سخنی با مسئولان؛

دستتان را از «جیب مردم» در بیاورید!

متاسفانه دولت کسری بودجه می آورد، خودروسازان هزینه های جاری و هزینه های ناکارآمدی مدیریتی شان افزایش می یابد، شهرداری منابع مالی کافی در دسترس ندارد و وزارتخانه ها مشکلی برای شان پیش می آید؛ راحت ترین کار ممکن برای شان تامین هزینه ها از جیب مردم است. همین رویه باعث می شود که اتفاقات مذکور بر نرخ دیگر کالاها تاثیر بگذارد و آنکه در نهایت متضرر می شود، مردم باشند.
کد خبر: ۷۷۲۳۴۹
|
۱۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۸ 08 February 2018
|
19649 بازدید
|

بنا به اذعان دولت و همه مراکز آماری کشور که متولی تعیین میزان رشد یا افت شاخص های اقتصادی هستند، بسیاری از شاخص ها یا در وضعیت ثابتی قرار گرفته و یا اینکه منحی آن رو به رشد است و وضعیت خوبی از این حیث داریم، اما شوک قیمت ها همچنان کشور و فضای اقتصادی را تحت تاثیر قرار می دهد و این موضوع بیانگر این است که یک جای کار لنگ می زند.

به گزارش «تابناک»، مطابق با آنچه گفته شد، وقتی وضعیت شاخص های اقتصادی کشور رو به رشد است و البته گشایش هایی هم نسبت به گذشته انجام شده، صنعت نفت کشور شرایط مطلوبی را تجربه می کند به نحوی که هم نفت جمهوری اسلامی فروش می رود و هم شاهد برخی سرمایه گذاری های خارجی در این صنعت برای بروزرسانی امکانات این صنعت و استحصال بیشتر نفت، گاز و مستقات آن هستیم و در سایر حوزه ها ارتباط مطلوبی لااقل نسبت به 7-8 سال اخیر داریم، چطور است که شوک های قیمتی جامعه را شوکه می کند؟

دستتان را از «جیب مردم» در بیاورید!

مگر می شود، اقتصاد کشور حداقل طبق آنچه مسئولان دولت و اقتصاد کشور می گویند در شرایط ثابت و رو به رشدی قرار گرفته باشد، اما یکباره نرخ ارز بر خلاف روند اقتصاد کشور افزایش پیدا کند؟ یا همین شرایط دایر باشد، اما با وجود کاهش قیمت جهانی طلا، شاهد افزایش قیمت طلا در کشور باشیم؟ و یا اینکه در همین شرایط نرخ برخی کالاهای مصرفی و اساسی و قیمت خودرو دچار نوسانات شدیدی بشود؟

یکی از مسائل و موضوعاتی که باعث چنین تفاوت هایی می شود و اتفاقات را به نحوی رقم می زند که بر خلاف آمار و ارقام اقتصادی، آنچه در حوزه عمل اتفاق می افتد از وضعیت ناخوشایند شرایط اقتصادی حکایت می کند، نوع و نحوه بودجه ریزی و پیش بینی های غیرواقعی است که برای تامین بودجه بخش های مختلف کشور صورت می گیرد؛ ماحصل این مساله عدم تحقق ارقام بودجه ای و برجای ماندن کسری بودجه ای است که دولت ها تلاش می کنند به اشکال گوناگون آن را مرتفع کنند.

یکی از راهکارها در این زمینه عدم اختصاص ناکافی بودجه های پیش بینی شده است که این روش هم اگرچه تا حدودی باعث رفع مشکلات ناشی از کسری بودجه می شود، اما همه مشکلات ناشی از این مساله را برطرف نمی کند. برای همین دولت مجبور است با توسل به دیگر روش ها، کسری بودجه ناشی از پیش بینی های غیر عملیاتی، غیر واقعی و بالارفتن هزینه های جاری را جبران کند.

