سخنگوی سازمان اتش نشانی از اتمام عملیات اطفا حریق ساختمان برق حرارتی وزارت نیرو خبر داد.
به گزارش میزان، سید جلال ملکی در نشست خبری حادثه آتش سوزی ساختمان اداری میدان ولی عصر گفت: ساعت 10:36 دقیقه روز دوشنبه حادثه آتش سوزی به آتش نشانی اعلام شد. در ابتدا اعلام شد که آتش سوزی کابی ن اسانسىور است.
وی افزود: آتش سوزی در طبقه منهای ٤ و در بایگانی صورت گرفته بود.
سخنگوی سازمان آتش نشانی با اشاره به قدمت بایگانی که دچار حریق شده بود، اظهارکرد: بایگانی سابقه بیش از ٤٠ سال داشت. آتش نشانها ٥٣ ساعت است که در محل حضور دارند.
ملکی از مهار آتش در حادثه خبرداد و اظهارکرد: عملیات به اتمام رسیده است و این امکان وجود دارد که تنها یک دستگاه خودرو آتش نشانی در محل حضور داشته باشد و این کار برای ایمنی هر چه بیشتر است.
وی ادامه داد: ٩ صبح امروز اطفای کامل انجام شد و لکه گیری هم صورت گرفته است.
سخنگوی سازمان آتش نشانی با اشاره به منشا اتش خاطرنشان کرد: طبقه منفی ٤ منبع آتش بود، اما حریق دیر به ما اعلام شده بود.
ملکی افزود: بایگانی با پارتیشن و دیوار فلزی مواجه شدند که پشت آنها نیز اسنادی بود که همه شعله ور بودند.
وی در خصوص استفاده از فوم و اب برای اطفای حریق خاطرنشان کرد: از فوم و اب به طور همزمان استفاده میشد و از ٦ سر لوله به طور همزمان برای تزریق اب و فوم استفاده شد. به علت دمای بالا اب زمان تزریق تبخیر میشد و کف نیز چنین شرایطی داشت.
ملکی در مورد علت وقوع اتش سوزی گفت: علت حادثه قطعی مشخص نشده اما سیستم اطفا حریق قسمت بایگانی از نوع ذراتی هست که نه پودر است نه مایع، که آیروسد نام دارد. این سیستم تنها سیستم اطفا حریق است که وقتی فعال می شود منجر به ایجاد حرارت شده است. به نظر می رسد باید حداقل یک متر با مواد احتمال حریق فاصله داشته باشد که یا سیستم خود به خود فعال شده و با برخورد با پروندهها منحر به اشتعال شده باشد.این یک فرضیه است و نتایج قطعی علت حادثه اعلام خواهد شد.
ملکی در رابطه با نگرانیهای موجود برای ریزش ساختمان اظهارکرد: درصد ریزش ساختمان بسیار اندک شده، اما صفر نشده است.
وی افزود: جلسه ستاد بحران منطقه تشکیل شد و مقرر شد از زمان تحویل ساختمان حداکثر به مسئولان ساختمانها اجازه داده شود که ایمنی ساختمان خود را بررسی کنند.
سخنگوی سازمان آتش نشانی در خصوص احتمالات مطرح شده مبنی بر احتمال ریزش ساختمان تصریح کرد: احتمال ریزش ساختمان هر لحظه وجود دارد. این احتمال هیچ گاه از بین نمیرود.
ملکی تاکید کرد: تا زمانی که ریسک خطر وجود داشته باشد ساختمانهای اطراف باید خالی از سکنه باشند.
وی گفت: براساس مصوبه مدیریت بران شهر تهران قرار است دستگاههای امدادی همچنان در محل مستقر باشند.
