قائم مقاو وزیر نیرو گفت: با وجود خشکسالی در کشور اما برنامهای برای جیرهبندی منابع آب در دستور کار وزارت نیرو وجود ندارد و تنها راهکار برای گذر از پیک تابستان، مدیریت مصرف شناخته شده که باید بیش از هر سال دیگر به آن توجه کرد.
به گزارش ایسنا، ستار محمودی با اشاره به افزایش میزان سرانه آب کشور در دو دهه اخیر، اظهار کرد: در دو دهه اخیر میزان مصرف آب کشور بیش از ۱۵ میلیارد متر مکعب افزایش یافته و میزان کلی مصرف آب کشور از ۸۰ به ۹۵ میلیارد متر مکعب رسیده است.
وی با بیان اینکه در شرایط فعلی مدیریت مصرف یکی از اصلیترین راهکارها برای گذر از شرایط کم آبی است، عنوان کرد: اگر مشترکان در این زمینه با ما همکاری کنند، قطعا با مشکلی مواجه نخواهیم شد البته وزارت نیرو نیز برنامههایی در این راستا دارد.
به گفته وی در حال حاضر کشور با مصرف بیش از ۸۰ درصد منابع آب تجدیدپذیر از خط قرمز جهانی عبور کرده که بخشی از آن به خاطر محدودیتهای اقلیمی و بخشی دیگر به دلیل ناهماهنگی و جزیرهای عمل کردن متولیان است.
قائم مقام وزیر نیرو با بیان اینکه در داخل ایران براساس آمارهای ۳۳ ساله حدود ۱۳۰ میلیارد مترمکعب آب تجدیدشونده و براساس آمار ۴۲ ساله ۱۱۰ میلیارد مترمکعب آب تجدیدشونده داشتهایم، عنوان کرد: طبق معیارهای جهانی برای رسیدن به یک کشور پایدار، حداکثر استفاده از منابع تجدیدشونده ۴۰ درصد است، اگر در کشوری ۶۰ درصد از منابع تجدیدشونده استفاده شود، آن کشور در خط قرمز قرار گرفته، اما این در حالی است که در ایران بیش از ۸۰ درصد منابع تجدیدشونده استفاده میشود.
محمودی با بیان اینکه با توجه به شرایط کنونی لازم است که تنگناهای موجود در عرصه آب برداشته شود، تاکید کرد: با توجه به اینکه منابع آبی کشور محدود است، لازم است که در زمان فعلی بحران آب در تمام ابعاد و با مشارکت تمام سازمانها و مشترکان مدیریت شود.