دادستان تهران با بیان اینکه تاکنون ۲۷ نفر از متهمانی که توسط پلیس و وزارت اطلاعات به دادستانی تهران معرفی شده اند، در بازداشت هستند، گفت: ۱۳۰۰ حساب مسدود شده که مانده آنها ۳۷ میلیارد تومان و گردش مالی آنها حدود ۶ هزار میلیارد تومان بوده است.
به گزارش صدا و سیما، جعفری دولت آبادی در ارتباط تصویری با بخش خبری ۲۱ شبکه یک سیما افزود: اقدامات پلیس و دستگاههای مرتبط با جمع آوری افرادی که خرید و فروش غیر مجاز ارز دارند ادامه دارد و کسانی که قاچاق ارز و یا خرید و فروش عمده غیر مجاز ارز را انجام دهند تحت تعقیب قرار خواهند گرفت.
وی ادامه داد: بر اساس قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز درباره خرید و فروش سازمان یافته و قاچاق ارز و همچنین اخلال در نظام ارزی کشور اقدام کردیم و متهمان طبق قوانین جزایی ایران قابل تعقیب هستند.
دادستان تهران با اشاره به اینکه اقدامات دستگاه قضایی در کنار اقدامات بانک مرکزی موثر است، گفت: اگر روند تقاضا در بازار ارز مدیریت و نظارت شود و ارزهای داخلی کشور و صادراتی مدیریت شود، این اقدامات به همراه مبارزه دستگاه قضایی با متهمان میتواند موثر باشد.
جعفری دولت آبادی افزود: از سیاست بانک مرکزی حمایت میکنیم که از فعالیت صرافیهای غیر مجازجلوگیری شود.
وی اضافه کرد: سیاست دادستانی بر این است که ریسک ورود به این بازار را بالا ببرد و سعی کردیم بر اساس دلایل و مدارک موجود، افراد اصلی را تحت تعقیب قرار دهیم.
جعفری دولت آبادی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته مبارزه شروع میشد، اما ناتمام میماند، گفت: مبارزه با اخلال گران ارزی باید تداوم داشته باشد.
وی ابراز امیدواری کرد: با همکاری پلیس و بانک مرکزی این پروسه تا پایان مجازات و صدور احکام قضایی در مورد متهمان ادامه یابد.
دادستان تهران تاکید کرد: سیستم نظارتی سامانههای بانک مرکزی کافی نیست و باید مبارزه بانک مرکزی با اخلال گران ارزی، سیستمی شود و در همه حوزههای مرتبط با ارز شکل گیرد که یکی از آنها سامانههای ارزی در صرافی هاست.