سخنگوی سازمان آتش نشانی در پاسخ به سوال میزان که چه ضمانی وجود دارد دستگاههای امدادی در محل حاضر باشند در جالی که امروز فرمانده آتش نشان مجروح شده بود اما آمبولانسی در محل نبود،گفت: ضمانت اجرایی دستگاهها در مراحل عملیات قطعا وجود دارد. همه دستگاه ها زحمت کشیدند . در مورد حادثه امروز هم اورژانس حتما باید پاسخی داشته باشد وپاسخ را باید متولی این سازمان باید بدهد.
وی در مورد چرایی طولانی شدن عملیات اطفا حریق گفت: در عملیات لکه گیری فضاهای جدید در محل حادثه رویت شد که عملیات را طولانیتر کرده و اطفا حریق در حرارت بالایی را منجر شده بود.
به گفته ملکی حساسیت به ساختمانهای بلندمرتبه پس از حادثه د پلاسکو بیشتر شده است. در این حادثه اگر غفلت میشد پتانسیل خسارات جانی و حریق بدتری نسبت به پلاسکو وجود داشت بالاخص که با خانههای مسکونی روبرو بودیم و مجبور شدیم مردم را از خواب بیدار کرده و محله را تخلیه کنیم. احتمال وقوع حادثهای بزرگتر از پلاسکو وجود داشت که تدابیر و راه حلهای مناسب از ان جلوگیری کرد و در صورت هر گونه غفلت احتمال وقوع حریق وسیع وجود داشت.
سخنگوی سازمان آتش نشانی در رابطه با تذکرات مطرح شده به صاحب ساختمان برای ایمن سازی گفت: در اخرین اخطار ٣ مهر ٩٦ اخطاری به ساختمان داده شده بود. یکی از اخطارها نصب سیستم در بایگانی بود. اخطارهای داده شده، اما عملیاتی نشده بود.
ملکی ادامه داد: ١٧٠ سال عمر اتش نشانی در ایران است. میلیونها حادثه در تهران رخ داده است. کسانی که سبب ایجاد حوادث شده اند گاهی جان خود را از دست داده اند.
وی خواستار افزایش قدرت سازمان اتش نشانی شد و تصریح کرد: درخواست ما این است که سازمان آتش نشانی ضابط قضایی شود.اگر چنین شود میتوانیم آسانتر به مشکلات رسیدگی کنیم.
سخنگوی سازمان آتش نشانی با اشاره به لزوم ایجاد فرهنگ عمومی جامعه گفت: درخواست ما این است که برای تامین ایمنی شهر تهران شهروندان همکاری بیشتری با سازمان آتش نشانی داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه ایمنی ساختمانها از اهمیت بالایی برخوردار است گفت: ایمنی ساختمانها برای ما بسیار مهم است و برای ما فرقی ندارد که ساختمان دولتی است و یا اینکه ساختمان در مالکیت شهروندان عادی است.
سخنگوی سازمان آتش نشانی در رابطه با نا ایمن بودن ساختمانهای شهر تهران اظهارکرد: در میان ساختمانهای نا ایمن برخی از ساختمانها دولتی است.
ملکی خاطرنشان کرد: آتش نشانها زحمات زیادی در این حادثه کشیدند. حادثهای که مشابه پلاسکو بود، با پیروزی آتش نشانهای شهر مهار شد.
وی ادامه داد: این پیروزی را در این عملیات به شهدای پلاسکو تقدیم میکنیم.
ملکی گفت: دستور العمل لازم برای ایمنی ساختمان ها داده شده و ساختمانهای در حال ساخت نیاز به تاییدیه اتش نشانی دارد ولی ساختمانهای قدیمی مشکل اصلی ما است. در حالی که ریسک خطر در ساختمانهای جدید ١٠ درصد است ولی ساختمانهای قدیمی شهرداری قوانین شفافی ندارد و دیگر در دریافت پایان کار به تایید ما نیازی ندارند. قوانین اگر شفاف شود ریسک خطر در ساختمانهای قدیمی کنترل م یشود و ایمن سازی را اصولی می کند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.