به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی پنجمین روز اسفند ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
5 اسفند 1308، قرارداد حمایت علائم تجاری و صنعتی و ثبت اختراعات بین ایران و آلمان امضا و مبادله شد.
5 اسفند 1320، هارولد كرشام آمريكائي از سوي دولت ايران به عنوان مديركل گمرك كشور منصوب شد.
5 اسفند 1327، شاه اعلام كرد به دولت دستور دادهام مجلس مؤسسان را تشكيل دهد و اصل 48 متمم قانون اساسي را تغيير دهد تا اختيار انحلال مجلس را به شاه تفويض كند.
5 اسفند 1333، وزیر دارایی لایحه ایجاد سازمان سد کرج و اساسنامه آن را به مجلس داد.
5 اسفند 1334، صادرات ایران به آلمان افزایش یافت و میزان صادرات نیز مبلغ بیست و شش میلیون دلار اعلام شد.
5 اسفند 1340، نخست وزیر ایران با دریافت مبلغ ۵۵ میلیون مارک اعتبار از آلمان براساس پروتکل ۲۴ مرداد همان سال توسط شرکت ملی نفت ایران موافقت کرد.
5 اسفند 1341، کنفرانس اقتصادی در کاخ سنا گشایش یافت و شاه رسما زنان ایران را دارای حقوق اجتماعی دانست و به آنها وعده وکالت و وزارت داد. همچنین در این روز، بهره برداری از سد امیرکبیر آغاز شد.
5 اسفند 1346، مجارستان چهل میلیون دلار اعتبار به ایران داد.
5 اسفند 1348، مدیرعامل شرکت واحد در یک مصاحبه رادیو و تلویزیونی اعلام کرد برای جبران کسری بودجه شرکت واحد، راهی جز افزایش نرخ وجود نداشت، ولی دولت تعهد کرده که کسری بودجه را پرداخت کند.
5 اسفند 1351، اعلام شد ایران دو میلیارد تومان اسلحه جدید خریداری خواهد کرد. همچنین در این روز، جمعيت ايران رسماً 31 ميليون نفر اعلام شد.
5 اسفند 1385، با پرتاب اولين ماهواره ايراني موسوم به ماهواره سينا، جمهوري اسلامي ايران وارد باشگاه كشورهاي دارنده ماهواره هاي فضايي شد.
منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.