یکی از روش هایی که مشکلات مختلفی را هم برای مردم و کشور ایجاد می کند و به ویژه در یک دهه اخیر مشکلات اقتصادی ما را افزایش داده است، جبران کسری بودجه از محل افزایش قیمت ارز است. از آنجایی که دولت فروشنده نفت است و بخش های مهمی از صادرات کشور و ورود ارز به کشور از سوی دولت و نهادهای وابسته به آن صورت می گیرد، لذا هرگونه تغییرات جدی در نرخ ارز را می توان با اجازه و مجوز دولت تلقی کرد.

اتفاقی که مورد اشاره قرار گرفت، چه در دولت گذشته و چه در دولت فعلی به صورت جدی دنبال شد به صورتی که این روش اگرچه در نهایت منجر به تامین کسری بودجه می شود اما مشکلات دیگری برجای می گذارد که از جمله آن می توان به افزایش قیمت سایر محصولات در کشور به بهانه افزایش نرخ ارز اشاره کرد که این رویه در نهایت باعث افزایش ثروت سرمایه داران و فقیرتر شدن قشر متوسط و اقشار محروم جامعه می شود.

این رویه باعث می شود کسانی که فعالیتی در بازارها ندارد و نسبت به خرید و فروش ارز و دیگر محصولات اقدام نمی کنند، دارایی های شان در قیاس با قیمت ارز و بدلیل افزایش نرخ آن، رفته رفته کاهش یابد و البته باعث تضعیف هرچه بیشتر ارزش پول ملی و ضعیف شدن اقتصاد کشور بشود.

مهمترین تعبیری که در ارتباط با این مقوله می توان به آن اشاره کرد «دست کردن در جیب مردم» است که متاسفانه کم کم تبدیل به یک رویه می شود. مسئولان و دست اندرکاران بجای نشستن و فکر کردن برای کاهش هزینه ها و تامین منابع برای رفع مشکلات، معمولا ترجیح می دهند «دم دستی ترین» اقدام ممکن را انجام دهند که آن هم «دست کردن در جیب مردم» است.

شهریور ماه امسال بود که «محمدباقر نوبخت» سخنگوی دولت اعلام کرد که کسری بودجه امسال نزدیک به 48 هزار میلیارد تومان است و دولت به روش های مختلف آن را جبران خواهد کرد. همانطور که پیشتر عنوان شد، آسان ترین روش و راحت ترین اقدام برای این مساله «دست کردن در جیب مردم» است که با اقداماتی نظیر افزایش نرخ ارز می توان انجام داد.

متاسفانه دولت کسری بودجه می آورد، خودروسازان هزینه های جاری و هزینه های ناکارآمدی مدیریتی شان افزایش می یابد، شهرداری منابع مالی کافی در دسترس ندارد و وزارتخانه ها مشکلی برای شان پیش می آید؛ راحت ترین کار ممکن برای شان تامین هزینه ها از جیب مردم است. همین رویه باعث می شود که اتفاقات مذکور بر نرخ دیگر کالاها تاثیر بگذارد و آنکه در نهایت متضرر می شود، مردم باشند.

