملیات حضور خواهند داشت. همچنین 5 مصدوم به مرکز درمانی انتقال و 4 مصدوم در محل حادثه درمان سرپایی شدند.
سید جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتشنشانی گفت: ساعت ۱۰:۰۶دقیقه صبح دیروز (دوشنبه) به ما اطلاع دادند که آتش سوزی در ساختمان برق حرارتی در خیابان ولیعصر بالاتر از میدان ولیعصر به وقوع پیوسته و کابین آسانسور دچار حریق شده است، بلافاصله به محل اعزام شدیم. پس از رسیدن به محل وقوع آتش سوزی مشاهده شد که حریق در محل بایگانی پروندهها در طبق منفی چهار به وسعت ۳۰۰ الی ۴۰۰ متر روی داده و با توجه به وسعت محل و انباشت کاغذ و مواد آتش گیرنده و ورودیهای مختلف، مهار آتش سوزی به سختی انجام شد. حدود ۵۰ تا ۶۰ نفر از کارکنان و ارباب رجوع را در همان دقایق اولیه از داخل ساختمان خارج کردیم و به هیچ یک آسیبی وارد نشد، فقط آتش نشانهایی که دچار دود گرفتگی شده بودند به مراکز درمانی جهت مداوا اعزام شدند.
وی در بیان علت وقوع حادثه گفت: الان به صراحت نمیتوان علت آتش سوزی را مشخص کرد و پس از اطفای کامل حریق، کارشناسان بررسی و نتیجه قطعی را اعلام خواهند کرد. با نصب فنهای بزرگی در ساختمان تلاش داریم تا دود حاصل از آتش سوزی را از ساختمان خارج کنیم، ولی به دلیل بالا بودن درجه حرارت هنوز قادر نیستیم به نقاط مرکزی در طبقه منفی ۴ که آتش سوزی از آنجا آغاز شده است نفوذ کنیم. به دلیل وجود دود غلیظ قادر نیستیم در ساختمان مانور زیادی انجام دهیم ولی بطور کلی بخش زیادی از آتش مهار شده و تلاش میکنیم این حادثه با کمترین خسارت جانی و مصدومیت مهار شود.
به گزارش خبرآنلاین، عملیات اطفای حریق ساختمان خیابان ولیعصر کماکان دارد و همزمان خبرهایی مخابره میشود که در طبقه منفی پنج ساختمان برق حرارتی وزارت نیرو دو هزار لیتر بنزین وجود دارد و موتور خانه در همین طبقه است. خبری که خیلی زود با واکنش سازمان آتشنشانی همراه شد و جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش نشانی اظهار داشت: هیچ یک از فرماندهان میدان وجود مقدار قابل توجهی بنزین در طبقات منفی ساختمان را اعلام نکرده اند.طرح مسائل اینچنینی حاشیه است.
او افزود: حفرههایی در سقف طبقه چهارم ساختمان ایجاد شده و این کار برای تخلیه دود بوده است. از روز گذشته یقین داشتیم که ممکن است نیروها نتوانند در طبقات زیرین حضور پیدا کنند به همین خاطر برای تخلیه دود اقدام به ایجاد حفره کردیم. در حال حاضر نیروهای آتش نشان برای اطفای حریق به صورت تیمی در منطقه حاضر میشوند و بعد از خارج شدن یک تیم، تیم بعدی به محل ساختمان میرود.
براساس اعلام سازمان آتشنشانی، آتش نشانان بیش از ۴ ایستگاه و ۲ گروه نجات همچنان مشغول عملیات هستند و با توجه به اینکه ساختمان قدیمی بوده و احتمال ریزش وجود دارد، ساختمان های مجاور تخلیه شده است.
با افزایش احتمال ریزش ساختمان آتش گرفته، ماشینهای موجود در اطراف این ساختمان نیز در حال تخلیه است.
آن گونه که تصاویر نشان میدهد، ترک هایی بر دیوار طبقات همکف سازه آشکار شده که بسیار هراس افکن است، آنقدر که دستور تخلیه ساختمان های اطراف محل حادثه را صادر کنند و احتمال فروریختن سازه را بدهند.
