شرکت آهاب که نزدیک سی سال سابقه فعالیت مهندسی و حضور فعال در اجرای پروژه های عظیم عمرانی کشور دارد، چند روزی هست مورد اعتراض بیش از هزار کارگر و مهندس خود قرار گرفته و این افراد به دلیل عدم پرداخت حقوق های چندین ماهه خود اعتراض کرده اند؛ اعتراض هایی که حتی صدای نیروهای انتظامی را هم درآورده و فرصتی شده تا برخی سوءاستفاده های این شرکت از کارگران و مهندسان نمایان شود.
به گزارش «تابناک»؛ صدها تن از کارگران، مهندسان و کارمندان شرکت «آهاب» که در زمینه تعمیر و بازسازی خطوط متروی تهران و نیز در حوزه های مثل سد سازی فعالیت دارد، از هفته ها قبل و به صورت پیوسته تا کنون دست به اعتراض زده اند؛ افرادی که امید دارند با این اقدام خود مسئولان ارشد شرکت را مجاب کنند که حقوق معوق آنها را بپردازد.
این کارگران و مهندسان شرکت آهاب که عمدتاً در زمینه ساخت و تجهیز خطوط حمل و نقل ریلی فعال بیشتر از هفت ماه است، مطالبات مزدی خود را دریافت نکرده اند و در طول این چندماه به خاطر وعدههایی که از طرف مدیران شرکت مبنی بر پرداخت حقوقهای معوقه خود دریافت کرده بودند، به امید پرداخت حقوق در ماه های آخر سال به کار خود در این مجموعه ادامه دادند.
پیشتر و در اویل ماه جاری، محمد اعلایی، مدیر عامل این شرکت عریض و طویل وعده داده بود که با پرداخت بخشی از حقوق این معترضان تا حدودی مشکل آنها را برطرف کند، اما عدم تحقق این وعده و نیز بی توجهی مسئولان ارشد به این اعتراضات سبب شد تا همچنان اعتراض آنها ادامه پیدا کند.
جمعیت دقیق کارگران و مهندسانی که بیش از هفت ماه است حقوق خود را از شرکت آهاب دریافت نکرده اند، نزدیک به هزار تن اعلام می شود که پیوسته نزدیک به صد تن از آنان در تجمع های برگزار شده شرکت کرده اند.
از جمله حواشی قابل تأمل این اعتراضات که نمونه های فراوان در استان های مختلف و شرکت های خصوصی دیگر نیز برای آن می توان یافت، این است که مدیرعامل شرکت برای هر تجمع اعتراضی از پلیس امنیت و نیروهای ضد شورش پلیس می خواهد با حضور در محل تجمع از هر گونه اقدام اعتراضی این افراد جلوگیری کنند؛ درخواستی که آنقدر تکرار شد تا صدای مأموران پلیس را هم در بیاورد.
فرمانده مسئولی که نیروهی ضد شورش را در محل تجمع کارگران و مهندسان فرماندهی می کرد، به تازگی در یکی از دیدارهای مستقیم کارگران با مدیرعامل شرکت به صف معترضان پیوست و با لحنی تند از مدیرعامل شرکت آهاب خواست که حقوق معوق مانده کارگرانش را پرداخت کند.
این اعتراض از یک سو نشان می دهد، نیروهای پلیس نیز در این مجادله حق را به کارگران می دهند و معتقدند در مسیر تلاش آنها برای احقاق حقشان، دلیلی برای برخورد نظامی و امنیتی نیست و از سویی نیز نشان می دهد، نیروهای پلیس نیز به دلیل حضور مداوم در تجمع ها خسته شده اند و دیگر علاقه ای به ورود به مسأله و ایستادن در قبال معترضان ندارند.
ممانعت از پرداخت حقوق نزدیک به هزار کارگر آن هم برای چندین ماه، تنها مشکل و ایراد وارد به عملکرد این شرکت نیست و مدیران آن در بسیاری از پروژه های عمرانی خود، رفتار به مراتب بدتری با کارگران دارند.
گفته می شود، این شرکت در بسیاری از پروژه های خود برای فرار از تعهدات قانونی مثل بیمه و عیدی کارگران و سایر حقوق قانونی به ویژه در مناطق محروم، کارگران را فصلی به استخدام درمی آورد و پس از یک دوره چندماه استفاده از توان و تخصص، آنها را اخراج و دوباره پس از چندماه به کار می گیرد؛ اقدامی که در اردیبهشت ماه سال جاری و پس از اخراج 525 کارگر که در فصل پاییز و زمستان به کار گرفته شده بودند، با حواشی رسانه ای زیادی همراه شده بود.
با این شرایط، باید منتظر ورود نهادهای نظارتی فرادستی و سازمانی به موضوع این شرکت بود تا مشکلات دقیق آن را با مروری بر تاریخچه عملکرد و حساب های مالی گذشته بررسی کنند، چون نمی توان پذیرفت شرکت عریض و طویلی چون آهاب با نزدیک به سی سال سابقه در پروژه های بزرگ عمرانی کشور به این آسانی دچار مشکل شده باشد.
گفتنی است، شرکت آهاب در مهرماه 1366 به منظور انجام طرح های عمرانی آبی در مناطق محروم در سطح كشور به ویژه در محدوده استان هاي آذربايجان غربي و شرقي و كردستان تأسيس شد و در حال حاضر این شركت علاوه بر ارائه خدمات در صنعت آب كشور، دوره جديد فعاليت خود را به ساير زمينههاي پيمانكاري از جمله قطارشهري، نفت و گاز، راهسازي، كارهاي زيربنایي و پروژه هاي مهندسی، تدارکات و خرید و در نهایت اجرا (EPC) و نيز فعاليت هاي عمراني و ساختماني در شهر تهران و حومه از جمله شهرستان دماوند و پرند توسعه داده است.