معلوم نیست چه زمانی مسئولان محترم بنا دارند، راهکارهایی غیر از دست کردن در جیب مردم را برای هرگونه کاستی بودجه و مشکلات مالی پیش روی نهاد و سازمان تحت مدیریت شان انتخاب کنند. به طور حتم در این مورد بهترین اقدام، برگزیدن آسان ترین روش تامین مالی که بهره گیری از توان مردم است، نیست؛ چراکه مضرات این موضوع در این گزارش و پیش از این مورد اشاره قرار گرفت.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۳
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۵۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۹
ناکارآمدی مسولان در این ۴۰ سال و تراشیدن هزینه های غیر ضروری دولت و نظام در سایر کشورها از جمله موار ی است که باعث بوجود امدن مشکلات مختلف در صحنه های داخلی و خارجی علیه مردم ایران میشود .چرا نباید مسولان ما مانند مسولان دولت سویس فکر نکنند تا کشور صلح دوست و طرفدار حقوق بشر مردم ایران معرفی شویم. مسولان بخاطر عدم دور اندیشی خسلرت جبران ناپذیری به کشور و مردم ایران وارد کرده اند .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۹
نقدینگی بطورسرسام آوری افزایش یافته وبه رقم گیج کننده هزاروپانصدهزارمیلیاردتومان رسیده و این سیل نقدینگی درحال خروج ازبانکها و انتقال به بازارهای مسکن ارزروطلا هستند که قطعا منجربه افزایش قیمتهادراین بازارهاشده وخواهدشد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۱
روند صعودی قیمت ارزها دوباره شروع شد
دلار آمریکا 4710 یورو 5900 پوند 6800 دلار کانادا 4040 تومان !!!!
فرهاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۹
تابناک جان
این روندی هست که متاسفانه سالهاست داره انجام میشه و بهتره به جای لفظ دولت خدمتگزار از لفظ ملت خدمت گزار استفاده بشه!
برای مثال میتونم از مالیات اسم ببرم که برای تعدادی مغازه که چند ساله بسته میباشند ، اداره دارایی بین 13 تا 15 میلیون مالیات براشون درج کرده!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۹
کو گوش شنوا
داریوش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۹
تمامی آمارها دروغ و تحریف شده هستند متاسفانه سالها مسئولین با دستکاری آمارها سر همه را کلا می گذارند....
درمورد مشکلات هم دولت بهتر است به جای شعار دادن و گیر دادن به دیگران خودش بیاید و پیشگام شود و اصلاحات از خودشان شروع کنند هزینه دولت بخاطر شغل های کاذب و مدیران میلیاردی به شدت بالا هست مردم شدیدا خسته هستن شعار دادن و انداختن گناه کردن یکدیگر باعث حل مشکلات کشور نمی شود آقای رئیس جمهور فهمیده با سواد آدم به روز عربستان و اقتصادش قابل مقایسه با ایران نیست عربستان در جنگ است و اماده جنگ بزرگ تر می شود و اقتصاد جنگی را پیش گرفته گرانی بنزین در عربستان با توجه به دریافتی های مردم از حکومت شان اصلا به چشم نمی اید کمتر به فکر غارت مردم بخاطر جبران ضعف مدیریتی تان باشید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۹
جانا سخن از دل ما گفتی. ممنون صدای مردم به گوش مسئولان میرسونید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۹
چون این مشکل در 20 سال اخیر در همه دولتها وجود داشته است بنظر تنها راه حل آن ورود مقام معظم رهبری به این موضوع بسیار مهم و حمایت ایشان از مردم می باشد. دولتمردان اگر می توانستند تابحال این مشکل را حل کرده بودند.

با تشکر
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۹
از ماست که بر ماست
تا وقتی ملت جلوی این کاراشون واینستن و اعتراض نکنن شما باشی دستتو از جیب مردم در میاری؟
نوش جونشون
یادمون باشه حق گرفتنیه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۹
عجیب تر اینکه مسئولان با کمال شهامت ، شجاعت و دائم مصاحبه و سخنرانی در جلسات ، همایشها ، کنفرانسها و قبل و بعد از جلسه هیات دولت و کابینه انجام میدهند و پر از وعده و وعید.ریاست محترم جمهور هم در گفتگوها هم دو پهلو صحبت میکنند. کسری بودجه برای همه وزارت خانه ها و سازمانها عجیب است پس واحد طرح و برنامه و اداره آمار در سازمانها چکار میکنند. امروز در روزنامه همشهری خبری از یکی از اقدامات شهردار قبلی بود " ساخت استخر و سونا در امامزاده ده ونک به مبلغ 30 میلیارد تومان " کمک 30 میلیارد تومانی شهردار پیشین به این امر. شاید صدهزار تخلف که از سوی رسانه ها میشود تنها یک هزار درصد لو برود و اصلاح شود
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۳:۱۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۹
سالهاست كه اين كار را انجام مي دهند بگذاريد چند صباحي هم مديران فعلي به تخريب خود ادامه دهند
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