ساختمان «شرکت تولید نیروی برق حرارتی» وزارت نیرو در شمال میدان ولیعصر، در کوچه «شهامتی»، برخلاف اسم پرحرارتش صرفا ساختمانی اداری است که بایگانی آن در طبقه منفی ۴ (زیرزمین) ساختمان ۸ طبقه واقع شده است.
هتل سهستاره «ایرانهتل» کنار ساختمان برق حرارتی و خوابگاه دانشجویی خصوصی و پسرانه «ایرانیان» هم روبهروی این ساختمان است که گفته میشود هردو تخلیه شدند.
شرکت تولید نیروی برق حرارتی یکی از شرکتهای مادرتخصصی این وزارتخانه است که پساز خصوصیسازی فعالیتها در وزارت نیرو، مسوولیت مدیریت فعالیتهای دولتی در زمینه نظارت یا تصدیگری در تولید برق حرارتی را برعهده دارد.
در حالی که شهردار تهران از انتقال ساکنان ساختمان های اطراف حادثه به هتل ها و مناطق امن خبر میدهد و رئیس یگان حفاظت شهرداری تهران از شعاع 100 متری تخلیه ساختمان ها و پوشش امن خبر میدهد، میزان از سرگردانی دانشجویان خوابگاهی که در این کوچه واقع شده خبر میدهد و مینویسد:
خوابگاه دانشجویی روبروی محل حادثه ۳۰۰ دانشجو دارد که تعدادی از آنها در نمازخانه دانشگاه اسکان داده شده و تعدادی دیگر همچنان در خیابان محل خوابگاه هستند.
شهردار تهران از تخلیه ساختمان های اطراف محل حادثه خبر داد و گفت: ساختمانهای اطراف محل حادثه در بخش جنوبی، شرقی و غربی تخلیه شدهاند و ساکنین نیز به هتلها و مکانهای امن منتقل شدهاند.
وی در خصوص ایمنی ساختمان نیز توضیح داد: تاکنون سه بار در خصوص ایمنی به این ساختمان تذکر داده شده و به دلیل دولتی بودن ساختمان، مشکلاتی در خصوص اجرای کامل این اخطارها وجود داشته است. در اطراف همین خیابان، ساختمانهای مشابه این ساختمان دولتی بسیار وجود دارد که اسناد و مدارک کاغذی در آنجا نگهداری میشود و باید ساختمانهای دولتی و خصوصی که اسناد و مدارک نگهداری میکنند، به هشدارهای آتشنشانی توجه ویژه داشته باشند.
نجفی در پاسخ به این پرسش که گفته میشود این ساختمان مقاومسازی شده و اگر مقاومسازی نمیشد، پس از ۲۰ ساعت عملیات، حتماً ریزش میکرد، توضیح داد: مقاومسازی شده است، این ساختمان یک عمر ۵۱ ساله دارد و اگر مقاومسازی نمیشد، نمیتوانست این حجم از بار را تحمل کند. اخطارهایی که داده شده، در خصوص مسائل آتشنشانی است که اخطارهای ویژهای است که به آن مسائل توجه نشده است؛ مجموعه اقداماتی که باید، انجام نشده است.
به گزارش مهر، محمدعلی نجفی در جریان بازدید از آتشسوزی ساختمان ۸ طبقه خیابان ولیعصر اظهار کرد: این ساختمان از ساعت ۱۰ صبح روز گذشته در حال سوختن است و بر اساس سخنانی که نیروهای آتشنشانی داشتند، محل آتشسوزی در محل بایگانی است و حجم زیادی از اسناد، مدارک و کاغذ در آن وجود داشته و دسترسی به طبقه منهای چهار بسیار دشوار بوده است و نمیتوان در ابتدا به کانون آتشسوزی دسترسی پیدا کنند و از طریق حفرههایی که از طبقات دیگر ایجاد کردند، کنترل آتش را در دست گرفتند.
وی ادامه داد: هنوز آتش به صورت صد درصد کنترل نشده است و به نظر میرسد بخش غربی ساختمان فروکش کرده است، تَرکهایی هم در ورودیهای پارکینگ مشاهده میشود و احتمال اینکه ساختمان نشست کامل کند، وجود دارد؛ احتمال یا ریزش به صورت کامل یا نشست بخشی از ساختمان وجود دارد.