افشاگری یک چهره ماندگار در مورد ساختارهای غلط دانشگاهی در ایران

ساختار دانشگاهی کشور و فرایندهای درونی آن، چند سالی هست که مورد انتقاد بسیاری از اساتید برجسته قرار گرفته و آنها این روندهای موجود را آسیبی برای آینده کشور توصیف می کنند؛ اساتیدی چون دکتر مهدی گلشنی، چهره ماندگار فیزیک ایران که اعتقاد دارد اشکالات موجود در ساختار دانشگاهی کشور در نهایت به نابودی کشور «مملکت» منجر خواهد شد.
کد خبر: ۷۷۵۴۴۷
|
۲۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۷:۱۸ 18 February 2018
|
4523 بازدید

افشاگری یک چهره ماندگار در مورد ساختارهای غلط دانشگاهی در ایرانساختار دانشگاهی کشور و فرایندهای درونی آن، چند سالی هست که مورد انتقاد بسیاری از اساتید برجسته قرار گرفته و آنها این روندهای موجود را آسیبی برای آینده کشور توصیف می کنند؛ اساتیدی چون دکتر مهدی گلشنی، چهره ماندگار فیزیک ایران که اعتقاد دارد اشکالات موجود در ساختار دانشگاهی کشور در نهایت به نابودی کشور «مملکت» منجر خواهد شد.

به گزارش «تابناک»، افزایش مشکلاتی که جامعه با آنها در گیر است و دانشگاه نیز یارای رسیدگی و حل همه آنها را ندارد، دلیلی شده است تا در کنار دلایل دیگری مثل افزایش چشمگیر دانش آموختگان بیکار و عدم بهره برداری از توانمندی های آنها، بسیاری از منتقدان را به واکنش وادارد تا نسبت به این موضوع و اشکالاتی که در ساختار کشور هست، اظهار نظر کنند.

از جمله این افراد که اخیراً و در گفته هایی افشاگرانه در رابطه با ایرادات موجود در ساختار دانشگاهی کشور سخن گفته است، می توان به دکتر مهدی گلشنی، عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی شریف اشاره کرد که اخیراً در فضای مجازی منتشر شده است.

گلشنی با انتقاد از نحوه برخورد اساتید با دانش آموختگان دانشگاهی نوشت: برخی اساتید با رویه هایی که در پیش گرفته اند، مملکت را نابود خواهند کرد. این اساتید بدون توجه به شرایط دانشجو به وی می گویند هر وقت که مقاله نوشتید و دانشمند شدید برای جذب اقدام کنید!

استاد دانشگاه شریف اضافه می کند: برخی اساتید دیگر نیز توجه وافری به رتبه بندی های دانشگاهی دارند؛ رتبه بندی هایی که غربی ها برای سرگرم کردن ما ساخته اند.

وی به این مسئله که از دانش آموختگان در ابتدای امر مقاله خواسته می شود، انتقاد دارد و تأکید می کند که در هیچ کجای دنیا در قدم اول از یک فارغ التحصیل برای جذب مقاله خواسته نمی شود.

گلشنی تصریح می کند که با دانشجویان و دانش آموختگانی رفتاری داریم که سبب می شود آنها به سمت دانشگاه های بزرگی چون استنفورد و پرینستون گرایش پیدا کنند؛ دانشگاه هایی که برای جذب از دانشجویان ایرانی مقاله دریافت نمی کنند.

این استاد دانشگاه که به شدت با شکل گیری پردیس های دانشگاهی مخالف است، افزود: برخی در شورای عالی انقلاب فرهنگی سال ها پیش موضوع ایجاد پردیس های دانشگاهی را مطرح کرد که بنده در همان زمان با این موضوع مخالف بودم و تأکید داشتم که دانشگاه باید به کار تولید خود مشغول باشد و خود را درگیر مسائلی مثل تعیین تکلیف برای کسانی کند که در دانشگاه قبول نمی شوند.

این عضو شورای انقلاب فرهنگی اضافه می کند: برخی اساتید دانشگاه شریف برای کسب درآمد بیشتر کلاس های تهران خود را به روزهای شنبه و یک شنبه تغییر داده اند تا بتوانند در روزهای دیگر به شهرهایی مثل کیش بروند و بخاطر پول و ترفیع وقت خود را صرف دانشجویانی کنند که خروجی و استعدادی هم ندارند.

این همه انتقاد های این استاد دانشگاه نیست و گلشنی اعتقاد دارد، ایراد مهم دیگر مردن اخلاق در دانشگاه هاست. بسیاری از اساتید دانشجویان را علی رغم رزومه قوی به دلیل سلایق شخصی رد می کنند به دلیل اینکه یک نمره 12 در کارنامه لیسانس خود داشت. این در حالی است که نبوغ پدیده ای است که شاید در مقطع دکتری بروز کند.

این استاد دانشگاه صنعتی شریف انتقاد می کند که در دانشگاه های کشور و به ویژه دانشگاه های فنی به علوم انسانی اصلاً توجه نمی شود و درس هایی مثل فلسفه علم و تاریخ را جدی نمی گیرند. این در حالی است که حتی در دانشگاه MIT نیز به تاریخ و فلسفه علم توجه می شود و در آن دانشگاه ها هر دانشجو باید تعداد زیادی واحد علوم انسانی برای دانش آموختگی بگذراند.

این چهره ماندگار با اشاره به نخبگان چینی که در کشورهایی مثل آمریکا تحصیل می کنند یا در حال پژوهش هستند، ادامه می دهد: این افراد به رغم شرایط مطلوب در کشورهایی مثل آمریکا در سال چندماهی به چین بر می گردند تا در کنار هموطنان خود مشغول شوند، اما در ایران ما توجهی به نخبگان خود در خارج کشور نداریم.

وی از این مسئله افشاگری کرد که در زمان حضور دکتر عباس چمران در ریاست دانشکده برق دانشگاه شریف تمام دغدغه او نه تولید علم بلکه راهی کردن دانشجویان این دانشکده به وزارت نیرو برای تصاحب آن بود!

این نظریه پرداز ایرانی با اعتراف به این مهم که خروجی های دانشگاه های ایرانی بی مهارت هستند و حتی قدرت ارتباط گیری با جامعه را ندارند، تشریح می کند که ما در ایران در حال فراردهی مغزها هستیم. برخی در ایران به گونه ای با دانشجو رفتار می کنند که جوانان این کشور فراری شوند.

 سخنان قابل تأملی که این بار از زبان یکی از اساتید دانشگاه شریف بر زبان آمد، مهر تأیید دیگری است بر اشکالات عدیده ای که در ساختار دانشگاهی کشور حاک شده است و در این فضا جز عده ای سودجو افراد دیگر چون دانشجویان حاصلی ندارند و آرام آرام باید آماده سفر به کشورهای توسعه یافته باشند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